-

Zájezdy ostrov Djerba

Na Djerbu letecky

Jedinečný ostrov

Blízká exotika

ostrov Djerba - ilustrační fotografie

Pokud je řeč o zájezdech do Tuniska, o ostrově Djerba určitě alespoň slyšel každý. A není se vůbec co divit. Djerba patří mezi nejvyhledávanější tuniská letoviska a na zájezdy k moři sem přilétají každým rokem desetitisíce turistů z nejrůznějších koutů světa. Své příznivce, kteří cestují na zájezd na Djerbu často opakovaně, si získává v první řadě svými prvotřídními plážemi. Mnoho zkušených turistů říká o plážích na ostrově Djerba, že jim připomínají spíše oblast Karibiku než pobřeží Středozemního moře. Hotely a další ubytovací zařízení na ostrově jsou na vysoké úrovni a poskytují kvalitní služby. Ceny za zájezdy do Tuniska právě do letovisek na Djerbě nejsou nijak přemrštěné. Proto bývá ostrov řadou turistů považován za nejlevnější exotickou destinaci pro dovolenou u moře, na jakou se může středoevropan vypravit.

Největší ze severoafrických ostrovů

I když je Djerba největším ostrovem nejen Tuniska, ale dokonce celé severní Afriky, svými rozměry rozhodně nijak neoslní. Zabírá plochu jen asi 500 kilometrů čtverečních. Je tedy ještě menší než mezi turisty známé řecké ostrovy Rhodos nebo Zakynthos. Rozkládá se jen asi 2 kilometry od pevniny na východním pobřeží Tuniska. Spolu s letoviskem Zarzis, které je k nalezení při pobřeží o ještě dalších takřka 20 kilometrů dále jižním směrem, patří k nejjižněji ležícím prázdninovým střediskům v Tunisku.

Plný kontrastů

Vnitrozemí versus pobřeží

ostrov Djerba - ilustrační fotografie

Ostrov Djerba je sám o sobě unikátní část Tuniska. O jeho vnitrozemí se dá říci, že je ploché a vyprahlé. A z hlediska turistiky až na pár světlých výjimek prakticky nezajímavé. Zato pobřeží je jako z jiného světa. Moderní hotely a hotelové komplexy, v nichž bývají turisté na zájezdech ubytováni, jsou situovány takřka na plážích. Svým hostům poskytují veškerý komfort a služby na vysoké úrovni. Písečná pláž s mírným vstupem do moře není ve většině případů vzdálena od hotelu více než pár desítek metrů.

Atraktivní ceny

Skutečnost, že Djerba nemůže turistům nabídnout o moc více než krásné pláže a kvalitní ubytování, se odráží i na cenách zájezdů do zdejších letovisek. Majitelé zdejších hotelů a dalších ubytovacích zařízení sázejí na nízké ceny. Díky atraktivní cenové politice v kombinaci s kvalitním ubytováním a krásnými plážemi mají klientelu zaručenou. Ve srovnání s dalšími letovisky v Tunisku, k nimž patří třeba Hammamet, Monastir nebo Tabarka, jsou zájezdy na Djerbu tradičně levnější.

Pláže a koupání na Djerbě

Oblíbená východní část

ostrov Djerba - ilustrační fotografie

Nejhezčí pláže na Djerbě se nalézají na východním pobřeží ostrova. Jde o část, která směřuje na otevřené Středozemní moře. Pro je taky tento region turisticky nejvýznamnějším. Dovolená se tu bude líbit všem turistům, kteří rádi lenoší na plážích a koupou se v krásně prohřátém moři. Až na pár výjimek byla většina zdejších hotelů postavena v těsné blízkosti pobřeží. Jejich hosté to mají ze svého ubytování na pláž doslova pár kroků. Obvykle stačí projít kolem hotelového bazénu, kterým na Djerbě v současnosti disponuje už snad každý z nich. Pak je třeba udělat několik kroků skrze zavlažovanou a udržovanou zahradou a turisté jsou na pláži. Zmíněné zelené zahrady s tropickými rostlinami a dřevinami pak dodávají atmosféře exotický nádech.

Midoun a Aghir

Dlouhé písečné pláže na ostrově Djerba splní požadavky snad každého z turistů, kteří do zdejších letovisek v rámci zájezdu k moři zavítají. Jak již bylo napsáno výše, na pláže a další turistickou infrastrukturu je jednoznačně nejbohatší východní a také severní pobřeží ostrova. V okolí městeček Midoun a Aghir na východě ostrova bývá ubytováno nejvíce turistů, trávicích svou dovolenou na Djerbě.

Příjemná rodinná dovolená

Nejoblíbenější a také nejčastěji navštěvované pláže Djerby jsou orientovány směrem na východ, na otevřené Středozemní moře. Tyto pláže s mírným vstupem do moře jsou ideální pro rodinou dovolenou. Rodiče se tu nemusejí obávat nechat koupat své malé děti v moři takřka samotné. Kdo si ráno přivstane, může nad hladinou moře pozorovat romantický východ slunce. A protože pláže na Djerbě mají ve většina případů na délku několik kilometrů, jejich návštěvníci na nich najdou dostatek prostoru a soukromí i uprostřed hlavní sezóny.

Dobrá dostupnost

Letecká přeprava

Djerba je pro turisty z České republiky snadno a dobře dostupná destinace. Velikou výhodou je fakt, že přímo na ostrově je v provozu mezinárodní letiště. To odbavuje nejen letecké zájezdy na samotnou Djerbu, ale i do nedalekého letoviska Zarzis. Proto také nese název Djerba Zarsis International Airport. Letiště je situováno v severozápadní části ostrova, kde se nalézá minimum hotelů. Přistávající a vzlétající letadla tak většinu turistů na dovolené na Djerbě nijak neruší. Přímý let z Prahy na Djerbu trvá asi 2 hodiny. Transfer z letiště na hotel pak obvykle nezabere více než do 30 minut.

