-

Last minute Omán

Omán na poslední chvíli

Omán se nachází na jihovýchodě Arabského poloostrova, na hranicích se státy Spojené arabské emiráty, Jemen a Saúdská Arábie. K Ománu patří ještě ekláva Musandam u Hormuzského průlivu a exkláva Madha ve Spojených arabských emirátech. Původně chudá země se díky těžbě ropy dostala mezi nejbohatší země, kde se turisté mohou cítit bezpečně, protože zde je minimální kriminalita. Turisté zde mohou obdivovat starobylé památky, novodobou architekturu, přírodu i čisté pobřežní pláže. Krajina je tady opravdu pestrá, najdete zde pouště, oázy, nížiny, pláže i pohoří Al Hajar.

Omán - ilustrační fotografie

Za návštěvu určitě stojí historická pevnost Jabrin, odkud se vám naskytne krásný pohled na okolní poušť a hory. Nenechte si také ujít výlet do hlavního města Muscat, kde můžete navštívit středověké pevnosti Merani a Jelali, mešitu Ali nebo sultánský palác. Nezapomeňte si zde zakoupit typické suvenýry jako je kadidlo nebo dýka chandžar. Známá tržiště můžete navštívit v Matruhu, kde je i přístav. Město Salalah má muzeum a archeologická naleziště. Západně od tohoto města najdete Mughsail, kde jsou vyhlášené pláže. Další plážové letovisko Sur, nabízí spoustu tržišť, ruční výrobu teakových člunů a samozřejmě nádherné bílé písečné pláže, oblíbená je zejména Ras Al Hhad (Želví pláž), kde už podle názvu můžete obdivovat želvy. Suché a tropické klima s minimem srážek nabízí velice horká léta s teplotami až přes 40°C. Ideální doba pro návštěvu Ománu je zimní období kdy se teploty pohybují kolem snesitelných 24°C.

Last moment Omán jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené v Ománu s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů v Ománu je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy Omán. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené v Ománu od německých cestovních kanceláří.