-

Lyžování Murau / Lachtal

V zimě do Murau Lachtalu

Po modernizaci nabízí lyžařská oblast dvě moderní 6-sedačkové lanovky a 7 lyžařských vleků, 40 km modrých, červených i černých sjezdovek, které je z větší části možno i uměle zasněžovat, dále 15 tras lyžařských tras a celkem 150 hektarů velký skiareál na slunném místě. Vzhledem k nadmořské výšce 1 600 – 2 222 metrů a výkonnému zasněžovacímu systém včetně zásobníku s kapacitou 107 milionů litrů vody patří Lachtal k jedné z nejzasněženějších lyžařských oblastí ve východních Alpách.

Murau / Lachtal - ilustrační fotografie

Přátelskost k dětem je v Lachtalu napsána opravdu VELKÝM písmem: Co je v Kinder-Lachtalu nabízeno, může být viděno a je ideální pro děti a začátečníky. S kouzelným kobercem, vlekem Teddy-Seillift, mini-slalomem, barevnými postavičkami, vlnami, hledáním pokladu, dětským taxi …. A co navíc, děti do 6 let jezdí zdarma v doprovodu rodičů na všech lanovkách!

Tak se stala lyžařská oblast Lachtal velkými kroky top zimní destinací a jedním z nejpopulárnějších lyžařských středisek ve Štýrsku. Toto nezůstalo utajeno před nezávislými odborníky lyžařského testu International Ski Area-test a tak od nich resort získal další ocenění, mj. za nejlepší zasněžovací systém a také za tým zachránařů. Všichni lachtalští lyžařští návštěvníci jsou navíc spokojeni s příznivým poměrem cena/služby, protože ceny ubytování byly i po modernizaci střediska jen mírně upraveny a dokonce se nabízejí zajímavé slevy pro mládež do 25 let.

Murau / Lachtal - ilustrační fotografie

Také v tradičních horských chatách, které zvou k odpočinku a après-ski, se lyžaři i snowboardisté mohou občerstvit za přijatelné ceny. Mimochodem skipasy 8-Murtaler-Skiberge a Steiermark-Joker platí také v Lachtalu. Lachtal je vzdálený jen hodinu jízdy od Salzburgu a dvě hodiny od Vídně. Vstupní bod do běžkařských stop je za Lachtalhausem, trasa Lachtal nabízí 2,5 km dlouhý okruh na tzv. Reifbodenu, k tomu je ještě k dispozici 2,5 km klasickým a 2,5 km bruslařským stylem.

Za sedmero (lyžařskými) horami regionu Murtal, hned za Schladmingskými Taury, na vás čeká pohádková lyžařská zábava. Zejména rodiny s malými i většími dětmi najdou v pohoří Nockbergen kolem Murau atraktivní nabídku. Z Murau i z okolních obcí St. Lorenzen a St. Georgen se můžete dobře dostat do okolních lyžařských areálů. Jedený skipas umožňuje přístup k Turracher Höhe, Kreischbergu, Grebenzenu, Lachtalu, Hohentauern, Präbichlu a k Frauenalpe, domovské hoře Murau.

Murau / Lachtal - ilustrační fotografie

Murtal s Kreischbergem, Frauenalpe a Grebenzen nabízí lyžování v nadmořské výšce 810 – 2 140 metrů, připraveno je 61 km sjezdových tratí, z toho je 27 km značeno modře, 23 km červeně a 11 km černě. Dobře přístupné, většinou mírné až středně těžké sjezdovky, dělají z lyžování v Murtalu potěšení. Obzvláště pro rodiny s dětmi je přátelský lyžařský areál Grebenzen. Ale i pro zkušené lyžaře je zde k dispozici FIS sjezdovka.

Na Kreischbergu láká lyžaře vedle černých sjezdovek u vleku Rosenkranzlift také sjezd do údolí od horní stanice lanovky. Se zařízením, které bylo postaveno u příležitosti snowboardového Mistrovství světa v roce 2003, si drží také tu nejlepší pověst mezi zkušenými snowboardisty. Na náhorní plošině a kolem horní stanice kabinkové lanovky poskytuje lyžařským a snowboardovým začátečníkům ty nejlepší podmínky.

Murau / Lachtal - ilustrační fotografie

Jedna z nejdelších běžkařských tras vede nádhernou zimní krajinou přírodního parku Grebenzen. Krajinně také velmi atraktivní a především se zárukou sněhu je výšková trasa na Kreischbergu. Dobrou fyzickou kondici vyžaduje stopa Buckelhubenloipe v Murau. Ze St. Lorenzenu se můžete napojit na přibližně 300 kilometrů dlouhou běžkařskou síť tras v Oberen Murtalu.

Kam v Murau Lachtalu na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování v Rakousku v Murau Lachtalu, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Murau - ilustrační foto

Murau

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Murau na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

St. Lorenzen - ilustrační foto

St. Lorenzen

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska St. Lorenzen. To leží v oblasti Murau / Lachtal a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

V Murau Lachtalu na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Rakouska do Murau Lachtalu, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Hohentauern - ilustrační foto

Hohentauern

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Hohentauern, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Krakaudorf - ilustrační foto

Krakaudorf

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Krakaudorf v regionu Murau / Lachtal svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Krakauebene - ilustrační foto

Krakauebene

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Krakauebene to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Kreischberg - ilustrační foto

Kreischberg

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Kreischberg můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Lachtal - ilustrační foto

Lachtal

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Lachtal to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Niederwölz-Lachtal - ilustrační foto

Niederwölz-Lachtal

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Niederwölz-Lachtal na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Oberwölz - ilustrační foto

Oberwölz

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Oberwölz, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Schönberg - Lachtal - ilustrační foto

Schönberg - Lachtal

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Schönberg - Lachtal. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

St. Georgen ob Murau - ilustrační foto

St. Georgen ob Murau

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska St. Georgen ob Murau, Murau / Lachtal. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

St. Lambrecht - ilustrační foto

St. Lambrecht

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku St. Lambrecht to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Více k lyžování v Murau Lachtalu

Zajímá vás lyžování v Murau Lachtalu? Širokou nabídku ubytování v Murau Lachtalu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování

Zimní zájezdy do Murau Lachtalu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Murau Lachtalu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Murau Lachtalu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.