-

Last minute Fidži

Fidži na poslední chvíli

Republika Fidži leží v Tichomoří, asi 2800 km severovýchodně od australského Sydney a 1760 km jižně od rovníku. Fidži se skládá z 332 ostrovů, z kterých je obydlených asi 100 (některé ostrovy jsou jen vápencové ostrůvky nebo korálové atoly). Dva největší ostrovy jsou Viti Levu a Vanua Levu a jsou to vlastně vyhaslé sopky, které vystoupily z moře. Je zde mnoho luxusních hotelů, většina se nachází v letoviscích Nadi, Sigatoka, Douba, Suva, Raki Raki, Tavua a Lautoka na ostrovech Viti Levu a v letovisku Savusavu na ostrově Vanua Levu a v Ovalau. Na všech ostrovech jsou také malé a levné hotely. Všude ale najdete krásné pláže s bílým jemným pískem a průzračně čisté moře.

Fidži - ilustrační fotografie

Zábava se nabízí v mnoha nočních klubech. Největší část společenského života na Fidži se odehrává v soukromých klubech, kde jako turista můžete získat i jen dočasné členství. Hotely nabízejí plavbu na rybářských lodí, můžete si zde zahrát golf, rugby, fotbal nebo třeba tenis, ale také zajezdit na koni. Z vodních sportů se nabízí například vodní lyžování. Oblíbeným sportem je na Fidži také potápění. Potápěčskou výbavu si můžete vypůjčit v některém potápěčském centru, ale také v některém z hotelů. Nejpopulárnějším místem pro potápění je laguna Astrolabe v blízkosti ostrova Kadavu. Obzvláště oblíbenými suvenýry z Fidži jsou filigránové šperky, dřevěné výrobky, leštěné kokosové skořápky, proutěné rohože, klobouky, palmové vějíře a perly. Většina věcí je celkem levná, některé obchody poskytují množstevní slevy. Můžete zde také nakoupit v duty-free obchodech. Na Fidži panuje mírné tropické podnebí, jihovýchodní pasáty přinášejí od května do října suché počasí. Horko a vlhko bývá od prosince do dubna, v západní části ostrovů je méně dešťových srážek. Cyklóny můžou ostrovy postihnout od listopadu do dubna, zejména v lednu a únoru.

Last moment Fidži jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Fidži s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů na Fidži je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy Fidži.