-

Lyžování Achensee Region

V zimě do regionu Achensee

Zimní návštěvníci lyžařské oblasti Achensee na severu Rakouska, nedaleko hranice s Německem, oceňují především malebná vysokohorské údolí s rodinnými městečky Achenkirch, Maurach a Pertisau, stejně jako rozmanité lyžařské areály. Dobré pověsti se těší také hustá síť běžkařských tras a turistických stezek kolem jezera Achensee a lyžařské zájezdy do této oblasti jsou vyhledávány především jedinci, kteří nepovažují sportovní lyžování za svou prioritu a jedou si na lyžařský zájezd do Rakouska hlavně odpočinou. Achensee je největším jezerem v Tyrolsku a také pojítko oblíbené rekreační oblasti, která je díky bohatým sportovním příležitostem nazývána též jako Sport & Vital Park. Skipas této oblasti je platný na všech lanovkách a vlecích v Maurachu, Achenkirchu i Pertisau.

Achensee Region - ilustrační fotografie

Největší výběr vleků a sjezdových tratí nabízí skiareál Christlum s příjemně širokými sjezdovkami, které se táhnou do údolí až ze samotného vrcholku. Mírné a středně těžké svahy tu jednoznačně dominují, pouze sjezdovky přes Gföllalmgraben a svah s boulemi jsou hodně náročné. V nejvyšších částech lyžařského areálu Christlum, kde již nerostou stromy, najdete ten nejlepší sníh a dostatečně velký prostor k carvingovému lyžování či začátečnické široké obloučky. Ne příliž zkušení příznivci alpského lyžování najdou v Christlumu ideální prostor u vleků Brandtal a Nordhangschlepplift. Dětská lyžařská školka je umístěna u horní stanice lanovky Christlum Express.

Příjemná je nabídka sjezdovek ve zbývajících dvou lyžařských oblastech na jižním okraji jezera Achensee, mezi lyžařským areálem Rofan a pohořím Karwendelgebirge. Lanovka Rofanseilbahn vede z Maurachu ke sjezdovkám v oblasti kolem horské chaty Erfurt Hütte, která je populární i mezi pěšími turisty. Zdejší nabídka sjezdovek zahrnuje mírné lyžařské louky pro pohodové lyžování v prostoru kolem horní stanice lanovky a dva dlouhé sjezdy k Mauritzalmu. Kromě středně těžké a dostatečně prostorné tratě zde mají zkušení jezdci připravenou také jednu černou, technicky náročnou sjezdovku. Na sjezdovky lyžařského areálu Rofan se dostanete kromě již zmíněné lanovky též 2 sedačkovými lanovkami a třemi lyžařskými vleky, s celkovou přepravní kapacitou asi 3.200 osob za hodinu. Tady si najde oblíbený svah opravdu každý lyžař - od začátečníků až po experty.

Achensee Region - ilustrační fotografie

Na Rofan láká příznivce sjezdového lyžování vcelku pestrá nabídka 14 kilometrů sjezdovek všech úrovní obtížnosti a k tomu ještě sluneční terasa, která láká během odpočinku mezi jednotlivými jízdami k načerpání nových sil. Nejdelší sjezdovkou je Rofanabfahrt s délkou 6 kilometrů a nejtěžším sjezdem je Mauritz s délkou 900 metrů. Bylo také nainstalováno zařízení umělého zasněžování, které může pokrýt umělým sněhem sjezdovky od horní stanice dvousedačkové lanovky Rofan až k dolní stanici nové dvousedačkové lanovky Mauritz.

Pro celé rodiny, které se též často vydávají do oblasti Achensee na lyžařské zájezdy a to nejen kvůli lyžování, je tady připraveno mnoho zábavy i mimo sjezdovky. Za všechny stojí za to zmínit například sáňkařská dráha, kluziště, curling nebo jízda na saních tažených koňmi. V dětské lyžařské škole Eisys bude o vaše ratolesti dobře postaráno po celý den. Speciálně vyškolení instruktoři je pohlídají a formou hry se naučí i lyžovat. 1,5 kilometru dlouhá sáňkařská dráha se nachází v blízkosti lanovky Rofanseilbahn, v místní části Neumaurach. Každý den je na ní možné sáňkovat i večer, za umělého osvětlení. Další sáňkařská dráha je v Pertisau a má délku 1 kilometr.

Achensee Region - ilustrační fotografie

Z obce Pertisau vede kabinková lanovka na Zwölferkopf s přehlednou nabídkou sjezdovek, zajímavé jsou především úzké lesní úseky přes Bärenbadalm. Lyžařský areál na Zwölferkopfu nabízí skvělé podmínky pro lyžování začátečníků i zkušených lyžařů a díky své přehlednosti i pro rodiny s dětmi. Jistá sněhová pokrývka po celou zimu, ovšem také velký zájem ze strany lyžařů, kteří se sem vydali na lyžařské zájezdy, charakterizují areál Zwölferkopf. V nabídce je 14 kilometrů sjezdovek, 6 lyžařských vleků a 1 kabinková lanovka, které se postarají o zajímavé zážitky z lyžování. V dětském klubu Bobo se ti nejmenší naučí první obloučky pod dohledem zkušených instruktorů. Novým hitem pro děti v Achentalu je snowtubing, 250 m dlouhá dráha přímo od horské restaurace Karwendel.

Tratě pro běžecké lyžování kolem obce Achenkirch nebo v klidném postranním údolí ze Steinbergu jsou skutečným zážitkem. Opravdovým vrcholem pro běžkaře je ale trať z Pertisau do údolí Falzthurntal, která vede těsně pod impozantními skalními stěnami Karwendelu v malebném a velmi slunném údolí. Celkem 95 kilometrů perfektně upravených běžkařských tratí nabízí ráj pro všechny běžkaře, od začátečníků až po profesionály. Zimní den s dostatkem slunce a čerstvého vzduchu v příjemné nadmořské výšce si můžete vychutnat také při pěší túře na Zwölferkopf. Dostatek zábavy nabízí nová sáňkařská dráha a chata Rodlhütte na úpatí hory.

V regionu Achensee na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Rakouska do regionu Achensee, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Achenkirch am Achensee - ilustrační foto

Achenkirch am Achensee

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Achenkirch am Achensee. To leží v regionu Achensee Region a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Achensee - ilustrační foto

Achensee

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Achensee, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Gnadenwald - ilustrační foto

Gnadenwald

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Gnadenwald. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Hinterthiersee - ilustrační foto

Hinterthiersee

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Hinterthiersee. To leží v oblasti Achensee Region a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Maurach am Achensee - ilustrační foto

Maurach am Achensee

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Maurach am Achensee můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Pertisau am Achensee - ilustrační foto

Pertisau am Achensee

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Pertisau am Achensee. To leží v oblasti Achensee Region a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Více k lyžování v regionu Achensee

Zajímá vás lyžování v regionu Achensee? Širokou nabídku ubytování v regionu Achensee nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování.

Zimní zájezdy do regionu Achensee jinde

Výhodné lyžařské pobyty v regionu Achensee s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do regionu Achensee, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.