-

Lyžování Aprica

V zimě do Apriky

Aprica je malebné italské lyžařské středisko, jako stvořené pro zimní dovolenou a lyžařské zájezdy pro ty z příznivců alpského lyžování, kteří dávají přednost klidnějším a menším lyžařským oblastem před takovými továrnami na lyžování, jakými jsou například Bormio, Val Gardena či Arabba. Leží nedaleko hranic se Švýcarskem v severní části Itálie, západně od Passo Tonale / Ponte di Legno a asi 30 kilometrů od švýcarského St. Moritz. Aprica v současnosti patří k nejznámějším a také nejpopulárnějším lyžařským střediskům severní Itálie.

Aprica - ilustrační fotografie

Aprica patří k nejstarším střediskům alpského lyžování nejen v Itálii, ale v celých Alpách. První lyžařský vlek tady byl spuštěn již v roce 1942 a lyžařské zájezdy sem mají dlouholetou tradici. Dnes je Aprica malé, avšak příjemné a po všech stránkách moderní městečko, které je jakýmsi etalonem klasického lyžování v Itálii. Na její návštěvníky tady čeká především spousta sluníčka, upravené sjezdovky, kvalitní aprés-ski a v neposlední řadě též možnost lyžování prakticky od dveří domu. Nové hotely tady byly postaveny prakticky u sjezdovek, takže podobně jako ve Francii tady mohou hoteloví hosté lyžovat skoro z postele. Stačí vyjít před hotel, nasadit si lyže a pak už si jen užívat dokonalého lyžování na zdejších svazích.

Lyžařská oblast Aprica nabízí svým návštěvníkům, kteří sem přicestovali na lyžařské zájezdy, přes 50 kilometrů tratí všech stupňů obtížnosti na 20 sjezdovkách. A i když rozhodně nepatří mezi největší skiareály v Itálii, nejdelší zdejší trať dosahuje délky bezmála 10 kilometrů. Celá oblast Aprica se dělí na 3 hlavní skiareály, přičemž na vrcholcích Magnolta a Palabione se starají o dopravu příznivců sjezdového lyžování na svahy hlavně kabinkové lanovky, které jsou ve vyšších polohách kombinovány se sedačkami, vleky a koberci. V lyžařském areálu Baradello tvoří dopravní páteř sedačková lanovka, která vyveze lyžaře až do výšky 1.970 metrů.

Aprica - ilustrační fotografie

Právě na Baradellu se nachází nejpopulárnější trať lyžařské oblasti Aprica Superpanoramica, která patří mezi technicky jednoduché tratě a na délku měří téměř 7 kilometrů. Díky svému profilu je vhodná i pro lyžování začátečníků a rodin s dětmi, neboť se na ní nenacházejí žádná zrádná místa, která by je mohla nepříjemně překvapit. Koho by odrazovala délka téhle pohodové a vesměs mírné sjezdovky s nádhernými panoramatickými výhledy (odtud její název), může v její polovině nasednout na ve stanici La Bratte na lanovku a nechat se vyvézt zpátky na vrchol.

V okolí městečka Aprica si však přijdou na své i zkušení sjezdaři a to ne pouze na jedné technicky obtížné trati. Asi nejznámější náročnou sjezdovnou je v oblasti Aprica černá Direttissima v Baradellu, která se může pyšnit čtyřsetmetrovým převýšením na pouhých dvou kilometrech své délky. Stejně tak v areálu Magnolta čeká na své pokořitele náročná černá trať s délkou téměř 2 kilomerty s názvem Magnolta Inferiore. Do skiareálu Baradello budou směrovat své kroky také snowboardisté a agresivní jezdci, neboť na ty tady čeká zhruba ve výšce 1.800 metrů dobře vybavený funpark.

Aprica - ilustrační fotografie

Na opačné straně údolí se nacházejí udržované stopy pro vyznavače běžeckého lyžování, které uspokojí jak zkušené běžce, tak rekreační sportovce. Kromě lyžování nabízí Aprica možnost bruslení na ledě či vítané relaxace po lyžování ve veřejném bazénu. Po setmění pak čeká na návštěvníky městečka několik barů, restaurací a pizzerií. To vše je podpořeno příznivými cenami, kterými je Aprica mezi turisty, mířícími na lyžařské zájezdy do Itálie, dobře známá.

Kam v Aprice na lyžování?

Pokud zvažujete zalyžovat si v Itálii v Aprice, aktuálně můžete vybírat z nabídky ubytovacích kapacit v těchto střediscích.

Aprica - ilustrační foto

Aprica

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Aprica. To leží v oblasti Aprica a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Více k lyžování v Aprice

Zajímá vás lyžování v Aprice? Širokou nabídku ubytování v Aprice nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Itálii a lyžování.

Zimní zájezdy do Apriky jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Aprice s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Apriky, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.