-

Lyžování Savognin

V zimě do Savogninu

Horská obec Savognin, ležící ve švýcarském kantonu Graubünden, je opravdu velmi přátelská pro rodiny. Ideální cvičné terény pro vaše děti najdete dokonce i v centru města. Hlavní atrakcí je rozmanitá lyžařská oblast na Piz Martegnas s širokými a slunečnými svahy a také bývalá walserská osada Radons, oblíbený cíl pro běžkaře a zimní turisty.

Savognin - ilustrační fotografie

Savognin je centrálně umístěný na starém tranzitní trase přes Alpy. Celoročně otevřená silnice přes průsmyk Julierpass je pro řidiče nejrychlejší cestou z údolí řeky Rýn do Oberengadinu. Lyžaři a snowboardisté budou jistě nadšeni širokými svahy na Piz Cartas a Piz Martegnas, které jsou rychle dosažitelné lanovkou přes Tigignas-Somtgant.

Ve třech sekcích vedou sedačkové lanovky z nadmořské výšky 1200 metrů v údolí až na 2670 metrů vysoký vrchol Piz Martegnas. Nádherný výhled a rozlehlé svahy, spolu se sousedním vrcholkem Piz Cartas dělají z hory perfektní lyžařské středisko pro Savognin. Všude najdete neobyčejně široké, nanejvýš středně obtížné sjezdovky, s dostatkem prostoru pro vaše lyžařské obloučky. A kdo má rád ještě klidnější svahy, může se vydat na sjezdovky kolem lyžařských vleků Naladas a Laritg.

Savognin - ilustrační fotografie

Ve spodní části Oberhalbsteinu jsou pěkné, ne příliš obtížné, upravované běžkařské tratě. Sedačkovou lanovkou se také dostanete na zimní turistické a běžkařské trasy, u alpské vesnice Radons v nadmořské výšce téměř 1900 metrů. Zde najdete nejen běžkařské stopy, ale zastávku si zde dělají také sáňkařští příznivci, na 9 km dlouhé trase ze Somtgantu do Savogninu.

V Savogninu na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Švýcarska do Savogninu, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Savognin - ilustrační foto

Savognin

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Savognin v regionu Savognin svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Tiefencastel - ilustrační foto

Tiefencastel

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Tiefencastel. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Více k lyžování v Savogninu

Zajímá vás lyžování v Savogninu? Širokou nabídku ubytování v Savogninu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Švýcarsko a lyžování

Zimní zájezdy do Savogninu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Savogninu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Savogninu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.