-

Lyžování Salzkammergut / Ausseerland

V zimě do Salzkammergutu

Ačkoliv je tato oblast spíše cílem klasických letních pobytů již od dob rakouského císařství, představuje region Ausseerland i vynikající podmínky pro zimní sportování, i když je to pořád tak trochu jakýsi tajný tip. Objevíte tady mnoho skvělých lyžařských terénů hlavně pro rodiny s dětmi a pro milovníky běžek, ale k tomu ještě musíte připočítat přímo divukrásnou romantickou krajinu jako z pohádky. Dá se jen potvrdit, že zde vládne taková příjemná a hodně nostalgická atmosféra.

Salzkammergut / Ausseerland - ilustrační fotografie

Ausseerland bezpochyby okouzlí všechny návštěvníky nádhernými přírodními scenériemi, živými tradicemi, počínaje masopustními rozpustilostmi s bubnováním na bubínky a karnevalovým veselím se stříbrnými flitry, až ke každoročním oslavám Svatého Mikuláše v Bad Mitterndorfu. Tyhle krásné tradiční oslavy na sněhu jsou přímo jedinečné. Zdejší oblast kolem vzdušných lázní Altaussee a Bad Aussee leží v samém geografickém středu Rakouska a může se po právu chlubit i největším přírodním skokanským můstkem (Kulm), známým střediskem Bad Mitterndorf a poklidným městečkem Tauplitz.

Ve stručnosti řečeno, jedná se o skutečně rozsáhlý areál zimních sportů. Od dolní stanice lanovky skiareálu Loser, jen kousek nad jezerem Altaussee, se dostanete velmi rychle na vrchol, kde zažijete zcela unikátní nádherný výhled na celý Ausseerland. Ne nadarmo se tato stanice nazývá Loserfenster, tedy Loserské okno. Převažují zde lehké až střední svahy, ideální lyžařské loučky pro začátečníky a nenáročné lyžaře, kteří nevyžadují žádnou vysokohorskou polohu ve vysoké nadmořské výšce, ani žádnou vysloveně náročnou sjezdovku s černým označením. Některé svahy ale skýtají i craks – trhliny, čím ozvláštní již tak neobyčejný zážitek z jízdy na lyžích. Konečně, je tu pravidelným hostem i závod Evropského poháru.

Salzkammergut / Ausseerland - ilustrační fotografie

Podobné podmínky panují i ve vedlejším, ale mnohem větším lyžařském areálu na Tauplitzalmu nad Bad Mitterndorfem. Příjezd až sem nahoru je možný buď po silnici, kde ovšem budeme muset zaplatit mýto, anebo raději použijte sedačkovou lanovkou z Tauplitzu. Snowboardisté ​​si určitě zaskotačí ve funparku Sandling am Loser a na Air Labu na Tauplitzalmu.

Běh na lyžích je v Ausseerlandu možno provozovat především v oblasti Steirischen Loipensiegel a běžkování je tu považováno za něco mnohem více, než jen za pouhý sport. Říká se, že každý běžkař tady do sebe během jízdy po bílých stopách načerpává zdravou přírodní sílu. Sportovci všech úrovní lyžařské zdatnosti a ambicí zde naleznou přímo ideální podmínky: Úplně ve spodní části areálu, u Altaussee a Bad Aussee, vede například běžkařská okružní trasa kolem jezera Ödensee.

Salzkammergut / Ausseerland - ilustrační fotografie

Ve střední části areálu, u Bad Mitterndorfu je dozajista ta největší a nejrůznorodější síť všech možných běžkařských tratí, zatímco horní část areálu, tedy v okolí Tauplitzalmu, představuje skvělé místo s vynikajícími sněhovými podmínkami a s hustou sítí běžkařských tratí. Dokonce se zde rozhodly i některé lyžařské mezinárodní hvězdy zřídit tréninkový kemp. Jedna z bezesporu nejkrásnějších běžkařských bílých stop vede od Loser Maut na Blaa Alm.

