-

Lyžování St. Moritz / Engadin

V zimě do St. Moritze nebo Engadinu

Lyžařská oblast St. Moritz - Engadin se nachází v regionu Graubüden, v blízkosti jezera Moritzer See. Najdeme zde mnoho luxusních hotelů obklopených horským masivem Berninagruppe. K dispozici nám tu je asi 350 km dobře udržovaných lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 57 lanovkami a vleky.

St. Moritz / Engadin - ilustrační fotografie

St. Moritz je oblíbený hlavně u bohatší klientely a naproti tomu se občas pozapomíná na to, že i Engadin je velmi dobrá a luxusní lyžařská oblast. Středisko St. Moritz má velmi bohatou historii, roku 1928 a 1948 zde proběhly švýcarské Olympijské hry a roku 2003 se zde konalo Mistrovství světa v alpském lyžování. Tato oblast je bohatá na dostatek sněhu a sluneční paprsky.

Část střediska St. Moritzu tzv. St. Moritz - Dorf je tvořena krásnými staršími luxusními hotely a naopak část St. Moritz - Bad je známá hlavně léčivými prameny a lázněmi. Středisko Celerina je místem s olympijskou bobovou dráhou, která je unikátní hlavně proto, že je jedinou ledovou dráhou na světě.

St. Moritz / Engadin - ilustrační fotografie

Největší lyžařský areál v Corviglii vám nabídne nádherné lyžařské sjezdovky, příjemné horské chaty, nezapomenutelné panorama a obrovský snowpark nacházející se mezi ním a Margusem. Další sjezdovky vedou z vrcholu Piz Nair a také krásné široké svahy najdeme pod vrcholem Munt da San Murezzanem. I ne příliš zkušení lyžaři si mohou vychutnat jízdu na sjezdovkách černé barvy Olympii či Selinu, jelikož nejsou až tak obtížné. Naopak sjezdovky na vrcholku Piz Corvatsch patří mezi náročnější. Lyžaři začátečníci určitě ocení snadnější svahy ve středisku Furtschellas.

Je to oblast spíše vhodná pro rodiny s dětmi, jelikož zkušení lyžaři zde nenajdou moc uplatnění. Dále můžou ale zkušení lyžaři vyrazit na vrcholek Piz Lagalb, kde na ně budou čekat strmější svahy se severní orientací, které nabízejí hluboký sníh a boule. Sousední vrcholek Diavolezza naopak nabízí středně obtížné lyžařské sjezdovky, při jejichž zdolávání se můžete kochat nádhernou horskou krajinou.

St. Moritz / Engadin - ilustrační fotografie

Pokud patříte mezi opravdové machry neměli byste si nechat ujít sjezdovky vedoucí přes ledovec Morteratsch. Na snowboardisty tu ještě kromě již zmíněného snowparku s half-pipem čekají další tři - Diavolezza - Bernina s half-pipem, Furtschellas Corvatsch s boardercrossem a Zuoz s boardecrossem. Ani na běžkaře zde není zapomenuto a mohou se těšit na 180 km tratí vedoucích zdejší úchvatnou přírodou.

Z dalších aktivit tu na vás čeká bruslení na ledě, sauna, jízda na koni, zimní turistika, let na rogalu, let balonem, paragliding, solárium, kulečník, snowball, jízda na saních taženými koňmi, squash, tenis, metaná.

V do St. Moritzu nebo Engadinu na zimu připravujeme

Dříve se mohli turisté, cestující na lyžování do Švýcarska do St. Moritze nebo Engadinu, ubytovat i v těchto zimních střediscích. Momentálně je sice v nabídce nemáme, ovšem tento stav se může v budoucnu změnit.

Celerina - ilustrační foto

Celerina

Již po pár hodinách jízdy osobním automobilem či pohodlným autobusem se ocitnete v zimním centru Celerina. Na jeho návštěvníky tu čekají upravovené sjezdové tratě, moderní a rychlé přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a samozřejmě nechybí ani kvalitní ubytování.

Engadin - ilustrační foto

Engadin

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Engadin, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

Madulain - ilustrační foto

Madulain

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku Madulain v regionu St. Moritz / Engadin svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Maloja - ilustrační foto

Maloja

V zimním lyžařském středisku Maloja, spadajícím pod oblast St. Moritz / Engadin, budete mít takřka nadosah svědomitě upravované sjezdové tratě, ideální k tomu nejlepšímu lyžování. Zimu si ve zdejších horách vychutnáte zcela beze zbytku.

Pontresina - ilustrační foto

Pontresina

Zažijte osobně během lyžařské sezóny dokonalou zimní atmosféru. Odjeďte vlastním vozem nebo se nechte přepravit autokarem do střediska zimních sportů Pontresina na zaslouženou zimní dovolenou. Tady si následně vychutnejte nespoutanou radost z jízdy na vyhlášených sjezdovkách.

Samedan - ilustrační foto

Samedan

Pojeďte s námi i vy prožít nezapomenutelnou zimní dovolenou na některé z ubytování do lyžařského střediska Samedan. To leží v oblasti St. Moritz / Engadin a na zdejších sjezdovkách si budete moci parádně zalyžovat a také si dokonale odpočinout.

Silvaplana, Surlej - ilustrační foto

Silvaplana, Surlej

V současnosti si už většina příznivců sjezdového nebo běžeckého lyžování nedokáže zimu představit bez alespon krátké návštěvy některého z lyžařských center za našimi hranicemi. A taková zimní lyžařská střediska, jako je kupříkladu Silvaplana, Surlej, jsou pro zimní dovolenou jako stvořená.

St. Moritz - ilustrační foto

St. Moritz

Odcestjte v průběhu zimní lyžařské sezóny na hory do zahraničí. Vychutnejte si prvotřídní zimní dovolenou a aktivně prožijte v lyžařském středisku St. Moritz v regionu St. Moritz / Engadin svůj volný čas. Jsme si jisti, že svého rozhodnutí nebudete litovat.

Zuoz - ilustrační foto

Zuoz

Pozitivní zprávou pro všechny lyžaře je určitě fakt, že v zimním středisku Zuoz to je od ubytování na prvotřídní lyžařské terény jen kousek. Sjezdovky jsou tu jako stvořené k těm nejlepším zážitkům. Užijte si i vy zdejší neopakovatelnou zimní atmosféru.

Více k lyžování v do St. Moritzu nebo Engadinu

Zajímá vás lyžování v do St. Moritzu nebo Engadinu? Širokou nabídku ubytování v do St. Moritzu nebo Engadinu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Švýcarsko a lyžování

Zimní zájezdy do St. Moritze nebo Engadinu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v do St. Moritzu nebo Engadinu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do St. Moritze nebo Engadinu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.