-

Lyžování Zillertal - Hochfügen

V zimě do Zillertalu Hochfügen

Příjemné lyžování

Zillertal - Hochfügen - ilustrační fotografie

Oblíbená lyžařská oblast pro zimní lyžařské zájezdy na hory do Rakouska s názvem Hochzillertal / Hochfügen se nachází jen několik málo kilometrů od ústí údolí Zillertal. Rozkládá se v místech, kde je možné sjet z dálnice, spojující tyrolskou metropoli Innsbruck a Kufstein. Skoro jako v pozemském ráji si na svazích Hochzillertal - Hochfügen budou připadat především lyžaři, kteří si o zimní dovolené rádi dopřávají klidného a pohodového lyžování. Lyžařské zájezdy míří do této oblasti hlavně kvůli dostatečně širokým a technicky nijak náročným nezáludným sjezdovkám.

Sjezdovky i freeride

Městečko Kaltenbach se nachází asi 5 kilometrů severně od Zell am Ziller. Obec Zell am Ziller je jakousi vstupní branou do skiareálu Zillertal Arena - Gerlos. Naopak Kaltenbach je nástupním místem do areálu Zillertla - Hochfügen. Lyžařské terény nad Kaltenbachem jsou ve valné většině případů nenáročné, maximálně středně náročné tratě. Ty budou nejvíce vyhovovat středně pokročilým lyžařům. Ale i méně zkušení sjezdaři si tady mohou užít dobrého lyžování. Stejně tak si zde své terény najdou zdatní jezdci, kteří rádi tráví čas na náročných, černě značených trasách. Pověstným eldorádem pak je lyžařská oblast Zillertal - Hochfügen pro vyznavače jízdy ve volném terénu. Ti na lyžařská zájezdy do severní části údolí Zillertal míří stále častěji. Tady si totiž mohou zařádit na celé řadě svahů z pestré nabídky terénů k freeride lyžování.

Vstupní brána

Zillertal - Hochfügen - ilustrační fotografie

Lyžařské středisko Kaltenbach zpřístupňuje vyznavačům sjezdového lyžování, kteří se vypravili na lyžařské zájezdy do oblasti Zillertal právě do této jeho části, celý lyžařský region Hochzillertal / Hochfügen. Lyžařská oblast se nachází asi 20 kilometrů od rakouské dálnice E45. Hned u vysokokapacitního parkoviště v Kaltenbachu stoupají vzhůru 2 kabinové lanovky. Ty nesou příznačné názvy Hochzillertal I + II a Hochzillertal III. Lanovky přepravují vyznavače alpského lyžování na východní svahy vrcholku Gedrechter. Ten se nad Kaltenbachem šplhá do výšky 2.317 metrů. Lyžaři pak mají možnost vydat se ze zdejší centrální stanice Zentralstation na lyžování prakticky všemi směry.

Wetterkreuz

Jižním směrem se mohou návštěvníci skiareálu Zillertal / Hochfügen, kteří se vypravili na lyžařské zájezdy do městečka Kaltenbach nebo jeho okolí, dostat sedačkovou lanovkou s názvem Sonnenjet až pod vrcholek Wetterkreuz. Horní stanice na Wetterkreuz leží ve výšce 2.417 metrů. Dále pak lze prostřednictvím několika dalších lanovek dojet až na Öfelerjoch. Öfelerjoch měří 2.362 metrů. Z něj se dolů do údolí, směrem na Aschau im Zillertal, táhnou dlouhé a dostatečně široké sjezdové tratě. Sjezdovky jsou označeny středním stupněm obtížnosti. Skvělého lyžování si tu mohou užít jak rekreační jezdci, kteří si chtějí jízdu po svahu vychutnávat, tak také středně pokročilí sjezdaři, vyhledávající vyšší rychlosti.

