-

Lyžování Rakousko

V zimě do Rakouska

Vzrůstající popularita

Rakousko - fotografie

Rakousko je nejvýchodnější alpskou zemi Evropy. Každou zimní sezónu navštěvují Rakousko pravidelně desetitisíce natěšených milovníků sjezdového a běžeckého lyžování. A to nejen z České republiky. Rakousko je populární mezi lyžaři ze všech koutů světa. Lyžařské zájezdy do Rakouských Alp nabízejí svým účastníkům nepřeberné množství možností, jak aktivně trávit čas zimní dovolené. A nemusí se nutně jednat pouze o sjezdové lyžování nebo běh na lyžích. V Rakousku se, a to hlavně v posledních letech, prudce rozvíjejí i další, především moderní a velmi často také adrenalinové, zimní aktivity. Ty jsou neodmyslitelně spjaté se zimní krajinou, zasněženými vrcholky hor a zamrzlými horskými jezery.

Zahraniční návštěvníci

Kdo někdy absolvoval lyžařské zájezdy do Rakouska, s největší pravděpodobností si tuto zemi zamiloval. Ne nadarmo jsou rakouské Alpy a celé Rakousko na poli mezinárodního cestovního ruchu pojmem. Celých 70% návštěvníků, kteří každou zimu míří na zájezdy do některého z mnoha desítek lyžařských středisek v Rakousku, je ze zahraničí.

Udržovaná infrastruktura

Rakousko - fotografie

Rakousko je v současnosti především synonymem pro dokonale udržované a upravené sjezdovky. Může se chlubit moderní lyžařskou infrastrukturu a obecně skvělými podmínkami k lyžování. U moderních vysokokapacitních lanovek a vleků s někdy až ohromující přepravní kapacitou se jen velmi výjimečně tvoří fronty čekajících lyžařů. Návštěvníci rakouských skiareálů tak mají možnost využít čas strávený na zájezdu či individuálním pobytu v rakouských Alpách bezezbytku k lyžování. A nejsou nuceni k často otravnému čekání na lanovku.

Přes 6.500 sjezdovek

Více než 6.500 sjezdovek všech stupňů technické obtížnosti takřka po celém Rakousku musí zákonitě uspokojit přání i těch nejnáročnějších lyžařů. Rakousko navštěvují jak úplní lyžařští začátečníci, tak i zkušení a technicky vyspělí jezdci. Ti prvně jmenovaní si jezdí na lyžařské zájezdy do Rakouska vyzkoušet své vůbec první nesmělé obloučky. Dobří lyžaři si v bohaté nabídce rakouských Alp také přijdou 100%-ně na své. Spoustu zábavy při zimních radovánkách nejen na lyžích nebo snowboardu si tady mohou užít jednotlivci, páry i početné rodiny s dětmi. I proto je Rakousko tolik oblíbené mezi mladými rodiči.

Aprés - ski

Rakousko - fotografie

Rakušané si velmi zakládají na skutečnosti, že v jejich zemi život v lyžařských střediscích se soumrakem rozhodně nekončí. Rakousko má svým návštěvníkům co nabídnout i po setmění. Znalci tvrdí, že bohatá nabídka aprés - ski, což znamená další doplňkové zábavní činnosti po lyžování, patří vůbec k nejlepším, se kterými se mohou turisté v oblíbených zimních destinacích setkat. A že Rakousko patří v této oblasti jednoznačně ke světové špičce. Možností, jak trávit večer po vysilujícím dni prožitém na svahu, je spousta. Sahají od příjemného posezení v některé ze stovek horských chat rozesetých po celém území Rakouska přes možnost zaplavat si v plaveckém bazénu až po vítanou návštěvu lázní či jednoho z mnoha moderních wellness center. V nich mohou unavení lyžaři zrelaxovat unavená svalstvo a dokonale se připravit na další den lyžování. Provozovatelům skiareálů v Rakousku se daří držet krok se stále zvyšujícími se nároky a požadavky ze strany přijíždějících turistů. Jedinci, přijíždějící do této země na lyžařské zájezdy, kteří požadují nadstandardní služby a vysoký komfort.

Blízkost k České republice

Velkou výhodou Rakouska je z pohledu českých lyžařů jeho příznivá geografická poloha. Protože Rakousko s naší zemí přímo sousedí, většina rakouských skiareálů leží v dojezdové vzdálenosti z České republiky. Pro ty z českých lyžařů, kterým jsou tuzemské lyžařské areály málo a kteří si chtějí skutečně špičkově zalyžovat, není problém nasednout do auta a vydat se na jih směrem na Rakousko. Za doslova jen několik hodin jízdy již sjíždět jedny z nejlepších a nejatraktivnějších sjezdových tratí v Evropě. Komu se nechce absolvovat cestu za volantem vlastního vozu, může zajít do některé z mnoha cestovních kanceláří, které se na Rakousko a lyžařské zájezdy do Rakouska specializují. Nebo sednout k počítači a na internetu si nějaký zajímavý zájezd za lyžováním vyhledat a případně i zakoupit.

