-

Lyžování Sestriere / Via Lattea

V zimě do Sestriere nebo Via Lattea

Známá oblast Sestriere / Via Lattea se nachází asi 80 km od města Turín ležícího na západě Itálie. Malou částí zasahuje i na území Francie. Utvořila se spojením lyžařských středisek Sestriére, Claviére, Sansicario, Pragelat, Cesane, Sauze d´Oulx a francouzského střediska Mongenevre. Celou oblast propojuje přepravní systém lanovek a vleků. Oblast s nádherným názvem Via Lattea, čili "Mléčná dráha", patří mezi nejrozsáhlejší lyžařské oblast Alp. V roce 1997 se zde pořádalo Mistrovství světa a roku 2006 zde proběhly 20. Zimní olympijské hry. Ve středisku Pragelat byl kvůli olympijským hrám vybudován nový lyžařský areál, kde se odehrávaly běžecké a skokanské disciplíny.

Sestriere / Via Lattea - ilustrační fotografie

400 km skvěle propojených lyžařských sjezdovek bez nutnosti zout si lyže z nohou, je v Itálii opravdovou raritou, která stojí za vaši návštěvu. Lyžařské sjezdovky všech stupňů obtížnosti, od hrozivé vypadajících černých svahů, přes mnoho tradičních a nenáročných sjezdovek až po možnost užít si lyžování ve volném terénu nebo nočního lyžování na závodní trati Giovanni Agnelliho jsou lákadla vskutku obrovská. Vyznavači heliskiingu zde mají také své možnosti a v Sauze d´Oulx je obrovský funpark s mnoha překážkami. Pokud na lyžích teprve začínáte, vůbec se nemusíte obávat, protože zde funguje několik lyžařských škol a cvičných svahů kde si můžete v klidu své první lyžařské krůčky vyzkoušet.

Ani běžkaři nepřijdou zkrátka. 100 km upravených tratí mezi nimiž jsou i náročné,závodní stopy ze Zimních olympijských her vedoucích v Pragelatu slibují krásné zážitky. O nedostatek sněhu na svazích se v případě nutnosti postará dokonalý systém umělého dosněžování. A když už budete unaveni za sněhu, je zde široký výběr dalších sportovních aktivit v místním sportovním komplexu. Nutno podotknout, že vše za dobré ceny.

V Sestriere nebo Via Lattea na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Itálie do Sestriere nebo Via Lattea, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Cesana - ilustrační foto

Cesana

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Cesana to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Pragelato - ilustrační foto

Pragelato

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Pragelato, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Sansicario - ilustrační foto

Sansicario

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Sansicario to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Sauze d' Oulx - ilustrační foto

Sauze d' Oulx

V zimním lyžařském středisku Sauze d' Oulx, spadajícím pod oblast Sestriere / Via Lattea, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Sestriere - ilustrační foto

Sestriere

V zimním lyžařském středisku Sestriere, spadajícím pod oblast Sestriere / Via Lattea, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Více k lyžování v Sestriere nebo Via Lattea

Zajímá vás lyžování v Sestriere nebo Via Lattea? Širokou nabídku ubytování v Sestriere nebo Via Lattea nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Itálii a lyžování.

Zimní zájezdy do Sestriere nebo Via Lattea jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Sestriere nebo Via Lattea s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Sestriere nebo Via Lattea, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.