-

Lyžování Les Trois Vallées (Tři údolí)

V zimě do Les Trois Vallées

Středisko Les Menuires najdeme v samém srdci údolí Belleville v nadmořské výšce 1850 m. Zde všech stran na vás bude dýchat příjemná přátelská atmosféra. Je známý jako ráj sportovních nadšenců. Najdeme zde dobře udržované a široké sjezdovky, snowpark a mnoho volných terénů. Pro děti je zde k dispozici Lugeland, kde naleznou zábavu při snowtubingu na nafukovacích pneumatikách. Ubytování je zde zajištěno převážně v moderních rezidencích v těsné blízkosti svahů sjezdovek. Centrum tohoto střediska si zachovalo svůj typický savojský ráz. Dalšími sportovními aktivitami zde je badminton, bazén, fitness centrum, bruslení na ledě, paragliding, večerní lyžování, běžkařské tratě, sauna, jacuzzi, jízda na sněžném skútru, výlet na sněžnicích, squash a snowpark.

Les Trois Vallées (Tři údolí) - ilustrační fotografie

Středisko Courchevel je nejstarším a zároveň nejluxusnějším místem celé oblasti. Leží pod horou Roc Merlet a dělí se do 4 výškových úrovní - 1300, 1550, 1650 a 1850. Všechny části jsou vzájemně propojeny lanovkami a skibusy. Pokud se rozhodnete strávit vaši dovolenou právě zde, měli byste vyzkoušet 7 km dlouhou sjezdovku La Saulire s převýšením 1438 m. Dále tu najdou zkušení lyžaři nejobtížnější sjezdovku Emile Allais s převýšením 300 m. I na milovníky snowboardingu je zde pamatováno a najdou zde hned několik snowparků s mnoha přírodními překážkami.

Středisko Val Thorens se nachází v horní části údolí Belleville v nadmořské výšce 2300 m. Je též nejvýše položeným lyžařským střediskem v Evropě. Najdeme zde snadno dosažitelné lyžařské sjezdovky, snowpark s boardercrossem a i volné terény. K dispozici Vám tu je 6 kilometrů dlouhá bobová dráha, na které si užijete mnoho zábavy. Toto středisko Vám nabízí nepřeberné možnosti, jak strávit váš volný čas. V případě nepřízně počasí můžete vyrazit do kina, na koncert či posedět do barů a restaurace. I zde Vás čeká mnoho sportovních aktivit - badminton, bazén, jízda na kole na sněhu, fitness centrum, horolezecká stěna, jízda autem či motokárou na ledě, sauna, jacuzzi, jízda na sněžném skútru, výlet na sněžnicích, squash, snowpark s U-rampou, paragliding a horská turistika.

Les Trois Vallées (Tři údolí) - ilustrační fotografie

Poslední středisko Méribel-Mottaret najdeme uprostřed oblasti Les Trois Vallées. Rozděluje se na 2 hlavní centra. Prvním je Méribel, který najdeme níže a lemují ho rozsáhlé lesy. A druhým je Mottaret, který nám dává perfektní přístup na lyžařské sjezdovky celé zdejší oblasti. Za zmínku též stojí, že nám jsou zde k dispozici ty nejlepší sjezdovky Les Trois Vallées nacházející se na Mont de la Challe, Mont du Vallon a La Sauliere. Dále zde můžete také zajít do bazénu, fitness centra, kina, zabruslit si na ledě, proletět se balonem, vyzkoušet se projet motokárou na ledě, noční lyžování či paragliding.

Kam v Les Trois Vallées na lyžování?

Patříte-li k turistům, kteří se chystají lyžovat ve Francii v Les Trois Vallées, v této chvíli se můžete ubytovat v následujících lyžařských střediscích.

Les Menuires - ilustrační foto

Les Menuires

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Les Menuires na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Méribel / Mottaret - ilustrační foto

Méribel / Mottaret

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Méribel / Mottaret. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Val Thorens - ilustrační foto

Val Thorens

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Val Thorens. To leží v oblasti Les Trois Vallées (Tři údolí) a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

V Les Trois Vallées na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Francie do Les Trois Vallées, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Brides les Bains - ilustrační foto

Brides les Bains

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Brides les Bains, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Courchevel - ilustrační foto

Courchevel

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Courchevel, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

La Croisette - ilustrační foto

La Croisette

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku La Croisette to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

La Tania - ilustrační foto

La Tania

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů La Tania na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Les Trois Vallées - ilustrační foto

Les Trois Vallées

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Les Trois Vallées. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Pralognan la Vanoise - ilustrační foto

Pralognan la Vanoise

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Pralognan la Vanoise na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Preyrand 1850 - ilustrační foto

Preyrand 1850

V zimním lyžařském středisku Preyrand 1850, spadajícím pod oblast Les Trois Vallées (Tři údolí), budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Více k lyžování v Les Trois Vallées

Zajímá vás lyžování v Les Trois Vallées? Širokou nabídku ubytování v Les Trois Vallées nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Les Trois Vallées jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Les Trois Vallées s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Les Trois Vallées, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.