Ledovce

K dalším pozitivům rakouských Alp patří skutečnost, že příznivci sjezdového lyžování mohou v Rakousku provozovat svůj oblíbený sport prakticky po celý rok. Rakousko totiž umožňuje celoroční lyžování. Důvodem je přítomnost hned 7 ledovcových areálů. V nich se přírodní sněhová pokrývka drží celých 365 dní v roce. Až na 3 ledovce, Dachstein ve Štýrsku, Kitzsteinhorn nedaleko Zell am See v Salcbursku a Mölltal v Korutanech, se všechny rakouské ledovcové areály nacházejí ve spolkové zemi Tyrolsko.

Kitzbühel a okolí

Ke nejproslulejším lyžařským střediskům v Rakousku patří bezpochyby městečko Kitzbühel. O něm se říká, že je kolébkou alpského lyžování. A také místem každoročního konání nejobtížnějšího závodu ve sjezdu v rámci Světového poháru. Ten Rakousko proslavil na celém světě. Obec Kitzbühel se rozkládá na úpatí vrcholu Kitzbüheler Horn. Nachází se asi 80 kilometrů východním směrem od města Innsbruck. Moderní lanovka 3S propojuje lyžařský areál Hahnenkamm, na kterém se jezdí onen náročný závod a který pokračuje dalším skiareálem kolem vrcholku Pengelstein, se skiareálem Resterhöhe nad průsmykem Pass Thurn. Toto přepravní zařízení umožňuje lyžařům doslova s lyžemi na nohou absolvovat sjezd téměř 170 kilometrů sjezdovek od obce Aschau až k průsmyku Pass Thurn. Na opačné straně Kitzbühelu se pak nachází již zmiňovaný lyžařský areál na vrcholku Kitzbüheler Horn.

Kaprun a Zell am See

Dalším populárním rakouským skiareálem je oblast nad malebným jezerem Zeller See s názvem Europa Sport Region Zell am See / Kaprun. Lyžařské zájezdy právě do této části Rakouska patří mezi nejoblíbenější. I středisko na úpatí vrcholů Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe se o své hosty pečlivě stará. Investuje nemalé prostředky a energii do neustálé modernizace a zlepšování poskytovaných služeb. Výsledkem této snahy je například uvedení do provozu hned dvojice moderních lanovek Gletscher Jet. Lanovky jsou schopny dopravit lyžaře rychle a bezpečně až do Alpine Centra. Alpine Centrum je prakticky vstupní bránou do ledovcového areálu na Kitzsteinhornu. Horní stanice lanovky Gipfelstation leží 3.029 metrů vysoko. Tato nadmořská výška zaručuje návštěvníkům této známé lyžařské oblasti v Rakousku perfektní podmínky k lyžování. Od začátku podzimu až do velmi pozdního jara. Lyžařský areál přímo nad jezerem a obcí Zell am See na hoře Schmittenhöhe nabízí těm, kteří nemusejí lyžovat na ledovci, dostatečný počet výborně upravovaných sjezdovek všech stupňů obtížnosti.

Dachstein

Turisté z České republiky velmi často a rádi volí na lyžařské zájezdy a k prožití zimní dovolené v Rakousku štýrskou oblast Dachstein - Schladming. Hlavně kvůli její blízkosti k České republice a šíři nabídky lyžařských možností. Centrem oblasti je malebná obec Schladming. O tom, že jde o jednu z nejlepších lyžařských oblastí v celém Rakousku, vypovídá skutečnost, že Schladming byl v roce 2013 pořadatelem úspěšného Mistrovství světa v alpském lyžování. V celé oblasti mají lyžaři k dispozici více než 200 kilometrů pestré směsice dokonale upravených sjezdovek. Ty jsou navzájem propojeny důmyslným systémem lanovek a vleků. Oblast Dachstein - Schladming je tvořena celkem 9 skiareály. Jsou jimi Planai - Hochwurzen, Hauser Kaibling, Reiteralm - Fageralm, Stoderzinken, Galsterberg, Ramsau am Dachstein, ledovec na vrcholku Dachstein a nově přibyvšími areály Planeralm a Riesneralm. Zdejší tratě jsou na velmi vysoké úrovni. Uspokojí nároky i těch nejnáročnějších lyžařů. Pověstným bonbónkem je téměř 5 kilometrů dlouhý FIS sjezd z vrcholku Planai až do centra Schladmingu. Ten má jedinečné parametry i na takovou alpskému lyžování zaslíbenou zemi, jakou je Rakousko.

Zillertal

Hochzilleral / Hochfügen

Oblíbeným cílem vyznavačů sjezdového lyžování, kteří se vydávají k našim jižním sousedům na lyžařské zájezdy, je v Rakousku také více než 80 kilometrů dlouhé údolí Zillertal. Samozřejmě včetně několika dalších postranních údolí. Tato rozsáhlá lyžařská oblast, na kterou může být Rakousko právem pyšné, se dále dělí na 3 podoblasti. Nabídka lyžařských zájezdů do celého údolí Zillertal bývá každou zimní sezónu tradičně jedna z nejširších. Na začátku údolí se nachází areál Hochzilleral / Hochfügen. Ten je díky svým převažujícím lehkým a středně těžkým sjezdovým tratím vhodný zejména pro začínající lyžaře. A také rodiny s malými dětmi.

Zillertal Arena

Dále v údolí se u obce Zell am Ziller směrem vlevo odděluje postranní údolí k obci Gerlos. Tato oblast nese název Zillertal Arena. Je největší oblastí v celém Zillertalu. Valná většina zdejších sjezdovek se vine po svazích hor na severní straně údolí. Zilleral Arena nabízí svým návštěvníků jak středně náročné, tak i nejnáročnější černé sjezdovky. Sjezdovky jsou situovány hned nad obcí Gerlos na severním úbočí vrcholků Isskogel a Konigleitenspitze. Do této oblasti také míří většina vyznavačů snowboardingu a adrenalinového lyžování, kteří zvolili Rakousko jako místo pro strávení své zimní dovolené. Nad Gerlosem se nachází boarderový ráj v podobě unikátního snow a funparku s názvem Boarder Town.

Zillertal 3000

Zillertal 3000 je lyžařská oblast na samém konci celého údolí. Její hlavní devizou je nejoblíbenější rakouský ledovec Hintertux. Jde totiž o jediný ze všech ledovcových areálů v Rakousku, ve kterém je možné skutečně kvalitně lyžovat po celých 365 dní v roce. Místní sněhová pokrývka neztrácí nic na své kvalitě ani během nejparnějších letních dnů. Lyžařské zájezdy sem však během léta nesměřují. Proto je potřeba se spolehnout na vlastní dopravu do Rakouska.

Pro každého něco

Tím výčet atraktivních a špičkových lyžařských oblastní ve středoevropské zemi Rakousko rozhodně nekončí. Nabídka skvělých lyžařských středisek je v této alpské zemi takřka nevyčerpatelná. Lyžování v Rakousku patří k jedinečným zážitkům. Mohou zpestřit čas zimní dovolené každému vyznavači aktivního zimního odpočinku, relaxace v horách a příznivci lyžování a dalších druhů zimních sportů. V současnosti má Rakousko pro lyžaře připraveno několik stovek nejmodernějších lanovek a vleků. A také nepřeberné množství nejrůznějších sjezdových tratí včetně několika ledovcových areálů.

Alpská tradice

Na toho, kdo se rozhodne pro lyžařské zájezdy do Rakouska, čeká mimo jiné tradiční venkovská atmosféra alpských údolí, příjemná rodinná nálada a především skvělá zimní dovolená. To vše v nádherné zemi, plné těch nejlepších sjezdovek všech úrovní obtížnosti.

Kam v Rakousku na lyžování?

Alpbachtal

Pokud plánujete v zimě cestu na hory, určitě stojí za zvážení možnost ubytování či účast na lyžařském zájezdu do Alpbachtalu. V v Rakousku si totiž lyžování a místní sjezdovky dokonale užijí jak začínající sjezdaři, tak i dobří a zkušení lyžaři.

Arlberg

Zažijte radost z jízdy bez hrnic a takřka nekonečný pocit svobody! Vydejte se na ty nejlepší sjezdovky do Arlbergu a sami se na vlastní kůži přesvědčte, proč je lyžování v Rakousku mezi sjezdaři tak žádané a populární.

Axamer Lizum

Vyzkoušejte si jedinečné lyžování na upravených sjezdovkách v a vychutnjte si aktivně strávenou zimní dovolenou v Axamer Lizum. Až sami poznáte, že co se týče lyžování a zimní dovolené, je Rakousko neoddiskutovatelnou světovou velmocí.