Nadšení bruslaři si užijí na zamrzlé hladině jezera Grundlsee. Led je tu jako zrcadlo, jezero je napájeno vodou z okolních hor a led láká nejenom k procházkám, ale spíše také milovníky curlingu, bruslaře a hokejisty, kteří si všichni společně užívají tamní neopakovatelné speciální zimní atmosféry.

Kam v Salzkammergutu na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování v Rakousku v Salzkammergutu, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Abersee am Wolfgangsee - ilustrační foto

Abersee am Wolfgangsee

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Abersee am Wolfgangsee.

Bad Mitterndorf - ilustrační foto

Bad Mitterndorf

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Bad Mitterndorf v regionu Salzkammergut / Ausseerland svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Tauplitz - ilustrační foto

Tauplitz

V zimním lyžařském středisku Tauplitz, spadajícím pod oblast Salzkammergut / Ausseerland, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

V Salzkammergutu na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Rakouska do Salzkammergutu, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Altaussee - ilustrační foto

Altaussee

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Altaussee, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Altmünster - ilustrační foto

Altmünster

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Altmünster, Salzkammergut / Ausseerland. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Bad Aussee - ilustrační foto

Bad Aussee

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Bad Aussee, Salzkammergut / Ausseerland. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Bad Ischl - ilustrační foto

Bad Ischl

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Bad Ischl můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Ebenau - ilustrační foto

Ebenau

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Ebenau. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Ebensee - ilustrační foto

Ebensee

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Ebensee. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Faistenau - ilustrační foto

Faistenau

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Faistenau. To leží v oblasti Salzkammergut / Ausseerland a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Fuschl am See - ilustrační foto

Fuschl am See

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Fuschl am See. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Gmunden - ilustrační foto

Gmunden

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Gmunden v regionu Salzkammergut / Ausseerland svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Grünau im Almtal - ilustrační foto

Grünau im Almtal

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Grünau im Almtal. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Grundlsee - ilustrační foto

Grundlsee

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Grundlsee. To leží v oblasti Salzkammergut / Ausseerland a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Hintersee - ilustrační foto

Hintersee

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Hintersee můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Hof bei Salzburg - ilustrační foto

Hof bei Salzburg

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Hof bei Salzburg na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Krispl-Gaissau - ilustrační foto

Krispl-Gaissau

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Krispl-Gaissau. To leží v regionu Salzkammergut / Ausseerland a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Mondsee - ilustrační foto

Mondsee

V zimním lyžařském středisku Mondsee, spadajícím pod oblast Salzkammergut / Ausseerland, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Oberhofen am Irrsee - ilustrační foto

Oberhofen am Irrsee

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Oberhofen am Irrsee můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Obertraun - ilustrační foto

Obertraun

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Obertraun v regionu Salzkammergut / Ausseerland svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Pichl - Kainisch - ilustrační foto

Pichl - Kainisch

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Pichl - Kainisch na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

St. Gilgen - ilustrační foto

St. Gilgen

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku St. Gilgen. To leží v regionu Salzkammergut / Ausseerland a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Strobl am Wolfgangsee - ilustrační foto

Strobl am Wolfgangsee

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Strobl am Wolfgangsee, Salzkammergut / Ausseerland. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

St. Wolfgang - ilustrační foto

St. Wolfgang

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska St. Wolfgang. To leží v oblasti Salzkammergut / Ausseerland a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Traunkirchen - ilustrační foto

Traunkirchen

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Traunkirchen. To leží v oblasti Salzkammergut / Ausseerland a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Traunsee - ilustrační foto

Traunsee

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Traunsee. To leží v oblasti Salzkammergut / Ausseerland a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Unterach am Attersee - ilustrační foto

Unterach am Attersee

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Unterach am Attersee, Salzkammergut / Ausseerland. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Více k lyžování v Salzkammergutu

Zajímá vás lyžování v Salzkammergutu? Širokou nabídku ubytování v Salzkammergutu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Rakousko a lyžování

Zimní zájezdy do Salzkammergutu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Salzkammergutu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Salzkammergutu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.