-

Lyžování Valmeinier - Valloire

V zimě do Valmeinier nebo Valloire

Francouzská lyžařská oblast Valmeinier - Valloire se nachází v samém středu údolí Maurienne v Savojských Alpách v blízkosti nároních parků La Vanoisu a Les Ecrinsu. Najdeme zde asi 150 km dobře upravovaných lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 33 vleky a lanovkami. Je to ideální místo pro strávení vaší dovolené.

Valmeinier - Valloire - ilustrační fotografie

Oblast Valmeinier - Valloire patří mezi nejnavštěvovanější oblasti Francie. Naleznete zde skvělé sněhové podmínky zaručené jak díky umělému zasněžování, tak i díky severní orientaci svahů sjezdovek. Lyžovat zde můžete od prosince až do dubna. Oblast je tvořena 4 hlavními středisky - Valmeinirem, Valloirenm Gros Creyem, Crey du Quartem a Setazem.

Na snowboardisty a zkušené lyžaře jsou zde k dispozici sjezdovky na horách Gros Crey a Crey du Quart, kde se nachází i snowpark s half-pipem a mnoha přírodními překážkami. Ani na běžkaře zde není zapomenuto a čeká tu na ně 55 km tratí, které vedou zdejší krásnou přírodou. Lyžovat si můžete zajet například i do střediska Val Thorens, kam se dostanete pomocí lanovky ze sousedního střediska Orelle.

Valmeinier - Valloire - ilustrační fotografie

Lyžaři začátečníci ocení dostatek modrých a zelených sjezdovek nad vesnicí. Z těch nejznámějších modrých sjezdovek tu vám je k dispozici Petit Dejeuner, Reine des Prés a sjezdovka vedoucí z hory Grand Plateau. Červené sjezdovky tu najdeme na Crey de Quartu a Le Gros Creyu. A na nejzkušenější lyžaře tu čekají obtížné černé sjezdovky Olympique, Cascade a Grandes Droze.

Z dalších sportovních aktivit tu na Vás čeká noční lyžování, bazén, sauna, fitness centrum, bowling, paragliding, jízda na saních s psím spřežením, bruslení na ledě, let na rogalu a výlet na sněžnicích. Večer se můžete jít pobavit s přáteli do nějaké restaurace, baru či na diskotéku.

V Valmeinier nebo Valloire na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Francie do Valmeinier nebo Valloire, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

La Norma - ilustrační foto

La Norma

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku La Norma. To leží v regionu Valmeinier - Valloire a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Valfréjus - ilustrační foto

Valfréjus

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Valfréjus. To leží v oblasti Valmeinier - Valloire a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Valloire - ilustrační foto

Valloire

V zimním lyžařském středisku Valloire, spadajícím pod oblast Valmeinier - Valloire, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Valmeinier - ilustrační foto

Valmeinier

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Valmeinier na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Valmeinier 1800 - ilustrační foto

Valmeinier 1800

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Valmeinier 1800 na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Více k lyžování v Valmeinier nebo Valloire

Zajímá vás lyžování v Valmeinier nebo Valloire? Širokou nabídku ubytování v Valmeinier nebo Valloire nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Valmeinier nebo Valloire jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Valmeinier nebo Valloire s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Valmeinier nebo Valloire, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.