Bad Kleinkirchheim

Pojeďte si s námi na lyžařský zájezd nebo vlastní dopravou vyzkoušet prvořídní podmínky jak pro běžecké, tak i sjezdové lyžování. V Bad Kleinkirchheimu sami poznáte, proč jsou pobyty v Rakousku spolu s lyžováním tak oblíbené a žádané.

Dachstein / Schladming

Vychutnejte si naplno a bez zábran na Dachsteinu nebo ve Schladmingu všechny možností, jak v zimě v Rakousku aktivně strávit zimní dovolenou. Nabízí se samozřejmě lyžování a další sportovní aktivity. Pobyt ve zdejší okouzlující krajině určitě stojí za bližší poznání.

Dachstein West a Lammertal

Vycestujte se s námi do Dachsteinu West nebo Lammertalu a pojeďte si do Rakouska užít lyžování na dlouhých a prostorných sjezdových tratích takové, jaké má ve špičkovém lyžaském středisku být. Nechte i vy se hory postarat o dokonalé zážitky ze zahraniční zimní dovolené.

Gasteiner Tal

Zvažujete-li odjet v průběhu zimní lyžařské sezóny ať již individuální dopravou, nebo v rámci zájezdu, do některého z více či méně známých lyžařských středisek, určitě popřemýšlejte nad cestou do Gasteinského údolí. Tato populární lyžařská oblast v Rakousku má rozhodně co nabídnout.

Grossarltal

Dopřejte si ryzí radost z jízdy po upravených sjezdovkách v Rakousku. Poznejte osvobozující pocit volnosti na těch nejlepších ždejších tratích. A sami pochopíte, proč lyžování v Grossarltalu patří k nejhezčím zážitkům z dovolené na horách.

Hohe Salve / Wilder Kaiser - Brixental

Využijte možnosti zalyžovat si na pečlivě udržovaných a přehledně značených sjezdovkách na Hohe Salve (Wilder Kaiser). Vyzkoušejte si, co to znamená aktivně strávená zimní dovolená na horch v Rakousku. Jsme si jisti, že po návratu určitě nebudete své volby litovat.

Hochkönig

Co si užít na zdejších horách vyhlášené podmínky jak pro sjezdové, tak také běžecké lyžování? Přijeďte se v zimě osobně přesvědčit do Hochkönigu, proč se do Rakouska stále v zimě na lyže stále častěji a oblast si získává stále více příznivců.

Hochpustertal

Nenechte si ujít možnost odcestovat na lyže do Hochpustertalu ať již v rámci lyžařského zájezdu, nebo vlastní dopravou. V Rakousku si budete moci skvěle zalyžovat a užít si zimu takovou, jak si ji každý správný příznivec hor a lyžování představuje.

Innsbruck

Odcestujte s námi do oblasti pečlivě udržovaných sjezdových tratí i netknutých terénů na freeride. U užijte si v Innsbrucku v Rakousku prvotřídní lyžování, strhující jízdu ve volném terénu, snowboarding nebo třeba tůry na skialpech.

Ischgl

Odjet v průběhu zimní sezóny do Ischglu na lyže nebo kvůli dalším zimním sportů je určitě přáním každého aktivního jedince. Zimní dovolená v Rakousku totiž znamená aktivní prožití zasloužených zimních dnů volna a odpočinku.

Kaiserwinkl

Vydejte se s námi na lyže do Kaiserwinklu a na vlastní kůži zažijte opojnou radost z jízdy po těch nejlepších evropských sjezdovkách. Sami se přesvědčte, proč patří lyžování v Rakousku během zimy k vůbec nejžádanějšímu artiklu.

Kaprun / Zell am See

Sjezdové lyžování již dlouhou dobu neodmyslitelně náleží k moderní zimní dovolené v Kaprunu nebo Zell am See. Na upravovaných sjezdovkách v Rakousku si užijí spoustu zábavy jak úplní začátečníci nebo rodiny s dětmi, tak také pokročilí a zkušení sjezdaři.

Katschberg

Nabídka lyžařských zájezdů a zimních pobytů v Katschbergu bývá na českém trhu cestovního ruchu široká. Aktivní jedinci a sportovci tak mohou každou zimní sezónu cestovat do Rakouska a užít si kvalitní lyžování na prvotřídních sjezdových tratích.

Kaunertal

Populární lyžařská oblast Kaunertal náleží v zimě rozhodně k tomu vůbec nejlepšímu, co může Rakousko svým návštěvníkům nabídnout. A to nejen sjezdařům, ale též milovníkům snowboardingu, běžcům na lyžích, skialpinistům i příznivcům dalších zimních sportů.

