-

Last minute ostrov Lesbos (Lesvos)

Ostrov Lesbos (Lesvos) na poslední chvíli

Řecký ostrov Lesbos (Lesvos) je charakteristický především svými někdy až tajemnými lesy, dramatickým pobřežím, romantickými západy slunce a rozeklanými drsnými horami. Široká nabídka nejrůznějších turistických zařízení zase nabízí každému návštěvníkovi během jeho last minute zájezdu na Lesbos možnost vyzkoušet celou řadu aktivit podle jeho individuálních zájmů, mezi které patří sportovní vyžití, dobrodružství nebo kultura.

Více než dostatečné množství nejrůznějších ubytovacích zařízení po celém ostrově plně uspokojí potřeby každého cestovatele bez ohledu na to, s jakým očekáváním se na zájezd na Lesbos s last minute slevou vydává. Vybírat nocleh je tu možné snad ve všech myslitelných objektech, od luxusních hotelů počínaje přes penziony až po ubytování s vlastním stravováním nebo pokoje se snídaní. Mírné středomořské klima, srdečná pohostinnost a přátelskost místních lidí činí z dovolené na ostrově Lesbos nezapomenutelný zážitek.

Tento ostrov s úžasnou přírodní krásou bývá velmi často považován za klenot v Egejském moři. Leží jen asi 10 kilometrů od pobřeží turecké Egejské riviéry a 50 kilometrů severně od ostrova Chios. Na ostrov Limnos je to z Lesbosu asi 80 kilometrů severozápadním směrem. Úchvatné horské krajině ve východní části ostrova dominují hlavně borovice, kdežto neúrodné oblasti na západě jsou nejčastěji pokryté vulkanickými kameny. Na ostrově najdete mnoho písečných a oblázkových pláží i chráněných a osamělých zátok, které leží podél nádherného a velmi členitého pobřeží.

Ostrov Lesbos je mezi turisty známý svou pestrou a rozmanitou flórou a faunou. Na jihozápadě Lesbosu se mezi obcemi Eressos a Sigri nachází rozlehlý a proslulý zkamenělý les. Na ostrově se také do dnešních dnů stále udržuje mnoho tradic a ostrované jsou hrdi na svou bohatou historii i kulturu. Je to rodné místo mnoha hudebníků, básníků, spisovatelů a umělců, kteří byli a jsou inspirováni krásou ostrova. Na last minute zájezdu na Lesvos se tedy rozhodně nudit nebudete a vůbec nezáleží na to, zda sem přijedete hlavně kvůli koupání v čistém moři okolo ostrova nebo za poznáním historie a kultury.

Hlavní a zároveň největší město na Lesbosu Mytilini (Mytiléna) se nachází u východního pobřeží. Má svůj vlastní obchodní přístav a jen pár kilometrů od něj leží mezinárodní letiště. Jde o rušnou metropoli, postavenou na místě původního antického města. Jeho symbolem je byzantská pevnost Kastro ze 6. století, vybudovaná na ruinách starobylé akropole. O několik století později ji do dnešní podoby přestavěli Janované tak, aby chránila obyvatele před nájezdy Turků. Ve městě je k vidění také antický přístav a divadlo, agora a různé turecké mešity. Navštívit můžete i nejrůznější muzea.

Ve městě je také moderní obchodní přístav. Cesta k němu je lemována italskými panskými vilami, ve kterých jsou dnes umístěné bary a kavárny a kde to jak během dne, tak hlavně večer, opravdu žije. Milovníci nákupů jistě vyrazí během last minute zájezdu na hlavní ulici Odos Ermou, kde je vedle sebe spousta obchodů a bazarů a na jejímž konci byla postavena mešita. Městská pláž je jedinou placenou pláží na ostrově. Zato ale může svým návštěvníkům nabídnout křišťálové moře, sprchy, převlékací kabinky i různé občerstvení.

Místní autobusová doprava je dobrou příležitostí, jak celý ostrov blíže poznat. Komu nevyhovuje cestování autobusy, má možnost vypůjčit si osobní vůz nebo malý motocykl v některé z půjčoven, které jsou ve všech větších městech. Pokuste se také navštívit některý z místních trhů, které jsou považovány za jedny z nejlepších v Řecku.

Asi 12 km od Mytilini, v blízkosti obce Moria, můžete v čase last minute zájezdu do Řecka navštívit starý římský akvadukt, postavený ve 2. století př.n.l.. Dále na sever, podél východního pobřeží, které lemuje celá řada krásných vesniček, přijedete do městečka Mantamados, který je známé svými sýry a keramikou. Další zastávkou je Skala Sikaminias. Jde o jednu z nejvíce okouzlujících rybářských vesniček na Lesbosu, která má navíc malebnou písčito - oblázkovou pláž. A pak, v nejsevernějším bodě ostrova, najdete malebnou vesničku Mithymna (Molyvos) se středověkým hradem a tradiční architekturou. Molyvos je nejznámější letovisko na ostrově, přezdívané také ráj na zemi.

Jen kousek od Molyvosu, asi 5 kilometrů dále, leží letovisko Petra, které má jednu z nejkrásnějších písečných pláží na ostrově. Dále na jih je vesnice Agia Paraskevi, která je známá díky festivalu býků, který se tady slaví již více než dvě stě let. V okolí obce jsou ruiny starověkého Apollónova chrámu a ruiny jónského chrámu ze 3. století. Uprostřed ostrova leží moderní město Kalloni, které je známé pro své vynikající sardinky. Ve stejnojmenném zálivu leží také populární letovisko Skala Kalloni s krásnými písčitými plážemi, které jsou díky pozvolnému pobřeží ideální pro rodinnou dovolenou.

