-

Last minute Havajské ostrovy

Havajské ostrovy na poslední chvíli

Souostroví Havajské ostrovy najdete v Tichém oceánu, skládá se z tisíce korálových a sopečných ostrovů, z toho 7 ostrovů je obydlených. Je jedním ze spolkových států USA a leží asi 5 hodin letadlem od západního pobřeží USA. Největším ostrovem je Havaj (přezdívaný proto také Big Island), žije zde asi 1 300 000 obyvatel a hlavním městem je Honolulu, které se nachází na ostrově Oahu. Na ostrově Oahu je také mezinárodní letiště a světově proslulé pláže Waikiki Beach a North Shore jako ráj pro surfaře. Milovníky surfování je také oblíbený ostrov Maui. Na ostrově Havaj se kolem měst Hilo a Kona každoročně koná známý závod v triatlonu Iron Man. Ostrov Kauai je nazývaný také „ostrov zahrad“, ostrov Lanai byl dříve jedna obrovská ananasová farma a dnes je z něj exkluzivní turistický resort. Na ostrově Kahoolawe se dříve testovaly bomby americké armády a přes snahu vlády je dodnes téměř neobydlený. Jediný obydlený ostrov, který není veřejnosti ani turistům přístupný je Niihau, který je v soukromém vlastnictví.

Havajské ostrovy - ilustrační fotografie

Na ostrovech je pro turistu nejjednodušší se přepravovat vypůjčeným autem, mnoho půjčoven najdete již na letišti a patří k nejlevnějším v USA, drahé je jen pojištění. Mezi jednotlivými ostrovy se dostanete letadlem s místní leteckou společnosti. Na Oahu je Hanauma Bay, skvělé místo pro šnorchlování, nebo hora Diamond Head, odkud je nádherný výhled Waikiki/Honolulu nebo vyhlídková věž Aloha Tower v přístavu Honolulu. Můžete zde navštívit polynéské kulturní centrum, kde se dozvíte mnoho o kultuře v Polynésii nebo památník bitvy u Pearl Harbor. Havajské ostrovy jsou prostě rájem úplně pro všechny, každý si zde najde to své, a překrásné pláže zde patří k nejkrásnějším na světě. Podnebí je mírné a příjemné, letní teploty se pohybují od 29 do 32 ° C a v zimě od 18 do 21 ° C. Jedna polovina roku (březen až říjen) je teplá a suchá, druhá polovina (listopad až únor) proměnlivá. Bouřky jsou zde zřídka, srážky rychle přechází od východu na západ.

Last moment Havajské ostrovy jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Havajských ostrovech s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů na Havajských ostrovech je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy Havajské ostrovy. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené na Havajských ostrovech od německých cestovních kanceláří.