-

Lyžování Puy Saint Vincent

V zimě do Puy Saint Vincent

Francouzská lyžařská oblast Puy Saint Vincent se nachází západním směrem od Brianconu v údolí Valouise. Je považována za menší oblast, ale s mnoha širokými sjezdovkami. Je velmi dobře přístupná díky perfektnímu přepravnímu systému. Celá oblast se pyšní nezapomenutelným výhledem na okolní vrcholky alpských hor a masivu Ecrins. Najdeme zde asi 60 km dobře upravených lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 16 lanovkami a vleky.

Puy Saint Vincent - ilustrační fotografie

Díky blízkosti oblastí Serre Chévalieru, Les Deux Alpesu, Alpe d´Huezu a Via Lattea - Sestriéru si můžete vybrat z mnoha lyžařských možností. Na milovníky freestyle jízdy tu čekají svahy ledovce La Blance. I na běžkaře je zde pamatováno a je jim zde k dispozici asi 40 km běžkařsých tratí vedoucí údolím Narreyroux v blízkosti národního parku Ecrinsu, Pusterleským a Gyrským údolím.

Výhody:
- oblast bohatá na sluneční svit a sněhovou nadílku
- nádherná příroda podtržená přítomností národnío parku Ecrinsu
- vrcholky hor dosahují až 4100 m.n.m. a utvářejí tak perfektní atmosféru oblasti Puy Saint Vincentu
- asi 60 km lyžařských sjezdovek převážně pro záčátečníky a pokročilé lyžaře
- lanovka L´Arlesiannena vedoucí na horu La Pendine nám dává možnost sjet středně těžkou sjezdovku s převýšením 1350 m
- možnost zažít perfektní lyžování v prašanu v údolí Narreyroux
- blízkost oblastí Serre Chévalier, Les Deux Alpes, Alpe d´Huez a Via Lattea - Sestriére
- snowpark s mnoha přírodními překážkami, boardercrossem a skoky
- možnost lyžování večer nedaleko lanovky Excapade
- 40 km běžkařských tratí
- další sportovní možnosti - výlety na sněžnicích, zimní turistika, sáňkování, paragliding, jízdy s psím spřežením, bruslení na ledě, bazén, tenis a squash.

Puy Saint Vincent - ilustrační fotografie

Nevýhody:
- stále větší počet zastaralých vleků než moderních lanovek
- ne příliš dobrá infrastruktura
- menší počet černých sjezdovek, což z oblasti dělá místo vhodné spíše pro rodiny s dětmi, začátečníky a mírně pokročilé lyžaře
- nedostatek sněhových děl
- slabší vybavenost ubytovacích kapacit

Kam v Puy Saint Vincent na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování ve Francii v Puy Saint Vincent, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Puy St. Vincent - ilustrační foto

Puy St. Vincent

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Puy St. Vincent. To leží v oblasti Puy Saint Vincent a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Více k lyžování v Puy Saint Vincent

Zajímá vás lyžování v Puy Saint Vincent? Širokou nabídku ubytování v Puy Saint Vincent nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Puy Saint Vincent jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Puy Saint Vincent s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Puy Saint Vincent, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.