Sjezd do údolí

Zillertal - Hochfügen - ilustrační fotografie

O něco dále na jih je v areálu Zillertal / Hochfügen v provozu moderní vyhřívaná sedačková lanovka s názvem Sněžný Expres (Schnee Express). Paralelně s ní stoupá k vrcholu i sedačková lanovka Krössbichlbahn. Pod nimi se, směrem na Aschau, kroutí obtížnější červené a černě označené tratě. Na nich se v žádném případě nebudou nudit ani zkušení a zdatní sjezdaři. A i když z Aschau nestoupá vzhůru do lyžařského areálu žádná lanovka, po technicky náročné černé stezce mohou zkušení lyžaři sjet až dolů do údolí k říčce Ziller. Z Aschau se dá následně použít skibus k dopravě na parkoviště do Kaltenbachu. Nebo rovnou ke svému ubytování dále v údolí Zillertal.

Noční lyžování

Na opačné straně od centrální stanice na Gedrechteru se nalézá obtížná, černě označená trať. Ta je jakýmsi lyžařským vrcholem areálu Zillertal / Hochfügen. Nese jméno po rakouské lyžařské legendě Stephanu Eberharterovi. Spodní část této trati si mohou vyznavači nočního lyžování, kteří tráví své lyžařské zájezdy někde poblíž, užívat i po západu slunce. Sjezdovka je totiž vybavena umělým osvětlením.

Hochfügen

Zillertal - Hochfügen - ilustrační fotografie

Lanovka Sonnenjet současně zpřístupňuje vyznavačům sjezdového lyžování, kteří použili k cestě do skiareálu lanovky z Kaltenbachu, i druhou polovinu lyžařské oblasti Hochzillertal / Hochfügen. Jde o skiareál Hochfügen. Po krátkém přejezdu do horského sedla a jízdě západním směrem moderní čtyřsedačkou se návštěvníci skiareálu dostanou pod vrchol Marchkopf. Marchkopf dosahuje nadmořské výšky takřka 2.500 metrů. Odtud se pak mohou lyžaři spustit po několika červených tratích či terénech pro freeriding až ke středisku Hochfügen. Obec Hochfügen je vlastně malým hotelovým městečkem. Je situována v nadmořské výšce 1.500 metrů. Do Hochfügenu se z obce Fügen v hlavním údolí Zillertal kroutí horská silnice. Ta zde končí několika vysokokapacitními parkovišti u spodních stanic lanovek a vleků.

Pfaffenbühel

Lanovky vedou z Hochfügenu jak východně na Marchkopf, tak také na opačnou stranu. Míří na svahy vrcholu Pfaffenbühel. Ten leží v nadmořské výšce 2.431 metrů. Jako hlavní dopravní tepny na něj vedou vzájemně se křížící kabinová lanovka a dvousedačková lanovka. Zpět do Hochfügenu po svazích Pfaffenbühelu stékají náročnější sjezdy. Včetně několik možností jízdy ve volném terénu. Ty jsou jako stvořené pro zdatné sjezdaře a freeridery. Ve vyšších patrech vrcholu Pfaffenbühel se pak nacházejí prostorné a nezáludné tratě. Jsou vhodné například i k rodinnému lyžování. I z toho důvodu jsou lyžařské zájezdy do údolí Zillertal mezi rodinami velmi vyhledávané.

Freeride

Zillertal - Hochfügen - ilustrační fotografie

Když už bylo zmíněno lyžování ve volném terénu, je třeba konstatovat, že lyžařské zájezdy do údolí Zillertal jsou mezi freeridery oblíbené. Hlavně kvůli skiareálu Hochzillertal / Hochfügen. Pro ně je tento lyžařský areál doslova rájem na zemi. Tak širokou nabídku svahů s možností jízdy ve volném terénu má málokterý skiareál v Rakousku. Centrem freeridingu je tady vrchol Marchkopf. Z něho spadá na obě strany hned několik značených freeridových svahů. A tím pochopitelně nabídka rozhodně není vyčerpána.

