-

Lyžování Ortlerské Alpy

V zimě do Ortlerských Alp

Lyžařské spojení Ortler Skiarena zahrnuje 16 lyžařských středisek a řadí se na druhé místo mezi největší lyžařské „houpačky“ v jižním Tyrolsku. Aréna dostala své jméno podle horského masivu Ortler, který je přes 50 km dlouhý,40 km široký a vypíná se do výšky 3905 m.n.m. Leží skoro celý v národním parku Stelvio a lyžařská střediska jsou rozeseta kolem něj. Téměř 100 ledovců a 70 „třítisícovek“ zahrnuje tento majestátní horský útvar. Dalšími známými vrcholky ze skupiny Ortler jsou Cevedale, Königsspitze, Monte Zebrù, Thurnwieserspitze a Punta San Matteo. Ze všech středisek je krásný pohled na tuto majestátní horskou krajinu.

Ortlerské Alpy - ilustrační fotografie

Kromě ledovců a hor zahrnují Ortlerské Alpy také několik zimních středisek. Celkem 14 se jich nachází v západní části jižního Tyrolska, jedno je ve Švýcarsku (region Graubünden) a jeden lyžařský areál je v italském Trentinu (Val di Non). Nekonečná zábava na sjezdovkách o celkové délce přes 300 km je vždy zaručena. Malá, ale pěkná rodinná lyžařská střediska, perfektní lyžařská centra pro „profesionální“ lyžaře a také sjezdovky, které jsou ideální především pro ty nejmenší jsou důvody proč se sem návštěvníci rádi vracejí.

Všechny střediska skiareny se nacházejí v nadmořské výšce od 1500 do 3200 metrů a díky dvěma ledovcovým areálům, Sulden am Ortler a Val Senales, je možné jet si sem zalyžovat i v létě. Přeprava na svahy je zajišťována systémem 70 nejrůznějších vleků a lanovek. Ať už jste začátečníci, děti nebo dospělí, lyžaři nebo snowboardisté všem má Ortler aréna co nabídnout a zpříjemnit tak chvíle strávené v tomto regionu. Pokud budete mít ještě dost sil, vydejte se na výlet na sněžnicích přes zasněžené louky a pastviny aby jste poznali krásu této nádherné krajiny a nebo si vyjděte na příjemnou zimní procházku po turistických stezkách. Nevšední zážitky doplněné o úchvatné pohledy na horský útvar jistě dlouho zůstanou ve Vašich vzpomínkách na toto místo.

V Ortlerských Alpách na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Itálie do Ortlerských Alp, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Merano / Meran - ilustrační foto

Merano / Meran

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Merano / Meran můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Morter - ilustrační foto

Morter

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Morter v regionu Ortlerské Alpy svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Reinswald - ilustrační foto

Reinswald

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Reinswald můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Solda (Sulden) - ilustrační foto

Solda (Sulden)

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Solda (Sulden). To leží v oblasti Ortlerské Alpy a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Trafoi - ilustrační foto

Trafoi

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Trafoi. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Více k lyžování v Ortlerských Alpách

Zajímá vás lyžování v Ortlerských Alpách? Širokou nabídku ubytování v Ortlerských Alpách nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Itálii a lyžování.

Zimní zájezdy do Ortlerských Alp jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Ortlerských Alpách s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Ortlerských Alp, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.