-

Lyžování Madesimo

V zimě do Madesima

Italské zimní středisko Madesimo leží v nadmořské výšce 1550 m, na hranicích se Švýcarskem, na úpatí průsmyku Passo della Spluga. Nabízí jistotu sněhu od listopadu až do května a v případě nepříznivého počasí sníh zajistí moderní zasněžovací zařízení.

Madesimo - ilustrační fotografie

Celé údolí Valle Splugai s ostatními skiareály nabízí přes 500 kilometrů sjezdovek, bohatou nabídku pro běžkaře, trasy pro lyžařské túry a je tak ideální cílem pro milovníky zimních sportů. Paragliding nebo rogalo patří už jen k vrcholům nabídky pro volný čas v Madesimu, kde pestrý sportovní den můžete zakončit v jednom z barů, kin nebo nočních klubů.

Lyžování je zajištěno v nadmořské výšce 1550 – 2984 metrů. Celkem ve skiareálu Madesimo najdete 55 km sjezdovek, z toho je 20 km značeno modře, 28 km červeně a 7 km černě. Na svahy vás vyvezou necelé dvě desítky vleků a lanovek o celkové kapacitě téměř 24 tisíc osob za hodinu. Najdete zde také neupravené svahy s hlubokým sněhem pro freeride a pro snowboardisty a freestylisty jsou k dispozici snowparky. Na sjezdovce Vanoni najdete dobře udržované halfpipe a na sjezdovce Val di Lei funpark pro odvážné freestylisty.

Madesimo - ilustrační fotografie

Z vrcholku Pizzo Groppera vede známý náročný sjezd Canalone, který se neupravuje, má průměrný sklon 36 stupňů a je určený jen pro hodně zkušené lyžaře. Běžkařské tratě v blízkém okolí (délka 25 km) jsou rozmanité a náročné, ale trochu hůře dosažitelné, s autem to ale není žádný problém. Mimo upravené lyžařské svahy si můžete také vyzkoušet heliskiing, snowtubing nebo pěší turistiku.

Také pro děti je zde připravena bohatá nabídka. Italové jsou známi jako národ milující děti a tak zde najdete hlídání dětí, lyžařskou školku, oddělené svahy pro děti, 3 dětské vleky nebo třeba dětskou diskotéku.

V Madesimu na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Itálie do Madesima, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Campodolcino - ilustrační foto

Campodolcino

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Campodolcino. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Fraciscio - ilustrační foto

Fraciscio

V zimním lyžařském středisku Fraciscio, spadajícím pod oblast Madesimo, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Madesimo - ilustrační foto

Madesimo

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Madesimo můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Více k lyžování v Madesimu

Zajímá vás lyžování v Madesimu? Širokou nabídku ubytování v Madesimu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Itálii a lyžování.

Zimní zájezdy do Madesima jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Madesimu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Madesima, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.