-

Zájezdy Austrálie

Do Austrálie letecky

Austrálie hraničí na severu s Arafurským a Timorským mořem, ve východní části s Korálovým mořem a Tasmánským mořem v jižním Tichomoří, na jihu a na západě ji omývá Indický oceán. Pobřeží je dlouhé celkem 36.738 km. Východní a jihovýchodní pobřeží jsou nejhustěji obydlená. Austrálie je nejmenší kontinent na světě a je téměř stejně velký jako pevnina Spojených států. 40% země leží v tropické oblasti. Krajina je velmi rozmanitá, od bezútěšných rudých pouští až po svěží zelené deštné pralesy. Vnitrozemí se skládá převážně z planin s několika jezery a řekami, hory najdete především v pobřežních oblastech. Vrcholky horského řetězce Great Dividing Range na východě jsou nejvyšší v zemi. Jihovýchod Austrálie je obrovská úrodná plocha. V dalekém severovýchodě, na poloostrově Cape York, převládají husté džungle. Podél východního pobřeží poloostrova leží světově proslulý Velký bariérový útes (Great Barrier Reef), což je 2012 km dlouhý korálový útes.

Austrálie - ilustrační fotografie

Austrálie je nejsušší zemí na světě, ale území se sněhem je stejně velké jako Švýcarsko. Austrálie je parlamentní monarchií, skládá se ze šesti spolkových států, tří teritorií a šesti zámořských území. Panovníkem je britská královna Alžběta II. prostřednictvím generálního guvernéra. Úředním jazykem je angličtina, hlavním městem je Canberra a žije zde přes 21 milionů obyvatel. Největší turistickou atrakcí jsou město Sydney, útes Great Barrier Reef, letovisko Gold Coast ve státě Queensland a Ayers Rock v národním parku Uluru uprostřed vnitrozemí, zvaném „Outback“.

Divoké květiny v západní Austrálii, malebné vinohrady v údolí Barossa Valley, „města duchů“ na západě a úžasný rostlinný a zvířecí svět Tasmánie, to vše láká spoustu turistů. Na ostrovech Melville a Bathurst žijí poměrně nerušeně Aboriginci, australští původní obyvatelé. Návštěva jejich obydlí asi 80 kilometrů severně od Darwinu umožňuje turistům pohled do původního života a tradice. Pobřeží Austrálie tvoří kilometry dlouhé, překrásné pláže. Počasí v Austrálii je opačné než u nás. Jaro a léto mají od října do března, kdy je zde zejména na jihu největší horko, na severu je tropické klima. Podzim a zima je od dubna do září, kdy v severní a střední Austrálii jsou teplé dny a chladné noci a na jihu jsou chladné dny s občasnými dešti. Sníh padá jen v horských oblastech na jihovýchodě Austrálie.

V Austrálii připravujeme

Dříve se mohli turisté, trávící svou dovolenou na zájezdu v Austrálii nebo v Tichomoří v Austrálii, ubytovat i v následujících letoviscích. Momentálně sice v nabídce nejsou, tento stav se ovšem může v budoucnu změnit.

Cairns - ilustrační foto

Cairns

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře v Austrálii nebo v Tichomoří, třeba v letovisku Cairns v Austrálii, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Queensland - ilustrační foto

Queensland

Nasedněte na nejbližším letišti na některé z letadel, odlétajících v Austrálii v Austrálii nebo v Tichomoří, a nechte se pohodlně, rychle a bezpečně dopravit do letoviska Queensland. V něm si budete moci pod horkým sluncem na blankytně modré obloze dokonale vychutnat svou zaslouženou dovolenou.

Sydney - ilustrační foto

Sydney

Letní dovolená, strávená u moře v některém z hotelů nebo jiných ubytovacích zařízeních prázdninového střediska Sydney, patří ke stále oblíbenějším způsobům, jak si v Austrálii odpočinout. Proto je o zájezdy do Austrálie nebo do Tichomoří mezi turisty nejen z České republiky každým rokem stále větší zájem.

Austrálie jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené v Austrálii s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu.