-

Lyžování Les Deux Alpes

V zimě do Les Deux Alpes

Lyžařská oblast Les Deux Alpes se nachází v regionu Isére asi 60 km východním směrem od Grenoblu v blízkosti největšího lyžařsky sjízdného evropského ledovce Mont de Lansu. Patří mezi nejstarší lyžařské oblasti Francie. Najdeme zde skvělé sněhové podmínky, krásné počasí a také zde díky již zmíněnému ledovci trvá lyžařská sezóna téměř 6 měsíců. Je to nádherné místo, které byste měli navštívit. K dispozici Vám tu je asi 220 km dobře upravovaných lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 55 lanovami a vleky.

Les Deux Alpes - ilustrační fotografie

V roce 2004 zde byla vybudována freestylová plocha Slide určená jak pro snowboardisty, tak pro lyžaře. Najdeme v ní nepřeberné množství překážek, boardercross, half-pipe atd. Lyžařská oblast Les Deux Alpes je velmi oblíbené u mladé klientely, která zde nalezne úplně vše, co si jen může přát.

Výhody:
- moderní oblast s překrásným horským masivem La Meije
- téměř 6 měsíců trvající lyžařská sezóna
- velmi dobrý přepravní systém, který Vás na vrchol hory vyveze za několik minut a zde se Vám naskytne krásný pohled na zdejší horské panorama
- 220 km lyžařských sjezdovek, které jsou velmi dobře udržovány
- skvělé lyžařské možnosti na 200 hektarech oblasti
- červená sjezdovka Dôme
- na zkušené lyžaře zde čeká spousta extrémních terénu v blízké oblasti La Grave, která se svou nadmořskou výškou 2150 m, nám dává možnost sjet svahy s boulemi, měkkým prašanem a i skalními průrvami
- úžasná freestylová plocha Slide, kde si každý užije spousty legrace
- snowpark s half-pipem a boardercrossem, který najdeme na ledovci Mont de Lansu a snowpark s U-rampou a boardercrossem v La Touře
- možnost večerního lyžování na sjezdovce Lutins
- na milovníky běžkaření zde čeká 25 km tratí
- možnost navštívit krásné ledovcové jeskyně, kde naleznete sochy vytesané z ledu
- mnoho dalších sportovních aktivit - bazén, sauna, bruslení na ledě, fitness centra, paragliding, jízda na sněžném skútru, let vrtulníkem Les Deux Alpes - ilustrační fotografie

Nevýhody:
- špatný přístup do sousední oblasti La Grave, který je umožněn pouze přes ledovec Mont de Lans
- na začátku a konci sezóny je v některých místech oblasti nedostatek sněhu
- ubytování je zde umožněno převážně v privátních apartmánech s menší vybaveností

V Les Deux Alpes na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Francie do Les Deux Alpes, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

La Grave - ilustrační foto

La Grave

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu La Grave, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Les Deux Alpes - ilustrační foto

Les Deux Alpes

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Les Deux Alpes můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Les Deux Alpes 1800 - ilustrační foto

Les Deux Alpes 1800

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Les Deux Alpes 1800, Les Deux Alpes. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Více k lyžování v Les Deux Alpes

Zajímá vás lyžování v Les Deux Alpes? Širokou nabídku ubytování v Les Deux Alpes nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Les Deux Alpes jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Les Deux Alpes s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Les Deux Alpes, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.