-

Zájezdy Menorca

Na Menorcu letecky

Obecné informace o ostrově Menorca

Menorca - ilustrační fotografie

I když není Menorca pro letní zájezdy tak oblíbená jako její větší sestra Mallorca, nacházející se asi 40 kilometrů západním směrem, přesto na ostrov přilétá každým rokem asi milion turistů ze všech koutů světa. Toto číslo je sice pouhou desetinou návštěvníků Mallorky, ale i tak má Menorca všem, kteří na zájezdy na tento ostrov přijíždějí, co nabídnout.

Hlavním městem ostrova je Mahon, jež se nachází na východním pobřeží, na konci asi pět kilometrů dlouhého zálivu. Záliv měří na šířku necelý kilometr a je svými rozměry jedním z největších přírodních přístavů na světě. Není se co divit, že byl o ostrov Menorca a zdejší přístav v historii velký zájem a o vládu nad Menorcou se střídali Římané, Arabové, Britové a další národy. Menorca patří ke Španělsku teprve od roku 1803.

Menorca - ilustrační fotografie

Menorca je ideální destinací pro letní zájezdy k moři, neboť se nachází už v subtropickém pásmu a podnebí pro dovolenou je tady ideální. V létě se teploty pohybují těsně nad 30 stupňů Celsia, ale protože od moře fouká osvěžující větřík, není teplo pocitově tak vysoké. Zdejší podnebí svědčí přírodě a tak je Menorca také někdy nazývána zeleným ostrovem. Turisté, kteří cestují na zájezdy na Baleárský ostrov Menorca, tak tráví čas svého volná obklopeni svěží zelení a kvetoucí přírodou.

K jedinečnosti ostrova přispívá i skutečnost, že roku 1991 byla téměř polovina celého ostrova vyhlášena chráněným přírodním územím. Tím byla omezena živelná výstavba hotelů a dalších ubytovacích zařízení pro zájezdy na tento ostrov, a podařilo se tady uchovat velkou část původní krajiny. O necelé dva roky později pak byla Menorca vyhlášená biosférickou rezervací pod mezinárodní organizací UNESCO.

Menorca - ilustrační fotografie

Severní část ostrova je poměrně hornatá a drsná. Na zájezdy sem obvykle cestují turisté se zájmem nejen o koupání v průzračně čistých vodách Středozemního moře, ale také horskou turistiku a cykloturistiku. Nejvyšším vrcholem na ostrově je hora Monte Toro, která se zvedá do výšky necelých 360 metrů nad mořskou hladinu a leží zhruba uprostřed ostrova. Aktivní jedinci, přijíždějící na zájezdy na ostrov Menorca, se sem často vydávají na tůry a výlety, protože je odtud jedinečný rozhled nejen po celém ostrově, ale i na přilehlé moře.

Pláže Menorky

Členité pobřeží ostrova Menorca se táhne v délce necelých tří set kilometrů a většina je tvořena skalami a útesy. Jde tedy o pobřeží jako stvořené pro malé písečné či oblázkové pláže a plážičky, na kterých si budou moci turisté užívat dostatku soukromí.

Menorca - ilustrační fotografie

Nejznámější a také nejdelší pláží na ostrově Menorca je písečná pláž nedaleko letoviska Son Bou. Ta se od něj táhne severovýchodním směrem k letovisku Sant Tomas v délce více než dvou kilometrů. V jihovýchodní části pláže nechybí obvyklá turistická infrastruktura a její návštěvníci si tady mohou zapůjčit lehátka a slunečníky. V blízkosti pláže se pak nachází bar a také několik stánků s rychlým občerstvením.

Na opačném konci pláže Son Bou se už nenacházejí žádné hotely a ani podobná zástavba a turisté tady budou mít dostatek prostoru sami pro sebe. Asi 300 metrů od pláže leží malý neobydlený skalnatý ostrůvek, na nějž mohou zdatnější plavci doplavat. Vzhledem k charakteru pláže a jejímu mírnému vstupu do vody do její blízkosti často cestují na zájezdy rodiny s dětmi.

