-

Zájezdy ostrov Thassos

Na Thassos letecky

Obecné informace o ostrově Thassos

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

Nejseverněji položeným ostrovem v Egejském moři je Thassos, který je díky své zeleni a dostatku vody nazýván také jako Zelený smaragd v Egejském moři. Kromě toho návštěvníkům, kteří přicestují na zájezdy na Thassos, může nabídnout krásné pláže, výborné víno a pohostinné obyvatele.

Thassos se rozkládá v severovýchodní části Řecka, necelých 10 kilometrů řecké makedonské pevniny. Asi 50 kilometrů jihozápadním směrem se nachází mezi turisty cestujícími na zájezdy do Řecka velmi oblíbený a často vyhledávaný poloostrov Chalkidiki a 80 kilometrů jižně, ve vodách Egejského moře, leží ostrov Limnos. Díky své rozloze cca 380 kilometrů čtverečních je druhým největším ostrovem Řecka, na které žije asi 14.000 obyvatel. Jeho metropolí je město Limenas a nejvyšším vrcholkem je Ipsarion (1.206 m). K hlavním zdrojům obživy místních lidí patří samozřejmě cestovní ruch a také zemědělství.

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

První zmínky o osídlení ostrova Thassos pocházejí již z období 2000 let př.n.l., trvale osídlen byl o několik století později. Díky své skvělé poloze, těžbě zlata a mramoru v minulosti velmi dobře prosperoval. Také proto se tady u moci vystřídalo mnoho národů. Do dnešních dob se zachovalo mnoho zlatých pokladů a také dílny, kde se zpracovával mramor a které ještě dnes vyvážejí produkty daleko za hranice Řecka.

Zájezdy na Thassos

Mezi nejnavštěvovanější místa na Thassosu, kam míří značná část turistů, kteří přicestovali na Thassos na zájezdy, patří pozůstatky chrámu Alyki z antického období, historická část hlavního města Limenas, vesnička v horách Kastro nebo letovisko Limenaria s přístavem. Oblíbená bývá také plavba lodí kolem ostrova.

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

Protože Thassos nemá své vlastní letiště, letecké zájezdy na Thassos musí přistávat jinde. Turisté se na ostrov dostanou trajektem z přístavu Kavala na severu Řecka nebo z Keramoti. Plavba trvá asi 1 a 1/2 hodiny. Možná díky tomu, že sem nefunguje přímé letecké spojení, není ani v letních měsících (v nejvyšší sezóně zájezdů) ostrov zaplněn obrovským množstvím turistů.

Zato zde dobře funguje místní autobusová doprava, kterou můžete využít k poznávání ostrova. Kromě toho si můžete v některé z místních půjčoven zapůjčit kolo, motocykl anebo auto. Podél pobřeží vede hlavní silnice, která navzájem pohodlně spojuje jednotlivá letoviska. Vzhledem k velikosti ostrova ho autem zvládnete objet za jediný den.

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

K ubytování na Thassosu jsou k dispozici jak levné i drahé hotely, tak i soukromé apartmány nebo kempy. Návštěvníci, kteří přilétají na ostrov na zájezdy, většinou přijíždějí za pěší turistikou nebo za lenošením na místních písečných plážích, které omývá průzračně čisté moře.

Aktivity na zájezdech na Thassos

Vnitrozemí Thassosu je sice hodně hornaté, ale i tak je zde místní flóra a fauna poměrně bohatá. Na mnoha místech také spatříte olivovníkové háje, vinice a spousty květin. K oblíbeným výletním cílům pěších turistů i cyklistů patří jezero poblíž vesničky Maries. A i když je v něm koupání zakázáno, turisté přesto oceňují jeho krásu a jedinečnost, protože na ostrově žádné jiné jezero není.

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

Místní podnebí je příjemné během většiny roku. V létě, kdy sezóna zájezdů k moři vrcholí, zde bývá samozřejmě horko, s minimálními srážkami. Je tady ale o malinko chladněji než na jiných řeckých ostrovech, protože Thassos je severněji položený. V zimních měsících zde sice nepanují teploty pod bodem mrazu, ale teploty mohou klesnout až na 5 stupňů a i srážek je zde vydatně.

Stejně jako k celému Řecku se i k Thassosu vztahuje mnoho legend, mýtů a bájí. V jedné z nich se vypráví o Sirénách, které svým zpěvem vábily námořníky, aby se pak jejich loď rozbila o pobřežní skály. Odolal jim ale Odysseus při návratu z trojské války, který svým námořníkům nechal zalepit uši, a sám se nechal přivázat ke stěžni.

Letoviska ostrova Thassos

ostrov Thassos - ilustrační fotografie

Hlavní ostrovní metropole, město Limenas, nabízí návštěvníkům, kteří si během zájezdu na Thassos najdou čas a do města zavítají, spoustu kulturních, nákupních a jiných zábavných příležitostí. I milovníci historie si zde v čase zájezdů přijdou na své. Mezi nejvýznamnější památky patří agora, chrám boha Apollóna, akropole nebo antický amfiteátr. Dalšími navštěvovanými městečky jsou například Panagia, Skala Rachoni, Trypiti nebo Pefkari.

Ostrov také nabízí spoustu nádherných písečných pláží, jmenujme alespoň Chrissi Amoudia, Nisteri, Alyki nebo Paradise. Na většině z nich si kromě lenošení a koupání můžete také vyzkoušet nejrůznější vodní sporty a jiné aktivity.

Zájezdy ostrov Thassos aktuálně

Turisté, cestující letecky na zájezdy do Řecka do oblasti ostrov Thassos, mohou momentálně využít ubytování v těchto letoviscích.

Aliki

Letní dovolená, strávená u moře v některém z hotelů nebo jiných ubytovacích zařízeních prázdninového střediska Aliki, patří ke stále oblíbenějším způsobům, jak si na Thassu odpočinout. Proto je o zájezdy do Řecka mezi turisty nejen z České republiky každým rokem stále větší zájem.

Astris

Dovolená u moře v resortu Astris je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Thassos létá především.

Golden Beach

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Golden Beach tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Thassu v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Chrissi Ammoudia (Golden Beach) / Skala Panagia

Letní dovolená, strávená u moře v některém z hotelů nebo jiných ubytovacích zařízeních prázdninového střediska Chrissi Ammoudia (Golden Beach) / Skala Panagia, patří ke stále oblíbenějším způsobům, jak si na Thassu odpočinout. Proto je o zájezdy do Řecka mezi turisty nejen z České republiky každým rokem stále větší zájem.

Kawala - ilustrační foto

Kawala

Dovolená u moře v resortu Kawala je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Thassos létá především.

Kinira

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku Kinira. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Thassos v Řecku tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Limenaria

Nasedněte na nejbližším letišti na některé z letadel, odlétajících na Thassu v Řecku, a nechte se pohodlně, rychle a bezpečně dopravit do letoviska Limenaria. V něm si budete moci pod horkým sluncem na blankytně modré obloze dokonale vychutnat svou zaslouženou dovolenou.

Limenas

Pro mnohé jedince je naplněním představy o ideálním odpočinku příjemná dovolená u šumících vln moře v Řecku. A to se týká nejen řady turistů z České republiky, ale i ze zahraničí. Proto stále více jednotlivců, párů i celých rodin odlétá za odpočinkem na zájezdy do prázninového střediska Limenas na Thassu.

Makryammos

Dovolená u moře v resortu Makryammos je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Thassos létá především.

Pefkari

Užijte si do poslední chvíle letecký zájezd k moři do oblasti letoviska Pefkari. Na vlastní kůži tady pochopíte, proč je právě dovolená na Thassu v Řecku nejen mezi Čechy stále populárnější. A z jakého důvodu se do této oblasti tolik turistů pravidelně a dlouhodobě vrací.

Potos

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Potos jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Thassos nejčastěji.

Skala Potamias

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Skala Potamias na Thassu vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy do Řecka paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

Skala Prinos

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Skala Prinos tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Thassu v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Skala Rachoni

Doprava na zájezd do cílové destinace u moře letecky je nejen nejrychlejším, ale též nejbezpečnějším způsobem moderního cestování. A i proto je letní dovolená v prázdninovém středisku Skala Rachoni tak populární. Je totiž skvělou možností, jak být jen za pár hodin letu na Thassu v Řecku a takřka okamžitě si užívat u teplého moře.

Skala Sotiros

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře v Řecku, třeba v letovisku Skala Sotiros na Thassu, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Trypiti

Stále žádanější letecké zájezdy do přímořských destinací naplňuje představy mnoha turistů z Čech a Moravy o ideálním způsobu odpočinku. Pobyt u blankytně modrého moře v Řecku, třeba v letovisku Trypiti na Thassu, je pro stále více jedinců, párů či celých rodin ideální možností k vytouženému odpočinku.

Na Thassu připravujeme

Turisté, co už v minulosti byli na leteckém zájezdu v Řecku na Thassu, mohli být ubytováni v těchto letoviscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnu změnit.

Potamia

Chystáte se na dovolenou k moři? Užijte si ji bezezbytku v letovisku Potamia. A sami se můžete přesvědčit, proč jsou letecké zájezdy na Thassos v Řecku tak žádané. A proč se sem tolik turistů pravidelně vrací, aby si tu konečně odpočinuli od všedních starostí.

Ostrov Thassos jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Thassu s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy se slevou na poslední chvíli na Thassu, jež je právě teď na trhu, se nalézá v sekci last minute ostrov Thassos. Letecké zájezdy se slevou, zahrnující zvýhodnění za včasnou rezervaci nebo nejrůznější předsezónní akce na Thassos, můžete najít v sekci ostrov Thassos se slevou. Nemáte-li problém s odletem ze zahraničního letiště v Německu, Rakousku či Polsku, ležícího v příznivé dojezdové vzdálenosti od České republiky, nahlédněte na nabídku dovolené na Thassu od německých cestovních kanceláří.