-

Last minute Vietnam

Vietnam na poslední chvíli

Vietnam je socialistická lidová republika, která leží v jihovýchodní Asii. Na severu hraničí s Čínou a na západě s Laosem a Kambodžou. Dělí se na 5 nejdůležitějších regionů, severní oblast okolo Hanoje (od městečka Sapa přes deltu Rudé řeky až k zátoce Halong), centrální pobřežní region (okolí starého císařského města Hue přes starobylé město Hoi An až do Nha Trang), centrální středohoří (méně turistické než pobřeží), jižní oblast (okolí Ho Či Minovo města, hlavní ekonomická oblast) a oblast delty řeky Mekong (hlavní rýžová oblast, která má nespočet potoků a kanálů). Významná vietnamská města jsou Hanoj, Haiphong, Hue, Hoi An, Da Nang, Nha Trang a Ho Či Minovo město (zvané také Saigon).

Vietnam - ilustrační fotografie

V horské obci Sapa můžete navštívit obydlí horských obyvatel Hmong, Kho Mu a Dzao. Záliv Halong se svými bizarními skalními útvary a tisíci ostrůvky je přírodní památkou na seznamu UNESCO a můžete si ho projet na lodích, patří k nejhezčím oblastem ve Vietnamu. Staré centrum města Hoi An se staletými obchodními domky je jako kulturní památka na seznamu UNESCO stejně jako nedaleký starý chrámový komplex My Son. Příjemné klima v horském městě Dalat bylo populární již u francouzských kolonizátorů jako horské lázeňské středisko, dnes je oblíbeným cílem pro vietnamské novomanžele na svatební cestě.

Ostrov Phu Quoc je tajemným rájem Vietnamu a domovem slavné rybí omáčky Nuoc mam. Oblast Mui Ne láká turisty desítkami kilometrů dlouhých písečných pláží a možností výletů do nádherných dun. Specialitami jsou zde různé polévky a dušená masa, ale také si zde přijdou na své milovníci ryb a mořských plodů. Vzhledem k velké rozloze Vietnamu je klima ve dvou pásmech. Na severu je subtropické podnebí, jsou zde dvě roční období, zima trvá od listopadu do dubna, kdy se teploty pohybují kolem 15 ° C a prší, a léto od května do října, kdy je zde horko a teploty dosahují i přes 30 ° C. Jih Vietnamu je zase tropický, chladno je od listopadu do ledna (teploty kolem 28 ° C), horké období od února do května (vlhko a často nad 35 ° C) a období dešťů od června do října.

Last moment Vietnam jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené ve Vietnamu s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů ve Vietnamu je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy Vietnam. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené ve Vietnamu od německých cestovních kanceláří.