-

Zájezdy Port El Kantaoui

Do Port El Kantaoui letecky

Unikátní prázdninové středisko

Jen několik desetiletí staré

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Vypravit se na zájezd do Tuniska do turistického střediska Port el Kantaoui je svým způsobem mimořádné. