-

Lyžování Val Cenis

V zimě do Val Cenise

Lyžařská oblast Val Cenis se nachází v regionu Hautes-Maurienne v blízkosti národního parku Vanoise na hranicích Itálie. Již 3. rokem je spojena se střediskem Termignon 2 sedačkovými lanovkami. Většina lyžařských svahů je orientována na sever a díky tomu, že se navíc nachází poblíž ledovců, je zde zaručená velmi kvalitní sněhová nadílka a můžeme zde lyžovat od prosince až do dubna. Též je zde vybudován velmi dobrý systém umělého dosněžování.

Val Cenis - ilustrační fotografie

Centrem oblasti je, jak už jméno naznačuje středisko Val Cenis. Toto středisko patří mezi ty, které si ještě stále zachovávají typický savojský ráz. Dělí se na 3 vesničky - historický Lanslebourg, modernější Lanslevillard a sportovní Termignon. V oblasti Val Cenis na Vás čeká asi 80 km dobře upravovaných lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaých 22 přepravními zařízeními. Snowboardisté se mohou těšit na snowpark s U-rampou, boardercrossem a mnoha přírodními překážkami. Též je uzpůsoben milovníkům freestylového lyžování. I na běžkaře je zde pamatováno a čeká tu na ně 8 km tratí. Jedna z nich vede zdejším nádherným průsmykem a druhá okolo jezere Val Cenis. Milovníci kultury a zajímavostí by určitě měli navštívit zdejší výrobnu sýrů Beaufort, restaurátorský uměleckou dílnu či muzeum Espace Baroque, které najdeme v překrásném starobylém kostele. Dále bychom vám doporučili sportovní centrum Parc de Glieres s bazénem, uměle vytvořeným kluzištěm, saunou a fitness centrem. Z dalších sportovních aktivit tu na Vás čeká paragliding, výlet na sněžnicích, 3 sáňkařské dráhy, jízda na saních se psím spřežením, horolezecká stěna, heliski a bowling.

Pokud budete chtít podniknout něco při čem si odpočinete, můžete například zajít do kina či posedět s přáteli nad sklenkou vína v některé restauraci či hospůdce.

Kam v Val Cenise na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování ve Francii v Val Cenise, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Lanslevillard - ilustrační foto

Lanslevillard

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Lanslevillard to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

V Val Cenise na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Francie do Val Cenise, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Termignon - ilustrační foto

Termignon

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Termignon na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Val Cenis - ilustrační foto

Val Cenis

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Val Cenis.

Více k lyžování v Val Cenise

Zajímá vás lyžování v Val Cenise? Širokou nabídku ubytování v Val Cenise nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Val Cenise jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Val Cenise s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Val Cenise, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.