Údolí řeky Inn

Lyžařské zájezdy však do této části Rakouska nemíří pouze do údolí Zillertal. K oblasti Hochzillertal a Hochfügen se řadí i obce, které neleží přímo v Zillertalu, ale nedaleko jeho ústí v údolí řeky Inn. Na lyžování do oblasti Fügen to odtud obvykle není více než nějakých 20 kilometrů. Kvůli větší vzdálenosti od sjezdovek a lanovek tu bývá ubytování cenově výhodnější. K takovým obcím patří kupříkladu Schwaz, Stans či Jenbach.

V Zillertalu Hochfügen na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Rakouska do Zillertalu Hochfügen, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Aschau im Zillertal - ilustrační foto

Aschau im Zillertal

V zimním lyžařském středisku Aschau im Zillertal, spadajícím pod oblast Zillertal - Hochfügen, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Bruck am Ziller - ilustrační foto

Bruck am Ziller

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Bruck am Ziller, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Fügen - ilustrační foto

Fügen

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Fügen na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Fügenberg - ilustrační foto

Fügenberg

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Fügenberg v regionu Zillertal - Hochfügen svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Hart im Zillertal - ilustrační foto

Hart im Zillertal

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Hart im Zillertal.

Hochfügen - ilustrační foto

Hochfügen

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Hochfügen. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Hochpillberg - ilustrační foto

Hochpillberg

Zažijte na vlastní kůži skutečnou a nespoutanou radost z jízdy na těch nejlepších evropských sjezdovkách. Vydejte se vlastním vozem nebo v rámci lyžařského zájezdu do střediska Hochpillberg, Zillertal - Hochfügen. Tady si totiž užijete to pravé lyžování.

Jenbach - ilustrační foto

Jenbach

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Jenbach, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Kaltenbach - ilustrační foto

Kaltenbach

V zimním lyžařském středisku Kaltenbach, spadajícím pod oblast Zillertal - Hochfügen, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Ried im Zillertal - ilustrační foto

Ried im Zillertal

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Ried im Zillertal na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Schlitters - ilustrační foto

Schlitters

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Schlitters. To leží v oblasti Zillertal - Hochfügen a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Schwaz - ilustrační foto

Schwaz

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Schwaz.

Stans - ilustrační foto

Stans

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Stans. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Strass im Zillertal - ilustrační foto

Strass im Zillertal

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Strass im Zillertal. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Stumm - ilustrační foto

Stumm

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Stumm na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Stummerberg - ilustrační foto

Stummerberg

V zimním lyžařském středisku Stummerberg, spadajícím pod oblast Zillertal - Hochfügen, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Uderns - ilustrační foto

Uderns

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Uderns můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Weerberg - ilustrační foto

Weerberg

V zimním lyžařském středisku Weerberg, spadajícím pod oblast Zillertal - Hochfügen, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Wiesing - ilustrační foto

Wiesing

Vypravte se na zimní dovolenou za hranice. V populárním a velice oblíbeném lyžařském středisku Wiesing můžete prožít své zasloužené dny volna a odpočinku aktivním způsobem. Na lyže cestují do těchto místo obvykle skuteční milovníci sněhu, prvotřídního lyžování a dalších zimních aktivit.

Více k lyžování v Zillertalu Hochfügen

Údolí Zillertal. To je spousta kilometrů sjezdovek, hromada kvalitního sněhu a vyžití pro všechny generace. Kdo hledá perfektní místo pro svou zimní dovolenou, určitě nebude výběrem Zillertalu zklamán. Potřebujete-li více informací, najdete je na webu, věnovaném této rozsáhlé zillertálské oblasti. Součástí stránek je i aktuální počasí a předpověď na několik dní.

Zimní zájezdy do Zillertalu Hochfügen jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Zillertalu Hochfügen s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Zillertalu Hochfügen, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.