-

Zájezdy ostrov Kefalonia

Na Kefalonii letecky

Obecné informace o ostrově Kefalonia

ostrov Kefalonia - ilustrační fotografie

Šestým největším řeckým ostrovem je Kefalonia, která se rozkládá na ploše asi 680 kilometrů čtverečních. Je zároveň největším ostrovem v Jónském moři v západní části Řecka a letecké zájezdy na Kefalonii jsou na trhu cestovního ruchu poměrně žádané. Asi 10 kilometrů severně od Kefalonie se nachází další, pro zájezdy velmi oblíbený ostrov Lefkada a necelých 15 kilometrů jižně pak leží mezi turisty populární Zakynthos. S počtem obyvatel přibližně 40.000 však rozhodně nepatří mezi nejlidnatější ostrovy v Řecku. S trochou fantazie vám může její tvar při pohledu z výšky připomínat žábu ve skoku.

Kefalonia je poměrně klidná a na rozdíl od jiných řeckých ostrovů nebo samotné pevniny zde nenajdete takové množství památek. Za to je zde spousta krásných vesniček obklopených zelení, pestrá krajina s mnoha olivovníky a nádherné pláže. To všechno dohromady přiláká na ostrov Kefalonia každým rokem velké množství návštěvníků, kteří si na zájezdy na Kefalonii přilétají užít svou letní dovolenou.

Historie a příroda ostrova Kefalonia

ostrov Kefalonia - ilustrační fotografie

Zajímavostí Kefalonie je skutečnost, že dosud nebyl zcela objasněn původ názvu ostrova. Jednou z možností je, že byl pojmenován podle slova kefali, které v překladu znamená hlava. To mohlo znamenat, že byl ostrov v minulosti hlavním centrem celého regionu. Další možností dle řecké mytologie je, že získal svůj název od bojovníka jménem Kefalos, syna boha Herma. Ten nešťastnou náhodou zabil svojí manželku Prokris a musel kvůli tomu odejít do Théb. Odsud se vydal do války proti králi Amfitryónovi a po vítězství nad ním získal ostrov, který pojmenoval Kefalonia.

Kefalonia má opravdu krásnou a rozmanitou přírodu a zájezdy na Kefalonii patří mezi turisty, kteří již někdy ostrov navštívili, k jedněm z nejhezčích zážitků z letní dovolené v Řecku. Pobřeží podél průzračně čistého moře lemují strmé útesy, klidné zátoky a oblázkové a písečné pláže. Ve vnitrozemí zase uvidíte olivovníkové háje, vinohrady, údolí s květinami a hory porostlé vegetací. Malé vesničky po celém ostrově jsou obývané dobrosrdečnými a pohostinnými obyvateli.

ostrov Kefalonia - ilustrační fotografie

Krásy ostrova Kefalonia mohli obdivovat již před tisíci lety první zdejší osadníci. Archeologické nálezy dokazují, že první lidé zde žili opravdu před mnoha a mnoha lety. V průběhu dalších let byla Kefalonia pod nadvládou mnoha národů, které zde po sobě zanechaly stopy. Šlo například o Benátčany, Byzantince nebo Francouze.

Zajímavosti ostrova Kefalonia

Podle řecké mytologie ostrov Kefalonia v dávných dobách obýval i Poseidón, bůh moře. Svědčí prý o tom velké díry (katavothry), u kterých byly vybudovány vodní mlýny. Ještě donedávna nikdo nevěděl, kam z nich mizí mořská voda. Teprve před několika desítkami let někoho napadlo vodu nechat zbarvit a pak čekat, kde vyteče. Zjistilo se, že voda po asi 20 kilometrech daleko vyvěrá v jezerech Melisani a Karavomilos.

Další kefalonskou záhadou, která ale dosud nebyla vysvětlena, jsou podzemní jezera, rozkládající se nad mořskou hladinou. Z mnoha jeskyň, které na ostrově jsou, stojí za zmínku alespoň Dračí jeskyně (Drogarati) a na výlet k ní by se měl vydat každý, kdo na ostrov Kefalonia přicestuje na zájezd do Řecka. Uvnitř totiž můžete spatřit různobarevné krápníky a v létě se tady dokonce pořádají různé koncerty. Zajímavým přírodním úkazem je (nebo spíše byla) Kounopetra, pohybující se skála, která se nachází poblíž vesničky Manzavinata. Ta se totiž kdysi opravdu hýbala podle toho, jak velké byly vlny v moři. Poté, co v 50. letech 20. století ostrov postihlo zemětřesení, se však bohužel skála hýbat přestala.

Na ostrově Kefalonia se nachází jeden z nejvyšších vrcholků všech Jónských ostrovů, hora Mega Soros, s výškou přesahující 1.600 metrů. Dnes je z ní přírodní park, ale kdysi tady prý stávala svatyně, kterou lidé zasvětili bohu Diovi. Pokud si během zájezdu na ostrov Kefalonia najdete čas a vystoupáte na vrchol Sorotu, budete odtud mít skvělý výhled po širokého okolí a během cesty možná narazíte na jedinečnou místní jedli, která roste pouze tady.

Památky na ostrově Kefalonia

Mezi kefalonské památky patří nejrůznější pevnosti, kostely nebo kláštery. Ty mohou být staré i několik staletí. Mnohé z nich bohužel poškodilo nebo úplně zničilo silné zemětřesení v minulém století. I tak si jich ale během zájezdu na ostrov Kefalonia můžete ještě dnes spoustu prohlédnout, a to především ve vnitrozemí, na vrcholech kopců.