Kitzbühel a Kirchberg

Co by asi řekl milovník sjezdového lyžování na téměř dokonale upravené sjezdovky, takřka nekonečné teréy pro freeride, pohodlné a rychlé lanovky a další lákadla v Kitzbühelu nebo Kirchbergu? Nemusíte hádat. Pojeďte s námi na lyže do Rakouska a udělejte si závěr sami.

Lofer

Odcestovat v průběhu zimní sezóny na lyže do Loferu a užít si v Rakousku pořádné lyžování je pro celou řadu aktivních sjezdařů nejen z Čech a Moravy zhmotněním představ o perfektně prožité zimní zahraniční dovolené na horách.

Lungau / Obertauern

Neváhejte využít možnosti odjet v zimní lyžařské sezóně, a to buď individuálně či v rámci lyžařského zájezdu, do Lungau nebo Obertauern. Tady v Rakousku pak můžete osobně prožít ryzí radost ze sjezdu po těch nejvyhlášenějších sjezdových tratích.

Matrei - Osttirol

Sjezdové a běžecké lyžování a samozřejmě též další populární zimní sporty již neodmyslitelně patří k zimní dovolené v Matrei. V zimních měsících se na sjezdovkách v Rakousku setkává široké spektrum lyžařů z nejrůznějších koutů světa.

Mölltal

Možností odcestovat v zimních měsících do Mölltalu každoročně přibývá. A proto se může stále více aktivních jedinců i celých rodin těšit do Rakouska na špičkové lyžování a prvotřídní lyžařskou infrastrukturu světových parametrů.

Montafon

Lyžařský region Montafon již několik dekád neochvějně patří k tomu nejlepšímu, co může v současnosti Rakousko coby destinace pro zimní dovolenou a lyžařské zájezdy, svým návštěvníkům nabídnout. A lyžaři se sem zcela oprávněně rádi vracejí.

Murau / Lachtal

Užijte si v Rakousku s nejvyšší pečlivostí upravovoané a velkoryse prostorné sjezdovky, široké možnosti jízdy ve volném terénu i rychlé, bezpečné a především pohodlné lanovky a vleky. A dopřejte si v Murau Lachtalu, kde je zima doma, i kvalitní ubytování.

Nassfeld Hermagor

Pokud plánujete v zimě cestu na hory, určitě stojí za zvážení možnost ubytování či účast na lyžařském zájezdu do Nassfeldu nebo Hermagoru. V v Rakousku si totiž lyžování a místní sjezdovky dokonale užijí jak začínající sjezdaři, tak i dobří a zkušení lyžaři.

Nauders

Zažijte radost z jízdy bez hrnic a takřka nekonečný pocit svobody! Vydejte se na ty nejlepší sjezdovky do Nauders a sami se na vlastní kůži přesvědčte, proč je lyžování v Rakousku mezi sjezdaři tak žádané a populární.

Oberpinzgau

Vyzkoušejte si jedinečné lyžování na upravených sjezdovkách v a vychutnjte si aktivně strávenou zimní dovolenou v Oberpinzgau. Až sami poznáte, že co se týče lyžování a zimní dovolené, je Rakousko neoddiskutovatelnou světovou velmocí.

Ilustrační foto

Ötscherland / Hochkar

Pojeďte si s námi na lyžařský zájezd nebo vlastní dopravou vyzkoušet prvořídní podmínky jak pro běžecké, tak i sjezdové lyžování. V Ötscherland Hochkaru sami poznáte, proč jsou pobyty v Rakousku spolu s lyžováním tak oblíbené a žádané.

Ötztal

Vychutnejte si naplno a bez zábran v Ötztalu všechny možností, jak v zimě v Rakousku aktivně strávit zimní dovolenou. Nabízí se samozřejmě lyžování a další sportovní aktivity. Pobyt ve zdejší okouzlující krajině určitě stojí za bližší poznání.

Paznauntal

Vycestujte se s námi do údolí Paznauntal a pojeďte si do Rakouska užít lyžování na dlouhých a prostorných sjezdových tratích takové, jaké má ve špičkovém lyžaském středisku být. Nechte i vy se hory postarat o dokonalé zážitky ze zahraniční zimní dovolené.

Pitztal

Zvažujete-li odjet v průběhu zimní lyžařské sezóny ať již individuální dopravou, nebo v rámci zájezdu, do některého z více či méně známých lyžařských středisek, určitě popřemýšlejte nad cestou do Pitztalu. Tato populární lyžařská oblast v Rakousku má rozhodně co nabídnout.

