-

Lyžování Alta Badia

V zimě do Alta Badie

Na úpatí masivu Sella, obklopené velkým počtem nejrůznějších vrcholků hor a příkrých stěn Dolomit, leží v údolní kotlině středisko Alta Badia. Region nabízí svým návštěvníkům, kteří sem přicestují na lyžařské zájezdy, široké možnosti lyžování a dalšího sportovního vyžití. Avšak současně je i částí Itálie, kde se hory při západu slunce zbarví dočervena a ve vzduchu je cítit tajemno.

Alta Badia - ilustrační fotografie

Díky své poloze v nadmořské výšce mezi 1.400 a 2.700 metry nad mořem a skvělým lyžařským podmínkám je středisko Alta Badia každým rokem dějištěm závodů Světového poháru v alpském lyžování. Závod v obřím slalomu je pořádán na sjezdovce Gran Risa v části zvané La Villa. V Altě Badii mají turisté, kteří zvolili lyžařské zájezdy právě do Badie, během zimní lyžařské dovolené spoustu možností, co ve svém volném čase podniknout. Můžete se celý den věnovat lyžování na vrcholcích italských Alp, vydat se na zimní tůru po okolí do náruče krásné přírody, nebo se vypravit po dávné historie této oblasti.

Lyžaři mají přímo v Alta Badia na výběr z více jak 130 kilometrů perfektně upravených sjezdovek a k tomu všemu je třeba připočítat dalších téměř 400 kilometrů ve velké lyžařském kolotoči Sella Ronda. Ten tvoří, spolu s Altou Badií, ještě střediska Arabba / Marmolada, Val di Fassa / Fassatal a Val Gardena / Alpe di Siusi a lyžaře tady rozváží na svahy přes 50 moderních vleků a lanovek.

Alta Badia - ilustrační fotografie

Od zimy roku 2001 pak nabízí Alta Badia všem příznivcům snowboardingu, kteří sem také na lyžařské zájezdy často cestují, možnost odreagovat se a pořádně si zařádit ve funparku u sjezdovky La Para. Lyžařské školy nabízejí snowboardingové lekce se speciálně vyškolenými instruktory, z nichž někteří jsou bývalí členové italského závodního snowboardového týmu. Prvotřídní gastronomie, velký výběr open air aktivit v panenské přírodě, zábavné večery s přáteli a četné wellness programy na míru dělají z lyžařského střediska perfektní místo pro dokonalý lyžařský zájezd do Itálie a to nejlepší lyžování.

Ten, kdo rád tráví svou zimní dovolenou na horách a ne na nějakém zájezdu u moře, si v lyžařské oblasti Alta Badia a jejím okolí zaručeně užije chvíle volna a aktivního odpočinku plnými doušky. Jsou to skutečně nádherné scenérie italských Dolomit, které patří do přírodního dědictví světové organizace UNESCO, a pohostinnost a obětavost zdejších obyvatel, které každého návštěvníka oblasti Alta Badia přesvědčí o tom, že právě sem se bude chtít i v budoucnu vrátit.

 Alta Badia - ilustrační fotografie

Rozsáhlá lyžařská oblast Alta Badia nabízí každému, kdo sem přicestuje na lyžařské zájezdy, něco. Podle vašich technických znalostí a lyžařských zkušeností si zvolíte tu správnou sjezdovku a už vám nic nebrání v tom brázdit zdejší svahy na lyžích či snowboardu. Pro ostatní milovníky zimních radovánek a sportů je ve středisku Alta Badia připravena pestrá nabídka dalšího sportovního vyžití. Místní se skutečně velmi snaží, aby jejich hosté na lyžování a zimní dovolenou, strávenou v Dolomitech, dlouho nezapomněli.

V Alta Badia se lyžuje na více než 120 různých sjezdovkách. Pro začátečníky a rodiny s dětmi jsou vhodné například lyžařské louky Piz La Villa, Piz Sorega Prangolia. Pro náročnější sjezdaře je jako stvořená sjezdovka Valon na úpatí masívu Sella. Jízda po jeho strmých svazích představuje i pro velmi zdatné lyžaře skvělý adrenalinový zážitek. Také na sjezdovce Gran Risa, kde se pořádají závody Světového poháru, se mohou i zkušení jezdci během lyžování pěkně zapotit. Méně zdatní lyžaři pak mohou využívat sjezdovek v údolí Edelweisstal a Passo Gardena, kolem nichž jsou jsou nádherné přírodní scenérie.

Milovníky běžeckého lyžování budou v oblasti Alta Badia jistě zajímat dlouhé běžecké tratě, táhnoucí se údolím Hochabteital, a také lehké až středně těžké trasy na úpatí Selly, vinoucí se mezi obcemi Colfosco a Corvara. Pro snowboardisty tady bohužel není příliš pestrá nabídka terénů a ti se většinou shromažďují na sjezdovce Armentarola mezi San Cassianem a průsmykem Valparola.

Romantické jsou procházky po zimních turistických stezkách, které se proplétají 6-ti vesničkami Corvara, Colfosco, La Villa, Pedraces, San Cassiano a La Val. Na těchto stezkách se seznamují milovníci turistiky a přírody s typickou tradicí zdejších obcí v této části Itálie. A ten, kdo chce strávit alespoň jeden den lyžařského zájezdu bez lyží a pohybu, se může vydat na nákupy do okouzlující vesničky Cassiano.

Kam v Alta Badii na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování v Itálii v Alta Badii, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Corvara - ilustrační foto

Corvara

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Corvara v regionu Alta Badia svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

La Villa - ilustrační foto

La Villa

V zimním lyžařském středisku La Villa, spadajícím pod oblast Alta Badia, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

V Alta Badii na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Itálie do Alta Badie, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Antermoia - ilustrační foto

Antermoia

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Antermoia můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Colfosco - ilustrační foto

Colfosco

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Colfosco. To leží v oblasti Alta Badia a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

La Val - ilustrační foto

La Val

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska La Val, Alta Badia. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Pedraces - ilustrační foto

Pedraces

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Pedraces, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

San Cassiano - ilustrační foto

San Cassiano

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska San Cassiano, Alta Badia. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Více k lyžování v Alta Badii

Zajímá vás lyžování v Alta Badii? Širokou nabídku ubytování v Alta Badii nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Itálii a lyžování.

Zimní zájezdy do Alta Badie jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Alta Badii s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Alta Badie, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.