-

Lyžování Valmeinier - Valloire

V zimě do Valmeinier nebo Valloire

Francouzská lyžařská oblast Valmeinier - Valloire se nachází v samém středu údolí Maurienne v Savojských Alpách v blízkosti nároních parků La Vanoisu a Les Ecrinsu. Najdeme zde asi 150 km dobře upravovaných lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 33 vleky a lanovkami. Je to ideální místo pro strávení vaší dovolené.

Valmeinier - Valloire - ilustrační fotografie

Oblast Valmeinier - Valloire patří mezi nejnavštěvovanější oblasti Francie. Naleznete zde skvělé sněhové podmínky zaručené jak díky umělému zasněžování, tak i díky severní orientaci svahů sjezdovek. Lyžovat zde můžete od prosince až do dubna. Oblast je tvořena 4 hlavními středisky - Valmeinirem, Valloirenm Gros Creyem, Crey du Quartem a Setazem.

Na snowboardisty a zkušené lyžaře jsou zde k dispozici sjezdovky na horách Gros Crey a Crey du Quart, kde se nachází i snowpark s half-pipem a mnoha přírodními překážkami. Ani na běžkaře zde není zapomenuto a čeká tu na ně 55 km tratí, které vedou zdejší krásnou přírodou. Lyžovat si můžete zajet například i do střediska Val Thorens, kam se dostanete pomocí lanovky ze sousedního střediska Orelle.

Valmeinier - Valloire - ilustrační fotografie

Lyžaři začátečníci ocení dostatek modrých a zelených sjezdovek nad vesnicí. Z těch nejznámějších modrých sjezdovek tu vám je k dispozici Petit Dejeuner, Reine des Prés a sjezdovka vedoucí z hory Grand Plateau. Červené sjezdovky tu najdeme na Crey de Quartu a Le Gros Creyu. A na nejzkušenější lyžaře tu čekají obtížné černé sjezdovky Olympique, Cascade a Grandes Droze.

Z dalších sportovních aktivit tu na Vás čeká noční lyžování, bazén, sauna, fitness centrum, bowling, paragliding, jízda na saních s psím spřežením, bruslení na ledě, let na rogalu a výlet na sněžnicích. Večer se můžete jít pobavit s přáteli do nějaké restaurace, baru či na diskotéku.

Kam v Valmeinier nebo Valloire na lyžování?

Patříte-li k turistům, kteří se chystají lyžovat ve Francii v Valmeinier nebo Valloire, v této chvíli se můžete ubytovat v následujících lyžařských střediscích.

Valfréjus - ilustrační foto

Valfréjus

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Valfréjus, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Valloire - ilustrační foto

Valloire

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Valloire, Valmeinier - Valloire. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Valmeinier 1800 - ilustrační foto

Valmeinier 1800

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Valmeinier 1800. To leží v regionu Valmeinier - Valloire a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

V Valmeinier nebo Valloire na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Francie do Valmeinier nebo Valloire, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

La Norma - ilustrační foto

La Norma

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku La Norma to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Valmeinier - ilustrační foto

Valmeinier

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Valmeinier to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Více k lyžování v Valmeinier nebo Valloire

Zajímá vás lyžování v Valmeinier nebo Valloire? Širokou nabídku ubytování v Valmeinier nebo Valloire nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Valmeinier nebo Valloire jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Valmeinier nebo Valloire s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Valmeinier nebo Valloire, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.