Pyhrn - Priel / Hinterstoder

Dopřejte si ryzí radost z jízdy po upravených sjezdovkách v Rakousku. Poznejte osvobozující pocit volnosti na těch nejlepších ždejších tratích. A sami pochopíte, proč lyžování v Pyhrn - Prielu nebo Hinterstoderu patří k nejhezčím zážitkům z dovolené na horách.

Rauris

Využijte možnosti zalyžovat si na pečlivě udržovaných a přehledně značených sjezdovkách v Raurisu. Vyzkoušejte si, co to znamená aktivně strávená zimní dovolená na horch v Rakousku. Jsme si jisti, že po návratu určitě nebudete své volby litovat.

Saalbach / Hinterglemm

Co si užít na zdejších horách vyhlášené podmínky jak pro sjezdové, tak také běžecké lyžování? Přijeďte se v zimě osobně přesvědčit do Saalbachu nebo Hinterglemmu, proč se do Rakouska stále v zimě na lyže stále častěji a oblast si získává stále více příznivců.

Salzkammergut / Ausseerland

Nenechte si ujít možnost odcestovat na lyže do Salzkammergutu ať již v rámci lyžařského zájezdu, nebo vlastní dopravou. V Rakousku si budete moci skvěle zalyžovat a užít si zimu takovou, jak si ji každý správný příznivec hor a lyžování představuje.

Serfaus - Fiss - Ladis

Odcestujte s námi do oblasti pečlivě udržovaných sjezdových tratí i netknutých terénů na freeride. U užijte si v Serfaus, Fiss nebo Ladis v Rakousku prvotřídní lyžování, strhující jízdu ve volném terénu, snowboarding nebo třeba tůry na skialpech.

Ski Amadé

Odjet v průběhu zimní sezóny do Ski Amadé na lyže nebo kvůli dalším zimním sportů je určitě přáním každého aktivního jedince. Zimní dovolená v Rakousku totiž znamená aktivní prožití zasloužených zimních dnů volna a odpočinku.

Stubaital

Vydejte se s námi na lyže do Stubaitalu a na vlastní kůži zažijte opojnou radost z jízdy po těch nejlepších evropských sjezdovkách. Sami se přesvědčte, proč patří lyžování v Rakousku během zimy k vůbec nejžádanějšímu artiklu.

Uttendorf / Weisssee

Sjezdové lyžování již dlouhou dobu neodmyslitelně náleží k moderní zimní dovolené v Uttendorfu nebo Weisssee. Na upravovaných sjezdovkách v Rakousku si užijí spoustu zábavy jak úplní začátečníci nebo rodiny s dětmi, tak také pokročilí a zkušení sjezdaři.

Venetregion

Nabídka lyžařských zájezdů a zimních pobytů v regionu Venet bývá na českém trhu cestovního ruchu široká. Aktivní jedinci a sportovci tak mohou každou zimní sezónu cestovat do Rakouska a užít si kvalitní lyžování na prvotřídních sjezdových tratích.

Ilustrační foto

Werfenweng

Populární lyžařská oblast Werfenweng náleží v zimě rozhodně k tomu vůbec nejlepšímu, co může Rakousko svým návštěvníkům nabídnout. A to nejen sjezdařům, ale též milovníkům snowboardingu, běžcům na lyžích, skialpinistům i příznivcům dalších zimních sportů.

Wildschönau

Co by asi řekl milovník sjezdového lyžování na téměř dokonale upravené sjezdovky, takřka nekonečné teréy pro freeride, pohodlné a rychlé lanovky a další lákadla ve Wildschönau? Nemusíte hádat. Pojeďte s námi na lyže do Rakouska a udělejte si závěr sami.

Zillertal - Hochfügen

Odcestovat v průběhu zimní sezóny na lyže do Zillertalu Hochfügen a užít si v Rakousku pořádné lyžování je pro celou řadu aktivních sjezdařů nejen z Čech a Moravy zhmotněním představ o perfektně prožité zimní zahraniční dovolené na horách.

Zillertal 3000 - Tux

Neváhejte využít možnosti odjet v zimní lyžařské sezóně, a to buď individuálně či v rámci lyžařského zájezdu, do Zillertalu 3000 (Tux). Tady v Rakousku pak můžete osobně prožít ryzí radost ze sjezdu po těch nejvyhlášenějších sjezdových tratích.

V Rakousku na zimu připravujeme

Achensee Region

Sjezdové a běžecké lyžování a samozřejmě též další populární zimní sporty již neodmyslitelně patří k zimní dovolené v regionu Achensee. V zimních měsících se na sjezdovkách v Rakousku setkává široké spektrum lyžařů z nejrůznějších koutů světa.