Hlavním městem ostrova Kefalonia a zároveň jeho centrem je město Argostoli, které má i svůj vlastní přístav. K místním zajímavostem patří například kostel světce Spyridona, náměstí Plateia Valinaou, most Drapano nebo kyklopská zeď ze 6. století. Má délku asi 4 kilometry a vede borovicovým lesem. Také v Argostoli ale mnoho památek zničilo zemětřesení a tak zde dnes najdete spíše moderní budovy.

Zájezdy na ostrov Kefalonia

Mnoho lidí ale na ostrov Kefalonia nepřilétá nebo nepřijíždí na zájezdy kvůli památkám, ale především kvůli nádherným plážím. A těch je na ostrově Kefalonia opravdu hodně! Lemují téměř celé pobřeží ostrova a jsou jak písečné, tak i oblázkové. Jejich velkou výhodou je, že nejsou dosud pod takovým náporem turistů, jako tomu bývá na jiných řeckých ostrovech. Moře je tady opravdu čisté a průzračné a pláž Skala získala například evropské ocenění Modrou vlajku za čistotu a kvalitu.

Pláž Xi je zase mezi turisty, přilétajícími na zájezdy na ostrov Kefalonia, známá díky svému písku, který je zbarven do červené barvy. Mezi další oblíbené pláže patří Kaminia, Agia Efimia, Lixouri nebo Sami. Na pláž Myrtos si určitě nezapomeňte vzít foťák, protože bílé skály v kombinaci s modrým mořem vypadají na fotkách opravdu úžasně. Na většině pláží si můžete zapůjčit lehátka se slunečníky, vyzkoušet nějaký ten vodní sport nebo navštívit tavernu či bar s místními specialitami.

Zájezdy ostrov Kefalonia aktuálně

Patříte-li k turistům, cestujícím letecky na zájezdy do Řecka do oblasti ostrov Kefalonia, můžete se ubytovat v následujících letoviscích.

Karavados - ilustrační foto

Karavados

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře v Řecku, třeba v letovisku Karavados na Kefalonii, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Kounopetra - ilustrační foto

Kounopetra

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku Kounopetra. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Kefalonii v Řecku tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Lassi - ilustrační foto

Lassi

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Lassi jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Kefalonii nejčastěji.

Lixouri - ilustrační foto

Lixouri

Dovolená u moře v resortu Lixouri je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Kefalonii létá především.

Lourdas - ilustrační foto

Lourdas

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Lourdas na Kefalonii vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy do Řecka paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

osada Xi - ilustrační foto

Osada Xi

Letecká doprava je v současnosti nejen nejrychlejším, ale také nejbezpečnějším způsobem cestování. A tak je zcela pochopitelné, že zájezdy letovisku osada Xi s leteckou dopravou patří k vůbec nejžádanějším pobytům u moře na Kefalonii. A turisté možnost cestovat na dovolenou do Řecka letadlem stále častěji využívají.

Poros - ilustrační foto

Poros

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Řecka. Tady, v centru letoviska Poros na Kefalonii, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Skala - ilustrační foto

Skala

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Řecka. Tady, v centru letoviska Skala na Kefalonii, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Vrahinari - ilustrační foto

Vrahinari

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Vrahinari tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Kefalonii v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Na Kefalonii připravujeme

Turisté, kteří již někdy byli na zájezdu v Řecku na Kefalonii, mohli v minulosti nocovat i v následujících letoviscích. Aktuálně sice nejsou tato místa v nabídce, to se ale může kdykoliv změnit.

Agia Efimia - ilustrační foto

Agia Efimia

Užijte si do poslední chvíle letecký zájezd k moři do oblasti letoviska Agia Efimia. Na vlastní kůži tady pochopíte, proč je právě dovolená na Kefalonii v Řecku nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu se do této oblasti tolik turistů pravidelně a dlouhodobě vrací.

Argostoli - ilustrační foto

Argostoli

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Řecka. Tady, v centru letoviska Argostoli na Kefalonii, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Fiskardo - ilustrační foto

Fiskardo

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Fiskardo tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Kefalonii v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Karavomilos - ilustrační foto

Karavomilos

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Řecka. Tady, v centru letoviska Karavomilos na Kefalonii, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Katelios - ilustrační foto

Katelios

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Katelios na Kefalonii vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy do Řecka paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

Peratata - ilustrační foto

Peratata

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Peratata jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Kefalonii nejčastěji.

Spartia - ilustrační foto

Spartia

Letní dovolená, strávená u moře v některém z hotelů nebo jiných ubytovacích zařízeních prázdninového střediska Spartia, patří ke stále oblíbenějším způsobům, jak si na Kefalonii odpočinout. Proto je o zájezdy do Řecka mezi turisty nejen z České republiky každým rokem stále větší zájem.

Svoronata - ilustrační foto

Svoronata

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Svoronata na Kefalonii vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy do Řecka paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

Variko - ilustrační foto

Variko

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Variko tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Kefalonii v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Ostrov Kefalonia jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Kefalonii s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Letecké zájezdy se slevou, zahrnující zvýhodnění za včasnou rezervaci nebo nejrůznější předsezónní akce na Kefalonii, můžete najít v sekci ostrov Kefalonia se slevou. Nemáte-li problém s odletem ze zahraničního letiště v Německu, Rakousku či Polsku, ležícího v příznivé dojezdové vzdálenosti od České republiky, nahlédněte na nabídku dovolené na Kefalonii od německých cestovních kanceláří.