Menorca - ilustrační fotografie

Asi kilometr severovýchodně od pláže Son Bou leží letovisko Sant Tomas, jehož pláž je rozdělena skalnatým útesem na dvě asi půlkilometrové části. I tady povrch tvoří jemný písek a plážím nechybí běžná turistická vybavenost. Přímo na skalnatém útesu, oddělujícím obě pláže, se nachází hotel, z něhož je nádherný výhled do okolí. I tyto pláže jsou vhodné pro rodinnou dovolenou a tak do letoviska Sant Tomas často míří na zájezdy rodiče se svými ratolestmi.

Pokud je jižní pobřeží ostrova Menorca poměrně ploché, pláže zde mají písečný povrch a jen mírný vstup do vody, pak sever je jeho pravým opakem. Kdo si chce na plážích ostrava Menorca užít například vodní nebo plážové sporty, měl by zamířit na jih ostrova. Sever je naopak skalnatý a kamenitý a jako v ráji se tu budou v moři cítit příznivci potápění a šnorchlování.

Menorca - ilustrační fotografie

Z celkem sedmdesáti pláží, které se na ostrově Menorca nacházejí, jich je pouze je asi 30 nedaleko ubytovacích zařízení. Z nich se pak většina nachází na jihu Menorky. Téměř 40 z celkového počtu menorských pláží se nachází na severu, kde se ke spoustě z nich je možné dostat pouze pěšky, po úzkých přírodních cestičkách.

K nejznámějším přírodním plážím na Menorce patří například Cala Pilar. Ta se nalézá u severního pobřeží ostrova, má povrch z nádherně zlatavého písku a je se k ní možné dostat jen pěšky či po mořské hladině. Přímo proti pláži se nachází malý ostrůvek Escull de Cala del Pilar, na který se dá bez problémů doplavat. Vstup do moře je tady pozvolný a mořská voda krásně čistá.

Další oblíbenou přírodní pláží je Cala Pregonda, taktéž na severu ostrova. U ní se sice nachází několik málo budov, ale stále si zachovává svůj původní charakter. Pláž leží naproti skalnatému ostrůvku Escullar de Pregonda a její povrch tvoří opět zlatavý a jemný písek. Moře je v jejím okolí křišťálově průzračné a na tuto pláž se turisté také často vydávají na malých lodích a člunech.

Potápění na Menorce

Menorca je vůbec skvělou destinací pro tématické zájezdy příznivců přístrojového potápění. Kromě jedinečného a velmi členitého pobřeží a bohatého podmořského života se v blízkosti ostrova nacházejí také vraky lodí. K těm nejznámějším patří vrak nákladní lodi Malakoff či zachovalá Francisquita, ležící v hloubce asi 50 metrů.

Na zájezdy na za potápěním cestují na Baleárský ostrov Menorca také milovníci podmořského života. Ti se mohou těšit na několik potápěčských lokalit s přírodními útvary ve formě jeskyní, kanálů a podmořských tunelů. K nejznámějším lokalitám patří například Grand Canyon nebo Swiss Cheese, trefně pojmenovaná lokalita po švýcarském ementálském sýru.

Zájezdy Menorca aktuálně

Kdo zvažuje některý z leteckých zájezdů na Mallorku, Ibizu, Menorku nebo Formenteru do oblasti Menorca, aktuálně může vybírat z hotelů v těchto letoviscích.

Arenal D´en Castell - ilustrační foto

Arenal D´en Castell

Dovolená u moře v resortu Arenal D´en Castell je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Menorcu létá především.

Cala Blanca - ilustrační foto

Cala Blanca

Nasedněte na nejbližším letišti na některé z letadel, odlétajících na Menorce na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře, a nechte se pohodlně, rychle a bezpečně dopravit do letoviska Cala Blanca. V něm si budete moci pod horkým sluncem na blankytně modré obloze dokonale vychutnat svou zaslouženou dovolenou.

