-

Lyžování Donnersbacher Tauern

V zimě do Donnersbacher Tauernu

Uprostřed pohoří Niederen Tauern lákají hory v regionu Grimming především zimní sportovce, kteří mají rádi klid. Idylická obec Donnersbach je výchozím bodem do oblasti Planneralm. Donnersbachwald je známý mnoha hodinami slunečního svitu. Sluníčka si zde můžete užívat i když okolní údolí je již schované pod hustou mlhou.

Obě oblasti jsou díky svým širokým svahům vhodné pro celé rodiny s dětmi. Na Planneralmu jsou sjezdovky pod vrcholkem Plannereck spíše sportovnější, jinak jsou svahy maximálně středně těžké. Na Riesneralmu se čtyři různé sjezdy do údolí postarají o změnu a zejména sjezdovka Europacup - Hang je pro lyžaře skutečnou výzvou. Rozhodně se také doporučuje vyzkoušet si šestikilometrový dlouhý sjezd do údolí nazvaný Panoramaabfahrt. Pěkné projíždky hlubokým sněhem jsou obvykle hned vedle upravených sjezdovek. Pod vedením místního znalce je sjezd z vrcholku Hochsitz na Mörsbachalm opravdovým zážitkem.

Snowvalley na Planneralmu je oblíbeným místem pro snowboardisty. Místní snowboardový klub se pečlivě stará o atraktivní úpravu terénů, řečí znalců tak vznikají raily, wallridy a kickery. Jak se profesionálové vyrovnají s těmito překážkami, můžete obdivovat při početných snowboardových soutěžích.

Idylické podmínky kolem plannerské kotliny jsou vhodné pro pěší turistiku na sněžnicích a lyžařské túry. Osamělé výstupy přes hluboce zasněžené svahy, hřebeny a vrcholky slibují znovu a znovu ohromující výhled na horské masivy Grimming, Dachstein a Vysoké Taury (Hohen Tauern). Jeden z nejoblíbenějších výletu vede nahoru na vrcholek Goldbachseespitze. Každý pátek pořádá sdružení Riesneralm - Bergbahn (Donnerswaldbach) lyžařskou túru na Mondschein.

V Donnersbacher Tauernu na zimu připravujeme

Sjezdaři a běžci na lyžích, cestující na lyžování do Rakouska do Donnersbacher Tauernu, byli v minulosti ubytování i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Donnersbach - ilustrační foto

Donnersbach

V zimním lyžařském středisku Donnersbach, spadajícím pod oblast Donnersbacher Tauern, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Donnersbachwald - ilustrační foto

Donnersbachwald

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Donnersbachwald.

Kurzras / Schnalstal - ilustrační foto

Kurzras / Schnalstal

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Kurzras / Schnalstal můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Více k lyžování v Donnersbacher Tauernu

Zajímá vás lyžování v Donnersbacher Tauernu? Širokou nabídku ubytování v Donnersbacher Tauernu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování

Zimní zájezdy do Donnersbacher Tauernu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Donnersbacher Tauernu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Donnersbacher Tauernu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.