-

Lyžování Nassfeld Hermagor

V zimě do Nassfeldu nebo Hermagoru

Velké investice

Nassfeld Hermagor - ilustrační fotografie

V oblíbených oblastech pro lyžařské zájezdy na pomezí Rakouska, Itálie a Slovinska se prolínají dvě rozdílné kultury. Na sjezdovkách oblasti Nassfeld / Hermagor, které jsou kvůli lyžování pod modrou oblohou a horským sluncem vyhlášené daleko za hranicemi Rakouska, se spojuje rakouská dokonalost a perfekcionalismus a italský sladký život dolce vita. Tato lyžařská oblast v jižním Rakousku je velmi vitální a sportu zaslíbená. Což v potvrzují i značné investice ve spolkové zemi Korutanech do oblasti zimních sportů a dalších sportovních aktivit. Přičemž v regionu Nassfeld a Hermagor je značný objem investovaných prostředků jasně patrný.

Dynamický rozvoj

Lyžařský areál Nassfeld - Hermagor, jenž je z korutanských skiareálů největším, je postupně rozšiřován. V roce 2000 byla do provozu uvedena lanovka Millenium - Express. Tím se region v údolí Gailtal stal jakýmsi etalonem pro další korutanské lyžařské oblasti. Celý Gailtal je také skvělým místem pro příznivce běžeckého lyžování. I ti do tohoto regionu rádi cestují na lyžařské zájezdy do Rakouska.

Dvě úrovně

Nassfeld Hermagor - ilustrační fotografie

Lyžování a dalším zimním sportům se v lyžařské Skiareně Nassfeld Hermagor její návštěvníci oddávají ve dvou rovinách. Dole v údolí Gailtal je pro běžce na lyžích připraveno v nadmořské výšce kolem 700 metrů mnoho perfektních běžkařských bílých stop. Do vyšších nadmořských výšek se posléze rozšiřuje slunný lyžařský areál Nassfeld / Hermagor. S charakteristickými dlouhými sjezdovkami stoupá až do výšky 2.000 metrů nad mořskou hladinu. Více než 850 let staré městečko Hermagor, které leží na starodávné cestě k průsmyku Pramollo, a jeho soused Tröpolach, jsou ideálními výchozími body ke sjezdovkám všude kolem. Díky mnoha dobrým restauracím platí Hermagor za velmi uznávané a vyhledávané místo mezi skutečnými znalci. Zatímco Tröpolach, v němž se nachází údolní stanice lanovky Millennium - Express, zase láká na lyžařské zájezdy hlavně mladé návštěvníky.

Dostatek sněhu

Za pouhých 17 minut zvládne kabinková lanovka Millenium Express překonat vzdálenost 6 kilometrů. Lyžaře vyveze z údolí Gailtal na vrcholek Madritsche do centra skiareálu Nassfeld - Hermagor v nadmořské výšce 1.900 metrů. Vzhledem k jedinečným klimatickým podmínkám je oblast Nassfeld / Hermagor nejen největším, ale i nejzasněženějším lyžařským střediskem v celých východních Alpách. Zdejší sjezdové tratě dosahují celkové délky 110 kilometrů. Lyžaři na zájezdech tady tak mohou provozovat svůj oblíbený zimní sport na více než 40 značených sjezdovkách. 30 kilometrů z nic je značeno modře. Téměř 70 kilometrů je červených. A 11 kilometrů lyžařských terénů je černých. Nassfeld / Hermagor je tedy jednou z mála lyžařských oblastí v Rakousku, kde převažují středně náročné a náročné tratě pro zkušené sjezdaře nad mírnými a technicky jednoduchými svahy, určené začátečníkům.

FIS homologace

Nassfeld Hermagor - ilustrační fotografie

Ve skiareálu Nassfeld a Hermagor vyveze lyžaře na sjezdovky 17 lyžařských vleků, 8 sedačkových a 5 kabinkových lanovek. Celková přepravní kapacita zdejších lanovek a vleků činí více než 44.000 osob za hodinu. Takže se určitě nestane, že by snad někomu zkazily lyžařské zájezdy do Nassfeldu fronty u přepravních zařízení. Nejdelší zdejší sjezdovka Carnia, která se vine z kóty 1.822 metrů až dolů do Tröpolachu, měří na délku 7,6 kilometru. Patří k jedinečným zážitkům z lyžování v regionu Nassfeld - Hermagor. Třetina této trasy je dokonce večer osvětlená. Spodní úsek o délce 3,6 kilometru se každoročně využívá jako závodní trať k FIS závodům v Super-G. Nejtěžším sjezdem oblasti je pak Trogkofel-Abfahrt s délkou 2,1 kilometru. Kdo si chce opravdu užít rychlosti, vyrazí nepochybně na Speedpiste u Troghöhe.

