-

Lyžování Bormio

V zimě do Bormia

Bormio, jedno z nejznámějších středisek lyžování a zimních sportů v Itálii, leží v blízkosti Švýcarska, na úpatí masivu Stilfserjoch / Stelvio. Nedaleko od Bormia leží další populární lyžařské středisko Livigno, které je ale v zimě přístupné pouze přes Švýcarsko. Příznivcům sjezdového lyžování je Bormio již velmi dobře známé, neboť v letech 1985 a 2005 bylo místem konání Mistrovství světa v alpském lyžování. Kromě toho se zde každým rokem, mezi Vánocemi a Silvestrem, koná závod Světového poháru, známý sjezd mužů Stelvio.

Bormio - ilustrační fotografie

Ale nejen lyžařští experti, kteří si vybrali Bormio jako místo pro své lyžařské zájezdy, si tady přijdou během pobytu na své. Široké svahy nad hranicí lesa slibují příjemné lyžování pro všechny stupně technické vyspělosti jeho návštěvníků. Ale i turistům, kteří preferují před sjezdovým lyžováním jiné zimní sporty, nabízí lyžařská oblast Bormio velkou rozmanitost aktivit. Krásně položené lázeňské městečko na úpatí hory Cima Bianca, obklopené majestátními horami Ortles, slibuje všem svým hostům jedinečné zážitky ze zimní dovolné.

Již více než 2000 let je Bormio známé pro své relaxační termální lázně a zdejších 9 pramenů. Kromě klidu a celkového uvolnění nabízí městečko svým návštěvníkům, kteří sem jezdí na lyžařské zájezdy, celou řadu sportovních a rekreačních aktivit. V městském centru se nachází okouzlující kamenné uličky s obchůdky a kavárnami a na jeho okrajích mají turisté na lyžařských zájezdech do Itálie možnost výběru z celé řady moderních ubytovacích zařízení, mezi které patří hotely, apartmány i útulné penziony. Na lyžování to z nich pak mají skutečně jen pár kroků.

Bormio - ilustrační fotografie

Lyžařská oblast Bormio se plynule spojila s oblastí Valdidentro, která leží jen kousek od města, a poněkud vzdálenější Santa Caterinou. Celkem tu mají lyžaři k dispozici přes 100 kilometrů upravovaných sjezdovek, zasazených doprostřed malebné krajiny a poskytující to nejlepší z lyžování v Itálii. V nadmořské výšce 1.200 - 3.000 metrů, ve které se tady lyžuje, je sníh a dobré lyžování prakticky zaručeno od podzimu do jara. V případě nepříznivého počasí je připraven velký počet sněhových děl k umělému zasněžování.

Domovskou horou Bormia je vrchol Cima Blanca, ze kterého vede do údolí řada širokých sjezdovek. Mimo jiné je zde pro adrenalinové lyžaře připraven sjezd Světového poháru Ciuk nebo razantní sjezd Stelvio s převýšením 1 kilometr a s průměrným sklonem 30%. Dvě osvětlené sjezdovky umožňují lyžování i po západu slunce. Jedinečným zážitkem je i osvětlená sjezdovka z vrcholku hory až do městečka Bormio, dlouhá ohromujících deset kilometrů. Je tedy zřejmé, proč jsou v zimě lyžařské zájezdy do Bormia tak oblíbené.

Bormio - ilustrační fotografie

V lyžařské oblasti Valdidentro se nacházejí převážně lehké až středně těžké sjezdovky, ideální pro začátečníky. Právě proto sem také na lyžařské zájezdy rádi cestují. Naproti tomu lyžařské středisko Santa Caterina nabízí těžké a středně těžké tratě, které se budou líbít především pokročilým a profesionálním lyžařům. Ti si tady mohou užít, podobně jako přímo nad městečkem Bormio, skvělé a svižné lyžování. Zajímavostí je, že olympijská vítězka a mistryně světa Deborah Compagnoni je lyžařsky doma právě v Santa Caterině.

Snowboardisté ​najdou ty pravé výzvy v novém snowparku Hang five. Denně udržovaný a tvarovaný park v nadmořské výšce 2.000 metrů nabízí raily, jumpy, wallride, quarterpipe, superpipe, woops, pipe a boardercross. Je to dostatek příležitostí, jak si vyzkoušet a předvést ty nejnovější triky.