Cala Galdana - ilustrační foto

Cala Galdana

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře, třeba v letovisku Cala Galdana na Menorce, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Cala'n Bosch - ilustrační foto

Cala'n Bosch

Pro mnohé jedince je naplněním představy o ideálním odpočinku příjemná dovolená u šumících vln moře na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře. A to se týká nejen řady turistů z České republiky, ale i ze zahraničí. Proto stále více jednotlivců, párů i celých rodin odlétá za odpočinkem na zájezdy do prázninového střediska Cala'n Bosch na Menorce.

Cala'n Forcat - ilustrační foto

Cala'n Forcat

Dovolená u moře v resortu Cala'n Forcat je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Menorcu létá především.

Playas de Fornells - ilustrační foto

Playas de Fornells

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Playas de Fornells na Menorce vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy na Mallorku, Ibizu, Menorku nebo Formenteru paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

Punta Prima - ilustrační foto

Punta Prima

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Punta Prima jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Menorcu nejčastěji.

Son Bou - ilustrační foto

Son Bou

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Son Bou jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Menorcu nejčastěji.

Son Parc - ilustrační foto

Son Parc

Užijte si do poslední chvíle letecký zájezd k moři do oblasti letoviska Son Parc. Na vlastní kůži tady pochopíte, proč je právě dovolená na Menorce na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu se do této oblasti tolik turistů pravidelně a dlouhodobě vrací.

Na Menorce připravujeme

Dříve se mohli turisté, trávící svou dovolenou na zájezdu na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře na Menorce, ubytovat i v následujících letoviscích. Momentálně sice v nabídce nejsou, tento stav se ovšem může v budoucnu změnit.

Binibeca - ilustrační foto

Binibeca

Dovolená u moře v resortu Binibeca je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Menorcu létá především.

Cala Canutells - ilustrační foto

Cala Canutells

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku Cala Canutells. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Menorcu na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Cala'n Porter - ilustrační foto

Cala'n Porter

Letecká doprava je v současnosti nejen nejrychlejším, ale také nejbezpečnějším způsobem cestování. A tak je zcela pochopitelné, že zájezdy letovisku Cala'n Porter s leteckou dopravou patří k vůbec nejžádanějším pobytům u moře na Menorce. A turisté možnost cestovat na dovolenou na Mallorku, Ibizu, Menorku nebo Formenteru letadlem stále častěji využívají.

Cala Santandria - ilustrační foto

Cala Santandria

Letecká doprava je v současnosti nejen nejrychlejším, ale také nejbezpečnějším způsobem cestování. A tak je zcela pochopitelné, že zájezdy letovisku Cala Santandria s leteckou dopravou patří k vůbec nejžádanějším pobytům u moře na Menorce. A turisté možnost cestovat na dovolenou na Mallorku, Ibizu, Menorku nebo Formenteru letadlem stále častěji využívají.

Ciutadella - ilustrační foto

Ciutadella

Užijte si do poslední chvíle letecký zájezd k moři do oblasti letoviska Ciutadella. Na vlastní kůži tady pochopíte, proč je právě dovolená na Menorce na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu se do této oblasti tolik turistů pravidelně a dlouhodobě vrací.

S'Algar - ilustrační foto

S'Algar

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře, třeba v letovisku S'Algar na Menorce, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Santo Tomas - ilustrační foto

Santo Tomas

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky na Mallorku, Ibizu, Menorku nebo Formenteru. Tady, v centru letoviska Santo Tomas na Menorce, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Son Xoriguer - ilustrační foto

Son Xoriguer

Užijte si do poslední chvíle letecký zájezd k moři do oblasti letoviska Son Xoriguer. Na vlastní kůži tady pochopíte, proč je právě dovolená na Menorce na Mallorce, Ibize, Menorce nebo Formenteře nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu se do této oblasti tolik turistů pravidelně a dlouhodobě vrací.

Menorca jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Menorce s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy se slevou na poslední chvíli na Menorce, jež je právě teď na trhu, se nalézá v sekci last minute Menorca. Nemáte-li problém s odletem ze zahraničního letiště v Německu, Rakousku či Polsku, ležícího v příznivé dojezdové vzdálenosti od České republiky, nahlédněte na nabídku dovolené na Menorce od německých cestovních kanceláří.