Špičková lyžařská infrastruktura

Infrastruktura lyžařského areálu Nassfeld - Hermagor je doslova příkladná. Většina vleků a lanovek je velkoryse dimenzována. Na svazích je dostatek prostoru pro každého. A místní sjezdovky skýtají opravdové lyžařské potěšení jak začátečníkům, tak pokročilým lyžařům. Více než sedmikilometrový a technicky poměrně náročný sjezd ze startovního bodu Carnia do údolí k Tröpolachu představuje ve zdejší Skiareně vůbec tu nejdelší trať. Lyžařskou federací FIS homologované perfektní finále této trati s převýšením 400 až 600 metrů je důstojným zakončením lyžařského dne pro všechny příznivce alpského lyžování, kteří se do regionu Nassfeld Hermagor vydali na lyžařské zájezdy, a rozhodli se tady prožít čas své zimní dovolené.

Funparky

Nassfeld Hermagor - ilustrační fotografie

Na snowboardisty a příznivce akrobatického lyžování pak čeká jedinečná halfpipe s úctyhodnými rozměry na Watschingeru. Trať je 15 metrů široká, 200 metrů dlouhá a s mohutnými bočními stěnami o výšce 3,3 metru. Jízda na této atrakci skýtá nezapomenutelné boarderské zážitky s vrcholkem Gartnerkofel v pozadí. Dalším zpestřením pobytu ve zdejším skiareálu vyznavačů snowboardingu jsou Boardercross - Parcours u Sonnleitenu. A také 4-sedačková lanovka a snowpark s quarterpipe, tably, slidy a jumpy na Tresdorf Almu a Garnitzen Almu.

Běžky

Jednoznačnou volbou příznivců běžeckého lyžování je v regionu Nassfeld - Hermagor nepochybně údolí Gailtal. To má maximální počet bílých běžkařských stop. Ty se zde rozprostírají od Tröpolachu přes Jenig a Gundersheim až ke Kötschach - Mauthen. Nejobdivovanější z nich je určitě trasa Obergailtaler Panoramaloipe. V oblasti Sonnenalpe Nassfeld se běžkaři musí spokojit s dvěma relativně menšími běžkařskými stopami. Mají ovšem tu výhodu, že díky vysoké nadmořské výšce je zde přítomnost sněhové pokrývky téměř jistá. Milovníci bruslení pod širým nebem pak naleznou na jezeře Pressegger See, asi 5 kilometrů od Hermagoru, pravý ráj.

Začátečníci a děti

Nassfeld Hermagor - ilustrační fotografie

Lyžařské loučky bez jakýchkoliv překážek, ideální pro začátečníky, se nacházejí v oblasti průsmyku mezi Tressdorfer Almem a Schlanitzen Almem. Začátečníci také naleznou vhodné terény zejména kolem Sonnenalpe. Právě tady jsou ve skiareálu Nassfeld a Hermagor k dispozici mírné svahy, krátké lyžařské vleky a malé výškové rozdíly. Ty jsou k lyžování začátečníků potřeba. Rodinná rekreace a rodinné lyžařské zájezdy jsou v této oblasti přímo ideální. Krátké vzdálenosti, sjezdovky doslova až k samotným hotelům a spousta připravených aktivit pro děti. Již dvouleté děti zde dostanou profesionální odbornou péči. A jejich rodiče si zatím mohou užívat skvělého lyžování na svazích nad městečkem Tröpolach.

Kam v Nassfeldu nebo Hermagoru na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování v Rakousku v Nassfeldu nebo Hermagoru, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Nassfeld - ilustrační foto

Nassfeld

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Nassfeld můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Tröpolach - ilustrační foto

Tröpolach

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Tröpolach. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

V Nassfeldu nebo Hermagoru na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Rakouska do Nassfeldu nebo Hermagoru, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Gundersheim - ilustrační foto

Gundersheim

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Gundersheim v regionu Nassfeld Hermagor svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Hermagor - ilustrační foto

Hermagor

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Hermagor, Nassfeld Hermagor. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Jenig - ilustrační foto

Jenig

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Jenig to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Kötschach-Mauthen - ilustrační foto

Kötschach-Mauthen

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Kötschach-Mauthen.

Pressegger See - ilustrační foto

Pressegger See

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Pressegger See. To leží v oblasti Nassfeld Hermagor a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Rattendorf - ilustrační foto

Rattendorf

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Rattendorf v regionu Nassfeld Hermagor svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Sonnenalpe - ilustrační foto

Sonnenalpe

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Sonnenalpe. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Sonnleitn - ilustrační foto

Sonnleitn

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Sonnleitn. To leží v oblasti Nassfeld Hermagor a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Více k lyžování v Nassfeldu nebo Hermagoru

Zajímá vás lyžování v Nassfeldu / Hermagoru? Širokou nabídku ubytování v Nassfeldu Hermagoru nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování

Zimní zájezdy do Nassfeldu nebo Hermagoru jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Nassfeldu nebo Hermagoru s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Nassfeldu nebo Hermagoru, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.