Bormio se může pochlubit i nabídkou pro vyznavače běžeckého lyžování, kteří do Bormia na lyžařské zájezdy také často přijíždějí. Desítky kilometrů klasických a bruslařských tras jsou určené pro začátečníky i pokročilé. Přímo v místě vede 12 kilometrů dlouhá stopa, která je dokonce večer osvětlená. V Santa Caterině mají zkušení běžci připravenou trasu z běžkařského Mistrovství světa. Vrcholným zážitkem je ale trasa Viola, která se vine v délce více než 25 kilometrů kolem Valdidentra a nabízí krásný výhled na okouzlující zimní scenérii. Je považována za jednu z nejkrásnějších stezek v Itálii. A kdo se chce i po lyžování věnovat sportovním aktivitám, má na výběr mezi sněžnicemi, bruslením anebo třeba paraglidingem.

Uvolněně zakončit den lyžařského zájezdu o zimní dovolené v městečku Bormio či okolí dovoluje příjemná nabídka après-ski, tedy aktivit po lyžování. K dispozici je krytý bazén, solárium, sauna i fitness centrum. Středisko nabízí mnoho útulných kaváren, barů a hospůdek, typických restaurací a pizzerií​​, stejně jako diskoték. Milovníkům nákupů se doporučuje denní výlet z Bormia do lyžařského střediska a nákupního ráje Livigno. To je známé nejen tím, že je zde možné užít si dobré lyžování, ale také tady můžete za výhodné ceny v duty free obchodech nakoupit značkové a luxusní zboží a obohatit své lyžařské zájezdy ještě o zajímavé nakupovaní.

Kam v Bormiu na lyžování?

Pokud zvažujete zalyžovat si v Itálii v Bormiu, aktuálně můžete vybírat z nabídky ubytovacích kapacit v těchto střediscích.

Bormio - ilustrační foto

Bormio

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Bormio.

Ciuk - ilustrační foto

Ciuk

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Ciuk. To leží v oblasti Bormio a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Fior di Alpe - ilustrační foto

Fior di Alpe

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Fior di Alpe. To leží v oblasti Bormio a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Isolaccia - ilustrační foto

Isolaccia

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Isolaccia to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Oga - ilustrační foto

Oga

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Oga. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Pedenoso - ilustrační foto

Pedenoso

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Pedenoso v regionu Bormio svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Premadio - ilustrační foto

Premadio

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Premadio v regionu Bormio svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

San Antonio - ilustrační foto

San Antonio

V zimním lyžařském středisku San Antonio, spadajícím pod oblast Bormio, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Val di Sotto - St. Lucia - ilustrační foto

Val di Sotto - St. Lucia

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Val di Sotto - St. Lucia. To leží v regionu Bormio a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

V Bormiu na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Itálie do Bormia, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Arnoga - ilustrační foto

Arnoga

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Arnoga. To leží v oblasti Bormio a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Cepina - ilustrační foto

Cepina

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Cepina na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Pian del Vino - ilustrační foto

Pian del Vino

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Pian del Vino. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Semogo - ilustrační foto

Semogo

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Semogo.

Valdidentro - ilustrační foto

Valdidentro

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Valdidentro, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Více k lyžování v Bormiu

Městečko Bormio patří ke známým lyžařským střediskům v oblasti Alta Valtelina. Někomu může připadat trochu snobské, ale zimní dovolená v Bormiu to je záruka sněhu na sjezdovkách, upravené běžecké trasy a hlavně vyžití i mimo sjezdovky.

Lyžování v Bormiu vyhledávají především zkušenější lyžaři, protože sjezdovky jsou zde značeny většinou červeně a černě. Díky dobré poloze Bormia a perfektní sněhové pokrývce, se zde každoročně koná závod Světového poháru alpských disciplín. A už jen to je velkým lákadlem, proč Bormio navštívit.

V Bormiu nemusíte trávit dny pouze na svazích. Nabídka aprés-ski je bohatá a po aktivně stráveném dni přijde jistě vhod. Podrobnější informace o Bormiu naleznete na webu zaměřeném na tuto italskou lyžařskou oblast.

Nepřesvědčilo vás Bormio o svých kvalitách a raději byste zvolili jiné místo pro vaši zimní dovolenou? Podívejte se na nabídku dalších lyžařských zájezdů do Itálie a určitě si vyberete.

Itálie je zemí, kterou můžete navštívit jak v létě tak i v zimě. Krásná místa nestačíte projet všechna a budete se sem vždycky rádi vracet. Jaké jsou možnosti ubytování v Itálii naleznete v nabídce zájezdů na vlastní dopravu.

Zimní zájezdy do Bormia jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Bormiu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Bormia, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.