-

Zájezdy Azorské ostrovy

Na Azorské ostrovy letecky

Uprostřed Atlantiku, asi 1 500 km od Lisabonu a asi 3 900 km od východního pobřeží Severní Ameriky, leží tři skupiny portugalských ostrovů vulkanického původu, Azorské ostrovy. Jejich celková rozloha je 2335 km². Centrální část je tvořena ostrovy Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico a Faial. Na východě leží ostrovy Sao Miguel a Santa Maria, na západě pak Flores a Corvo. Hlavním městem souostroví je Ponta Delgada, ve kterém můžete navštívit muzeum, několik kostelů a minerálních pramenů. Mnohá místa ostrovů nabízí fascinující výhledy. Krátery připomínající měsíční krajinu, sopečná jezera a gejzíry zde najdete v kontrastu s exotickými květinami, tropickým ovocem a poklidnými údolími s bujnou vegetací. Ve vodách v okolí Azorských ostrovů žije asi dvacet druhů velryb. Velkým zážitkem je jejich pozorování ze člunu na volném moři.

Zájezdy Azorské ostrovy aktuálně

Turisté, cestující letecky na zájezdy do Portugalska do oblasti Azorské ostrovy, mohou momentálně využít ubytování v těchto letoviscích.

ostrov Sao Miquel - ilustrační foto

Ostrov Sao Miquel

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku ostrov Sao Miquel. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Azorské ostrovy v Portugalsku tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Azorské ostrovy jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Azorských ostrovech s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy se slevou na poslední chvíli na Azorských ostrovech, jež je právě teď na trhu, se nalézá v sekci last minute Azorské ostrovy.