Další možnosti

Další možností, jak se na ostrov Djerba dostat, je po silnici. Téměř 5 kilometrů dlouhý násep a na něj navazující most spojuje ostrov s pevninou. Právě po této silnici jsou po přistání přepravováni turisté, kteří přiletěli na zájezd do letoviska Zarsis. A aby byl výčet úplný, ještě je třeba zmínit lodní přepravu. Z pevninského města Jorf vyplouvá pravidelná trajektová doprava do městečka Ajim v jihozápadní části ostrova.

Dovolená na Djerbě

Kdy na ostrov?

Sezóna zájezdů a dovolených začíná na Djerbě v dubnu. To sem začínají přilétat první turisté. S přicházejícími měsíci hlavních školních prázdnin roste teplota vzduchu i vody v moři. Během července a srpna se průměrné denní teploty vzduchu pohybují těsně pod 40°C. V září pak jdou teploty pomalu dolů. Říká se, že právě září je měsícem, který je pro dovolenou na Djerbě ideální. Přes den už není takové horko a moře je z léta krásně prohřáté. Poslední turisté se na Djerbě koupou ještě v říjnu, pak turistická sezóna končí.

Zajímavá místa

Ačkoliv Djerba není typickou destinací, v níž by se mohli turisté na zájezdech věnovat jak relaxaci na plážích, tak i poznávání zdejší historie a kultury, nějaká zajímavá místa se zde najdou. Nejčastějším cílem výletů turistů na Djerbě je hlavní město Houmt Souk. Jde o největší město na ostrově. A ačkoliv v něm trvale žije přes 65.000 obyvatel, na většinu návštěvníků působí spíše jako větší vesnice. Za návštěvu určitě stojí zdejší tradiční trh (souk). Druhým největším městem na ostrově je Midoun. Ten leží na východním pobřeží a jeho největší atrakcí je krokodýlí farma. Turisté se z Djerby také často vydávají na celodenní výlet do největší světové pouště Sahary.

Pro koho je Djerba vhodná?

Zájezdy na Djerbu budou určitě vyhovovat každému, kdo o své dovolené preferuje ubytování v kvalitních a přitom cenově přijatelných hotelích. Ty na Djerbě nabízejí svým hostům veškeré zázemí a jsou umístěny takřka na okraji pláží. Zájezdy do letovisek na ostrově Djerba jsou obecně levné. Cenově vycházejí lépe než dovolená v letoviscích na tuniské pevnině nebo třeba na opačné straně Středozemního moře ležícím Řecku.

Zájezdy ostrov Djerba aktuálně

Turisté, cestující letecky na zájezdy do Tuniska do oblasti ostrov Djerba, mohou momentálně využít ubytování v těchto letoviscích.

Aghir - ilustrační foto

Aghir

Je takřka jisté, že tak dlouho očekávané dny volna, strávené u moře v některém z hotelů, apartmánů či dalších ubytovacích kapacit letoviska Aghir na Djerbě vás takřka dokonale uspokojí. Letecké zájezdy do Tuniska paří k nejoblíbenějším způsobům, jak u moře odpočívat a nechat zapomenout na všední starosti.

Houmt Souk - ilustrační foto

Houmt Souk

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Tuniska. Tady, v centru letoviska Houmt Souk na Djerbě, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Midoun - ilustrační foto

Midoun

Dovolená u moře v resortu Midoun je mezi turisty známá hlavně spoustu slunce a příjemně prohřátým, průzračně čistým mořem. Turisté, kteří sem přiletí na některý z leteckých zájezdů, tu nějčastěji tráví svůj volný čas lenošením na pláži či na lehátku u hotelového bazénu. Protože kvůli odpočinku se na Djerbu létá především.

Sidi Mahrez - ilustrační foto

Sidi Mahrez

Nechte se z k vám nejbližšího letiště pohodlně a především rychle přepravit letecky z České republiky do Tuniska. Tady, v centru letoviska Sidi Mahrez na Djerbě, pak můžete s horkým sluncem nad hlavou a v blízkosti šplouchajícího moře bez starostí odpočívat a čerpat o dovolené nové potřebné síly.

Na Djerbě připravujeme

Turisté, co už v minulosti byli na leteckém zájezdu v Tunisku na Djerbě, mohli být ubytováni v těchto letoviscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnu změnit.

Sidi Yati - ilustrační foto

Sidi Yati

Zájezdy s leteckou přepravou do prázdninového letoviska Sidi Yati jsou pro rozhodující většinu turistů neodmyslitelně spojeny s hřejivým sluncem na obloze bez jediného mráčku, průzračně čistým a příjemně teplým mořem, nekonečným lenošení na plážovém lehátku nebo u hotelového bazénu a v neposlední řadě i s odpočinkem. Kvůli němu totiž turisté létají na Djerbu nejčastěji.

Ostrov Djerba jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené na Djerbě s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy se slevou na poslední chvíli na Djerbě, jež je právě teď na trhu, se nalézá v sekci last minute ostrov Djerba. Letecké zájezdy se slevou, zahrnující zvýhodnění za včasnou rezervaci nebo nejrůznější předsezónní akce na Djerbu, můžete najít v sekci ostrov Djerba se slevou. Nemáte-li problém s odletem ze zahraničního letiště v Německu, Rakousku či Polsku, ležícího v příznivé dojezdové vzdálenosti od České republiky, nahlédněte na nabídku dovolené na Djerbě od německých cestovních kanceláří.