-

Last minute ostrov Kalymnos

Ostrov Kalymnos na poslední chvíli

Čtvrtý největší ostrov v souostroví Dodekanes. Jeho povrch je převážně hornatý a okouzlí vás panenskou přírodou a nádhernými plážemi. Zachovaly se zde také početné historické památky – hrady, pevnosti a starobylé kostely. Mezi nejkrásnější pláže na ostrově patří Massouri, Mirties a Arginondas, situované na západním pobřeží.

Hlavní město Pothia je poměrně rušné, kouzelné je panorama s kamennými domy a domečky šplhajícími se po hřbetech masivních skal. Ve městě se nachází také muzeum s artefakty z doby kamenné a sbírkami potápěčskými a námořními. Asi 10 kilometrů od hlavního města leží velmi úrodné údolí Vahti, které je raritou ostrova. Jeho obyvatelé tu dlouhá léta pěstují citróny a pomeranče.

Last moment ostrov Kalymnos jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Kalymnu s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů na Kalymnu je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy ostrov Kalymnos. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené na Kalymnu od německých cestovních kanceláří.