Poblíž středu ostrova leží další známé město Agiassos, proslulé svou keramikou. Dále na jih se pak dostanete do míst s názvy Plomari, Polichnitos a Vatera. Jedná se o nádherné pláže na ostrově, které jsou dlouhé až několik kilometrů. Pláž Vatera je jednou z nejkrásnějších na ostrově a byla dokonce za svoji čistotu oceněna Modrou vlajkou.

Na západním cípu ostrova Lesbos leží rybářská vesnice Sigri s krásnou malou pláží a se zámkem z 18. století. Nedaleko odtud je zkamenělý prales, který je starý patnáct milionů let. Nedaleko od Sigri najdete město Eressos, rodiště básnířky Sapfó. Jeho přístav, Skala Eressos, je známý prázdninový resort s dlouhou písečnou pláží a právě sem směřuje velká část last minute zájezdů na Lesbos.

Na pobřeží ostrova Lesbos objevíte ještě mnoho dalších pláží. Na mnoha z nich jsou půjčovny lehátek a slunečníků a nabídka nejrůznějších vodních sportů a občerstvení. V blízkosti pláží Geras a Skala Polichnitou dokonce vyvěrají horké prameny.

Aktuální ostrov Lesbos (Lesvos) na poslední chvíli

Kdo přemýšlí o některém z leteckých zájezdů typu last minute do Řecka do oblasti ostrov Lesbos (Lesvos), v této chvíli může volit mezi hotely v těchto letoviscích.

Agia Paraskevi (Lesbos) - ilustrační foto

Agia Paraskevi (Lesbos)

Všeobecně žádané last minute letecké zájezdy do destinací na mořském pobeží bezebytku naplňují představy řady turistů z České republiky o ideálním prázdninovém odpočinku. Dovolená u tyrkysově modrého moře v Řecku, kupříkadu ve známém letovisku Agia Paraskevi (Lesbos) na Lesbu / Lesvu, je pro vzrůstající počet turistů ideální možností, jak si zaslouženě odpočinout.

Eftalou - ilustrační foto

Eftalou

Většina turistů si pod slovním spojením ideální odpočinek určitě představí dlouhou a příjemnou dovolenou u šplouchajících vln moře, rozbíhajících se v Řecku v písku pláže. Proto také stále více jednotlivců, párů i celých rodin odlétá za odpočinkem na cenově zvýhodněné last minute zájezdy do prázninového střediska Eftalou na Lesbu / Lesvu.

Molyvos - ilustrační foto

Molyvos

Poleťe s námi na zvýhodněný letecký last minute zájezd k moři. Vypravte se do oblasti na Lesbu / Lesvu, konkrétně pak do letoviska Molyvos. Právě tady totiž sami pochopíte, proč je letní dovolená v Řecku nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu sem na zájezdy létá v průběhu sezóny tolik turistů ze všech koutů světa.

Neapoli - ilustrační foto

Neapoli

Většina turistů si pod slovním spojením ideální odpočinek určitě představí dlouhou a příjemnou dovolenou u šplouchajících vln moře, rozbíhajících se v Řecku v písku pláže. Proto také stále více jednotlivců, párů i celých rodin odlétá za odpočinkem na cenově zvýhodněné last minute zájezdy do prázninového střediska Neapoli na Lesbu / Lesvu.

Petra - ilustrační foto

Petra

Vyberte si z aktuální nabídky last minute zájezdů dovolenou a nechte se z nejbližšího letiště rychle a v pohodlí přepravit letecky z České republiky do Řecka. Vaší cílovou destinací může být kupříkladu letovisko Petra na Lesbu / Lesvu. Na zdejších plážích pak můžete v blízkosti šplouchajícího moře a s hřejivým sluncem nad hlavou bez starostí relaxovat.

Skala Kalloni - ilustrační foto

Skala Kalloni

Vyberte si z aktuální nabídky last minute zájezdů dovolenou a nechte se z nejbližšího letiště rychle a v pohodlí přepravit letecky z České republiky do Řecka. Vaší cílovou destinací může být kupříkladu letovisko Skala Kalloni na Lesbu / Lesvu. Na zdejších plážích pak můžete v blízkosti šplouchajícího moře a s hřejivým sluncem nad hlavou bez starostí relaxovat.

Vatera - ilustrační foto

Vatera

Většina turistů si pod slovním spojením ideální odpočinek určitě představí dlouhou a příjemnou dovolenou u šplouchajících vln moře, rozbíhajících se v Řecku v písku pláže. Proto také stále více jednotlivců, párů i celých rodin odlétá za odpočinkem na cenově zvýhodněné last minute zájezdy do prázninového střediska Vatera na Lesbu / Lesvu.

Last moment ostrov Lesbos (Lesvos) jinde

Několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Lesbu / Lesvu s leteckou přepravou, kterou pořádají české cestovní kanceláře, se nalézá na našem partnerském webu. Aktuální nabídka všech leteckých zájezdů na Lesbu / Lesvu je k nalezení v samostatném oddíle zájezdy ostrov Lesbos (Lesvos). Aktuálně nabízené zájezdy se slevou za včasnou rezervaci, nebo zahrnující nejrůznější předsezónní akce, s leteckou přepravou na Lesbos / Lesvos, jsou prezentovány v sekci ostrov Lesbos (Lesvos) slevy. Je-li pro vás akceptovatelný z letiště v Německu, Rakousku nebo Polsku, které leží v příznivé vzdálenosti od České republiky, podívejte se na nabídku dovolené na Lesbu / Lesvu od německých cestovních kanceláří.