Ilustrační foto

Brandnertal

Možností odcestovat v zimních měsících do Brandnertalu každoročně přibývá. A proto se může stále více aktivních jedinců i celých rodin těšit do Rakouska na špičkové lyžování a prvotřídní lyžařskou infrastrukturu světových parametrů.

Bregenzerwald

Lyžařský region Bregenzerwald již několik dekád neochvějně patří k tomu nejlepšímu, co může v současnosti Rakousko coby destinace pro zimní dovolenou a lyžařské zájezdy, svým návštěvníkům nabídnout. A lyžaři se sem zcela oprávněně rádi vracejí.

Ilustrační foto

Damüls - Mellau

Užijte si v Rakousku s nejvyšší pečlivostí upravovoané a velkoryse prostorné sjezdovky, široké možnosti jízdy ve volném terénu i rychlé, bezpečné a především pohodlné lanovky a vleky. A dopřejte si v Damüls Mellau, kde je zima doma, i kvalitní ubytování.

Ilustrační foto

Defereggental

Pokud plánujete v zimě cestu na hory, určitě stojí za zvážení možnost ubytování či účast na lyžařském zájezdu do Defereggentalu. V v Rakousku si totiž lyžování a místní sjezdovky dokonale užijí jak začínající sjezdaři, tak i dobří a zkušení lyžaři.

Ilustrační foto

Donnersbacher Tauern

Zažijte radost z jízdy bez hrnic a takřka nekonečný pocit svobody! Vydejte se na ty nejlepší sjezdovky do Donnersbacher Tauernu a sami se na vlastní kůži přesvědčte, proč je lyžování v Rakousku mezi sjezdaři tak žádané a populární.

Ilustrační foto

Fieberbrunn

Vyzkoušejte si jedinečné lyžování na upravených sjezdovkách v a vychutnjte si aktivně strávenou zimní dovolenou ve Fieberbrunnu. Až sami poznáte, že co se týče lyžování a zimní dovolené, je Rakousko neoddiskutovatelnou světovou velmocí.

Heiligenblut

Pojeďte si s námi na lyžařský zájezd nebo vlastní dopravou vyzkoušet prvořídní podmínky jak pro běžecké, tak i sjezdové lyžování. V Heiligenblutu sami poznáte, proč jsou pobyty v Rakousku spolu s lyžováním tak oblíbené a žádané.

Ilustrační foto

Kleinwalsertal

Vychutnejte si naplno a bez zábran v Kleinwalsertalu všechny možností, jak v zimě v Rakousku aktivně strávit zimní dovolenou. Nabízí se samozřejmě lyžování a další sportovní aktivity. Pobyt ve zdejší okouzlující krajině určitě stojí za bližší poznání.

Ilustrační foto

Klostertal / Arlberg

Vycestujte se s námi do Klostertalu Arlbergu a pojeďte si do Rakouska užít lyžování na dlouhých a prostorných sjezdových tratích takové, jaké má ve špičkovém lyžaském středisku být. Nechte i vy se hory postarat o dokonalé zážitky ze zahraniční zimní dovolené.

Kühtai

Zvažujete-li odjet v průběhu zimní lyžařské sezóny ať již individuální dopravou, nebo v rámci zájezdu, do některého z více či méně známých lyžařských středisek, určitě popřemýšlejte nad cestou do Kühtai. Tato populární lyžařská oblast v Rakousku má rozhodně co nabídnout.

Ilustrační foto

Laternser Tal

Dopřejte si ryzí radost z jízdy po upravených sjezdovkách v Rakousku. Poznejte osvobozující pocit volnosti na těch nejlepších ždejších tratích. A sami pochopíte, proč lyžování v Laternském údolí patří k nejhezčím zážitkům z dovolené na horách.

Lavanttal

Využijte možnosti zalyžovat si na pečlivě udržovaných a přehledně značených sjezdovkách v Lavanttalu. Vyzkoušejte si, co to znamená aktivně strávená zimní dovolená na horch v Rakousku. Jsme si jisti, že po návratu určitě nebudete své volby litovat.

Ilustrační foto

Lienzer Dolomiten

Co si užít na zdejších horách vyhlášené podmínky jak pro sjezdové, tak také běžecké lyžování? Přijeďte se v zimě osobně přesvědčit do Lienzských Dolomit, proč se do Rakouska stále v zimě na lyže stále častěji a oblast si získává stále více příznivců.

