-

Zájezdy Azorské ostrovy

Na Azorské ostrovy letecky

Uprostřed Atlantiku, asi 1 500 km od Lisabonu a asi 3 900 km od východního pobřeží Severní Ameriky, leží tři skupiny portugalských ostrovů vulkanického původu, Azorské ostrovy. Jejich celková rozloha je 2335 km². Centrální část je tvořena ostrovy Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico a Faial. Na východě leží ostrovy Sao Miguel a Santa Maria, na západě pak Flores a Corvo. Hlavním městem souostroví je Ponta Delgada, ve kterém můžete navštívit muzeum, několik kostelů a minerálních pramenů. Mnohá místa ostrovů nabízí fascinující výhledy. Krátery připomínající měsíční krajinu, sopečná jezera a gejzíry zde najdete v kontrastu s exotickými květinami, tropickým ovocem a poklidnými údolími s bujnou vegetací. Ve vodách v okolí Azorských ostrovů žije asi dvacet druhů velryb. Velkým zážitkem je jejich pozorování ze člunu na volném moři.

Na Azorských ostrovech připravujeme

Turisté, co už v minulosti byli na leteckém zájezdu v Portugalsku na Azorských ostrovech, mohli být ubytováni v těchto letoviscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnu změnit.

ostrov Sao Miquel - ilustrační foto

Ostrov Sao Miquel

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku ostrov Sao Miquel. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Azorské ostrovy v Portugalsku tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Azorské ostrovy jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Azorských ostrovech s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu.