-

Zájezdy Myanmar (Barma)

Do Myanmaru (Barmy) letecky

Země Myanmar (dříve Barma) se nachází v oblasti poloostrova Zadní Indie na dlouhém pobřeží Indického oceánu. Ve směru sever-jih umocňují kontrastní dojmy ze země horská pásma a řeky. Obklopené horskou krajinou je údolí řeky Salu, stejně jako centrální povodí řek Chindwin a Irawadi, které na jihu tvoří obrovskou deltu ústící do moře. Přibližně polovina země je pokryta tropickými deštnými a monzunovými lesy, ve kterých žijí opice, levharti, hadi a tygři. V rozlehlých savanách můžete pozorovat také slony. Tropické monzunové klima Myanmaru je dáno letním obdobím dešťů od května do října a sušším obdobím s mírným ochlazením od prosince do března. Nejlepší čas pro strávení vaší dovolené v Myanmaru je tedy určitě v zimních měsících, kdy není takové horko a neprší. Jinak denní teploty šplhají po celý rok přes 30 stupňů.

Myanmar (Barma) - ilustrační fotografie

Úředním jazykem asi 43 milionů obyvatel je barmština, mluví se zde také místními dialekty a angličtina se používá jako obchodní jazyk. Obyvatelé země jsou z 90% buddhisté, menšiny tvoří křesťané, muslimové, hinduisté a jiná náboženství. Buddhisticky založená země nabízí jak krásné pláže na pobřeží oceánu tak mnoho kulturních a historických památek. Za vidění stojí především hlavní město Yangon s impozantní pagodou Shwedagon, která je jakýmsi symbolem města. Mnoho stromořadí, rozsáhlých parků a některé budovy stále připomínají koloniální éru. Na mnoha trzích, včetně toho největšího Bogyike Aung San (Scott), můžete vedle uměleckých výrobků zakoupit také ve speciálních prodejnách pro Myanmar typické klenoty, jako jsou rubín, safír a nefrit. Jako z obrázkové knížky se zdá být malebné původní hlavní město Mandalay. Je zde mnoho muzeí, paláců, chrámů a tvoří tak hlavní město kultury Myanmaru.

V Myanmaru (Barmě) připravujeme

Turisté, kteří již někdy byli na zájezdu v Asii v Myanmaru (Barmě), mohli v minulosti nocovat i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Ngwe Saung - ilustrační foto

Ngwe Saung

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře v Asii, třeba v letovisku Ngwe Saung v Myanmaru (Barmě), je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Myanmar (Barma) jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené v Myanmaru (Barmě) s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Nemáte-li problém s odletem ze zahraničního letiště v Německu, Rakousku či Polsku, ležícího v příznivé dojezdové vzdálenosti od České republiky, nahlédněte na nabídku dovolené v Myanmaru (Barmě) od německých cestovních kanceláří.