-

Lyžování Serre Chevalier

V zimě do Serre Chevalier

Serre Chevalier neznačí jen jedno místo, ale skládá se hned ze čtyř lokalit - Serre Chevalier 1200-Briançon, Serre Chevalier 1350-Chantemerle, Serre Chevalier 1400-Villeneuve a Serre Chevalier 1500-Le Monetier. Zeptáte-li se na Serre Chevalier, bude vám nabídnuto celé údolí, které je obklopeno vrcholky Col du Lautaret a horským průsmykem Col du Galibier a pokračuje dobrých 20 km dále do údolí.

Serre Chevalier - ilustrační fotografie

Díky své výhodné poloze mezi Severními a Jižními Alpami nabízí dostatek sněhu a slunce. Dolů do údolí vyzývá krásná krajina národního parku Parc des Ecrins k pěší turistice. Přístupová cesta přes průsmyk Lautaret bývá v zimě často zavřená.

Lyžařský region Grand Serre Ché je jedinečný resort v srdci Alp. Přes svoji jižní polohu je oblast díky severní straně mnoha svahů relativně jistá na sníh. Grand Serre Ché charakterizuje jeho všestrannost: nabízí 70 km lehkých, 130 km středně těžkých a 50 km obtížných sjezdovek pro lyžaře všech úrovní.

Serre Chevalier - ilustrační fotografie

Velmi ploché, krátké svahy se nacházejí u údolních stanic. Také výše položené, široké sjezdovky jsou vhodné i pro začátečníky a jsou dostupné kabinkovými nebo sedačkovými lanovkami. 20% z celkového počtu 250 km sjezdovek je značeno černě a asi 50% červeně. Skutečným lákadlem pro zkušené lyžaře a snowboardisty je oblast v rozsáhlých modřínových lesích, která nabízí až do výšky 2200 metrů dostatek prostoru pro lyžování mimo značené sjezdovky. Jinak se reeridisté ještě mohou vyřádit v hlubokém sněhu na svazích Vallons de la Cucumelle a u Col du Vent.

Dvě boardercrossové oblasti, pět funparků a jedno quarterpipe, sportovní kompletní nabídku pro začínající i pokročilé snowboardisty už jen doplňuje. Nabídka dětských lyžařských škol, hlídání dětí a cvičné lyžařské oblasti v údolí získali francouzskou pečeť kvality pro označení - dětem přátelské lyžařské středisko.

Kam v Serre Chevalier na lyžování?

Pokud zvažujete zalyžovat si ve Francii v Serre Chevalier, aktuálně můžete vybírat z nabídky ubytovacích kapacit v těchto střediscích.

Briancon - ilustrační foto

Briancon

V zimním lyžařském středisku Briancon, spadajícím pod oblast Serre Chevalier, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Serre Chevalier - ilustrační foto

Serre Chevalier

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Serre Chevalier.

V Serre Chevalier na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Francie do Serre Chevalier, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Chantemerle - ilustrační foto

Chantemerle

V zimním lyžařském středisku Chantemerle, spadajícím pod oblast Serre Chevalier, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Villeneuve - ilustrační foto

Villeneuve

V zimním lyžařském středisku Villeneuve, spadajícím pod oblast Serre Chevalier, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Více k lyžování v Serre Chevalier

Zajímá vás lyžování v Serre Chevalier? Širokou nabídku ubytování v Serre Chevalier nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Serre Chevalier jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Serre Chevalier s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Serre Chevalier, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.