Ilustrační foto

Obertauern

Nenechte si ujít možnost odcestovat na lyže do Obertauernu ať již v rámci lyžařského zájezdu, nebo vlastní dopravou. V Rakousku si budete moci skvěle zalyžovat a užít si zimu takovou, jak si ji každý správný příznivec hor a lyžování představuje.

Ilustrační foto

Reutte

Odcestujte s námi do oblasti pečlivě udržovaných sjezdových tratí i netknutých terénů na freeride. U užijte si v Reutte v Rakousku prvotřídní lyžování, strhující jízdu ve volném terénu, snowboarding nebo třeba tůry na skialpech.

Seefeld / Leutaschtal

Odjet v průběhu zimní sezóny do Seefeldu / Leutaschtalu na lyže nebo kvůli dalším zimním sportů je určitě přáním každého aktivního jedince. Zimní dovolená v Rakousku totiž znamená aktivní prožití zasloužených zimních dnů volna a odpočinku.

Semmering

Vydejte se s námi na lyže do Semmeringu a na vlastní kůži zažijte opojnou radost z jízdy po těch nejlepších evropských sjezdovkách. Sami se přesvědčte, proč patří lyžování v Rakousku během zimy k vůbec nejžádanějšímu artiklu.

Spittal an der Drau

Sjezdové lyžování již dlouhou dobu neodmyslitelně náleží k moderní zimní dovolené ve Spittalu an der Drau. Na upravovaných sjezdovkách v Rakousku si užijí spoustu zábavy jak úplní začátečníci nebo rodiny s dětmi, tak také pokročilí a zkušení sjezdaři.

Ilustrační foto

St. Johann in Tirol

Nabídka lyžařských zájezdů a zimních pobytů v St. Johannu bývá na českém trhu cestovního ruchu široká. Aktivní jedinci a sportovci tak mohou každou zimní sezónu cestovat do Rakouska a užít si kvalitní lyžování na prvotřídních sjezdových tratích.

Ilustrační foto

Tannheimer Tal

Populární lyžařská oblast Tannheimer Tal náleží v zimě rozhodně k tomu vůbec nejlepšímu, co může Rakousko svým návštěvníkům nabídnout. A to nejen sjezdařům, ale též milovníkům snowboardingu, běžcům na lyžích, skialpinistům i příznivcům dalších zimních sportů.

Tiroler Zugspitz Arena

Co by asi řekl milovník sjezdového lyžování na téměř dokonale upravené sjezdovky, takřka nekonečné teréy pro freeride, pohodlné a rychlé lanovky a další lákadla v Tiroler Zugspitz Areně? Nemusíte hádat. Pojeďte s námi na lyže do Rakouska a udělejte si závěr sami.

Turracher Höhe

Odcestovat v průběhu zimní sezóny na lyže do Turracher Höhe a užít si v Rakousku pořádné lyžování je pro celou řadu aktivních sjezdařů nejen z Čech a Moravy zhmotněním představ o perfektně prožité zimní zahraniční dovolené na horách.

Villacher Skiberge

Neváhejte využít možnosti odjet v zimní lyžařské sezóně, a to buď individuálně či v rámci lyžařského zájezdu, do regionu Villacher Skiberge. Tady v Rakousku pak můžete osobně prožít ryzí radost ze sjezdu po těch nejvyhlášenějších sjezdových tratích.

Weissensee

Sjezdové a běžecké lyžování a samozřejmě též další populární zimní sporty již neodmyslitelně patří k zimní dovolené ve Weissensee. V zimních měsících se na sjezdovkách v Rakousku setkává široké spektrum lyžařů z nejrůznějších koutů světa.

Ilustrační foto

Wipptal

Možností odcestovat v zimních měsících do Wipptalu každoročně přibývá. A proto se může stále více aktivních jedinců i celých rodin těšit do Rakouska na špičkové lyžování a prvotřídní lyžařskou infrastrukturu světových parametrů.

Zillertal Arena - Gerlos

Lyžařský region Zillertal Arena - Gerlos již několik dekád neochvějně patří k tomu nejlepšímu, co může v současnosti Rakousko coby destinace pro zimní dovolenou a lyžařské zájezdy, svým návštěvníkům nabídnout. A lyžaři se sem zcela oprávněně rádi vracejí.

Ubytování a zájezdy do Rakouska jinde

Na lyžování do Rakouska se můžete vypravit vlastní dopravou s cestovní kanceláří VLNA.cz. Ubytování za atraktivní ceny najdete na webu tohoto specialisty na lyžování v Alpách. Lyžařské zájezdy v Rakousku prezentuje také partnerský web. Nabídka je denně aktualizována a zahrnuje jak zájezdy autobusové, tak vlastní dopravou.