-

Last minute Srí Lanka

Srí Lanka na poslední chvíli

Jako malá slza leží Srí Lanka, dříve nazývaná Cejlon v Indickém oceánu na jižním cípu Indie. Ostrov se svým koloniálním hlavním městem Colombo nabízí pláže, kulturu a původní přírodu. Na jihozápadním pobřeží najdete na Srí Lance všechno, co si pro strávení dovolené na plážích tropického ostrova představujete. V kulturním trojúhelníku mezi městy Anuradhapura, Kandy a Polonaruwa v severním centru země, jsou na malém prostoru téměř všechny významné archeologické lokality Srí Lanky. Anuradhapura, starobylé královské město ukazuje mnoho z někdejšího bohatství a 110 metrů vysokou Dagobu, chrámový komplex Aukana zase nabízí 14 metrů vysokou sochu Buddhy, detailně vytesaného z kamene. Pět jeskynních chrámů v Dambulle s poklady uvnitř, jsou naoko hlídané mnoha malými opicemi, které se honí na velkolepých venkovních zdech. Skály Sigiriya, tzv. Ayers Rock na Srí Lance, kde je výstup zpříjemněn prastarými skalními kresbami „nebeských panen“.

Srí Lanka - ilustrační fotografie

Město Kandy je posledním dílem „trojúhelníku“, leží již ve vysočině Srí Lanky. Najdete zde chrám Buddhova zubu. Kousek ze zlata, který je cennou relikvií Buddhy a je velmi hlídaný a Kandy je díky tomu nejdůležitějším buddhistickým poutním místem Srí Lanky. Zde ve vysočině se také nachází slavné čajové plantáže Cejlonského čaje. Pak ještě na Srí Lance najdete „konec světa“, uprostřed parku na jedné náhorní plošině. „Konec světa“ je impozantní pohled do hloubky 800 metrů, obklopený divokými zvířaty a hustým deštným pralesem. Na Srí Lance najdete široké pláže lemované palmami se zlatým pískem, s pozvolným vstupem do moře. Díky průzračnému moři s pestrým podmořským životem je zde ideální možnost pro potápění, ale také pro milovníky ostatních vodních sportů – například pro surfisty. Perfektní hřiště zde najdou také příznivci golfu. Ideální doba pro strávení dovolené na pláži je od listopadu do března, kdy je zde ale také nejvíce turistů a také ceny všech služeb jsou zde výrazně vyšší než v jiných měsících.

Aktuální Srí Lanka na poslední chvíli

Patříte-li k jedincům, co rádi letecky cestují na last minute do Asie do oblasti Srí Lanka, aktuálně se můžete se slevou ubytovat v následujících letoviscích.

Beruwela - ilustrační foto

Beruwela

Je téměř jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, které následně strávíte u moře v některém z hotelů letoviska Beruwela v rámci last minute zájezdu na Srí Lance vás určitě nezklamou. Letecké zájezdy do Asie se slevou na poslední chvíli paří k oblíbeným způsobům, jak u moře odpočívat a znovu načerpat ztracených sil.

Marawila - ilustrační foto

Marawila

Dlouho očekávaná letní dovolená, strávená někde u moře, už v současnosti k létu tak nějak patří. Last minute zájezd do prázdninového střediska Marawila, pořízený se slevou, je pak ideálním způsobům, jak si na mořském pobřeží na Srí Lance odpočinout. To je důvodem, proč je o zájezdy do Asie mezi turisty každoročně takový zájem.

Last moment Srí Lanka jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Srí Lance s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů na Srí Lance je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy Srí Lanka. Aktuálně nabízené zájezdy se slevou za včasnou rezervaci, nebo zahrnující nejrůznější předsezónní akce, s leteckou přepravou na Srí Lanku, jsou prezentovány v sekci Srí Lanka slevy. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené na Srí Lance od německých cestovních kanceláří.