-

Lyžování Lofer

V zimě do Loferu

Krajina je opravdu impozantní, uprostřed majestátních hor Loferer Steinbergen leží vesnička Lofer im Saalachtal. Návštěvníky zde neočekává žádné rušné lyžařské středisko, ale útulné, pro rodiny s dětmi přátelské místo s hezkými lyžařskými svahy na náhorní plošině Loferer Almu, s převážně lehkými sjezdy a nádhernými zimními turistickými cestami.

Lofer - ilustrační fotografie

Lofer je centrálně umístěný v trojmezí Bavorska, Salcburska a Tyrolska, a je přístupný z německé strany i bez mýtného. Lofer si zachoval všechno, co tvoří typickou vesnici. Zastrčená místa a klikaté uličky najdete všude, k tomu poklidné centrum bez dopravy, auto můžete klidně odstavit, protože všechno je pohodlně dosažitelné pěšky. Ačkoliv je Lofer s rozlohou 55 km ² nejmenší, s 2 000 obyvateli je nejlidnatější ze všech čtyř míst v údolí Saalachtal.

Lofer je hezká vesnice s úzkými uličkami a útulnými zákoutí. Z většiny ubytování je možné se dostat k dolní stanici lanovky Loferer Alm-Bahn, dokonce zde jezdí zdarma vláček Kasirasi-Truck. I sousední střediska St. Martin, Unken a Weißbach nabízejí relaxaci a příjemné prostředí. Loferer Alm je rodinné lyžařské středisko. Většinu maximálně středně obtížných sjezdovek máte na dosah díky sedačkovým lanovkám Family Express a Schönbühelbahn.

Lofer - ilustrační fotografie

Celkem 46 km sjezdových tratí je opravdu dobře udržováno. Dokonce i nejdelší, 8 km dlouhý sjezd do údolí, s výškovým převýšením 1 000 metrů určitě zvládnou i začátečníci. Lyžování na širokých a nepřeplněných sjezdovkách bez hektiky a spěchu je zde prioritou. Sportovní lyžaři najdou ideální terén u strmé lanovky Grubhörndl na překrásné černé sjezdovce Hochwena Alpin (délka 1,5 km) a také mimo upravené sjezdovky ve volném terénu. Také pro ty nejmenší se nabízí ideální terén s lyžařskými vleky Sumsi-Kinderliften na Loferer Almu a dětský svět u dolní stanice lanovky Almbahn I. Velmi vhodný pro děti i začátečníky je lyžařský vlek Loderbichl-Tellerlift. Vhodným doplňkem k lyžařské nabídce na Loferer Almu jsou lyžařské vleky Heutallifte nad Unkenem, svahy jsou lehké až středně těžké.

Pro snowboardisty a freestylisty nabízí snowpark L.A celkem 18 railů a jumpů. Kolem Loferu najdete také upravované běžkařské tratě, o celkové délce 80 km v údolí Saalachtal, mírné až středně těžké náročnosti. Kromě poměrně nenáročných běžkařských tras v Saalachtalu zkušení běžkaři preferují především vysokohorské stopy v Heutalu nebo ještě „o patro výše“, na Loferer Almu.

Lofer - ilustrační fotografie

Máte-li rádi klid, potom se vydejte na zimní turistické stezky na Loferer Alm, které vedou k nádherným pastvinám až do nadmořské výšky 1 400 metrů. Obě sáňkařské dráhy s délkou 2 a 6 km potěší nejen děti. Při umělém osvětlení je možné sáňkovat až do noci. Po dni plném sportu si můžete užít zábavy v místních hostincích a horských chatách, relaxovat v bazénu nebo se potit v sauně. Kromě velkého skiopeningu se zde každý rok koná mnoho zimních akcí, které by si hosté neměli nechat ujít za žádných okolností.

Kam v Loferu na lyžování?

Pokud zvažujete zalyžovat si v Rakousku v Loferu, aktuálně můžete vybírat z nabídky ubytovacích kapacit v těchto střediscích.

St. Martin bei Lofer - ilustrační foto

St. Martin bei Lofer

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska St. Martin bei Lofer, Lofer. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

V Loferu na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Rakouska do Loferu, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Lofer - ilustrační foto

Lofer

V zimním lyžařském středisku Lofer, spadajícím pod oblast Lofer, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Unken - ilustrační foto

Unken

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Unken na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Weissbach - ilustrační foto

Weissbach

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Weissbach. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Více k lyžování v Loferu

Zajímá vás lyžování v Loferu? Širokou nabídku ubytování v Loferu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování

Zimní zájezdy do Loferu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Loferu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Loferu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.