-

Lyžování Chamrousse

V zimě do Chamrousse

Celkem malá lyžařská oblast Chamrousse se nachází zhruba 30 km od Grenoblu, který byl v roce 1968 dějištěm 10. Zimních Olympijských her, na úpatí masívu Belledonne. Díky spolupořadatelství zimní olympiády se tato oblast proslavila po celém světě. Připraveno je pro vás 90 km dobře upravených lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti, 23 lanovek a vleků. Výborné sněhové podmínky zaručují možnost lyžovat i na jaře. Kdo již tuto oblast navštívil, určitě nezapomene na nádherné západy slunce a okouzlující výhledy na pohoří L´Oisans, La Chartreuse a Le Vercors, které jsou součástí této překrásné krajiny.

Chamrousse - ilustrační fotografie

Najdeme zde 2 skiareály Roche Béranger a Le Recoin. Roche Beranger je vhodný hlavně pro začátečníky a milovníky freestylu. Le Recoin je naopak vyhledáván zkušenými lyžaři, kteří ocení zdejší náročné závodní tratě. V blízkosti Roche Béranger se nacházejí i běžkařské stopy takže i vyznavači severského lyžování nepřijdou zkrátka. Celkem je k dispozici asi 41 km tratí v zalesněné oblasti zvané Arselle plateau. Na snowboardisty tu čekají hned 4 snowparky, které jsou dobře vybavené a užijete si v nich mnoho zábavy. Krásná sjezdovka Couloir Casserousse měřící 4 km láká všechny lyžaře a můžete využít i možnosti nočního lyžování a svahu Les Gaboureaux.

Bohatá je i nabídka dalších sportovních aktivit od bruslení na ledě, sáňkařské dráhy, jízdy na saních či sněžném skútru, paraglidingu, skialpinismusu, heliski až po relaxaci v bazénu či sauně. Nedaleké město Grenoble láká k výletům za zábavou a v Chamrousse je i několik restaurací kde můžete ochutnat místní gastronomii.

V Chamrousse na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Francie do Chamrousse, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Chamrousse - ilustrační foto

Chamrousse

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Chamrousse. To leží v regionu Chamrousse a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Více k lyžování v Chamrousse

Zajímá vás lyžování v Chamrousse? Širokou nabídku ubytování v Chamrousse nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Chamrousse jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Chamrousse s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Chamrousse, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.