-

Lyžování Risoul / Vars

V zimě do Risoulu

Lyžařská oblast Risoul - Vars se nachází ve středu regionu Hautes-Alpes asi 100 km od Grenoblu. Oblast se jinak nazývá La Foret Blance, což v překladu znamená "Bílý les". Vznikla spojením 2 lyžařských středisek Risoulu a Varsu. Opravdovým lákadlem je zde tzv. letmý kilometr, což je označení pro prudký svah a každý rok se na něm jezdí závody ve sjezdovém lyžování a na horských kolech.

Risoul / Vars - ilustrační fotografie

Najdeme zde asi 150 km dobře upravených lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 57 vleky a lanovkami. Na snowboardisty zde čekají 2 snowparky s mnoha překážkami a navíc ten ve Varsu má i U-rampu. Snowpark v Risoulu je tím největším ve Francii. I na běžkaře je tu pamatováno a je jim zde k dispozici 45 km upravovaných tratí. Najdete zde perfektní sněhové podmínky a téměř stále svítící sluníčko.

Výhody:
- díky tomu, že většina svahů je severovýchodně orientovaná, jsou zde skvělé sněhové podmínky a asi 300 slunečníh dní
- dobrý systém umělého dosněžněžování
- dostatek lyžařských sjezdovek pro všechny typy lyžařů a zkušeností
- mnoho širokých lehkých a středně obtížných sjezdovek
- unikátní červená sjezdovka Olympique ve středisku Vars
- skvělé možnosti volného terénu pro milovníky freestylového lyžování
- snowpark Surfland ve středisku Risoul patřící mezi ty nejrozlehlejší ve Francii, najdeme v něm osvětlený half-pipe a boardercross
- rychlostní trať pro opravdové milovníky adrenalinu
- černá sjezdovka La Coni, která patří mezi ty nejobtížnější evropské tratě
- bezplatná možnost večerního lyžování
- kvalitní ubytovací kapacity dostupné za rozumné ceny

Risoul / Vars - ilustrační fotografie

Nevýhody:
- stále nedokonalý přepravní systém - pořád více vleků v poměru k modernějším lanovkám
- systém umělého dosněžování pokrývá pouze 38 % oblasti
- v okrajových termínech sezóny je obtížnější dojet až k ubytování díky tajícímu sněhu
- většina ubytování možná pouze v privátních apartmánech
- menší vybavenost ubytovacích kapacit
- nenajdeme zde bazén ani možnost zahrát si bowling

V Risoulu na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Francie do Risoulu, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Fontbonne - ilustrační foto

Fontbonne

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Fontbonne to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Risoul - ilustrační foto

Risoul

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Risoul.

Risoul 1850 - ilustrační foto

Risoul 1850

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Risoul 1850. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Vars - ilustrační foto

Vars

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Vars na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Více k lyžování v Risoulu

Zajímá vás lyžování v Risoulu? Širokou nabídku ubytování v Risoulu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Risoulu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Risoulu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Risoulu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.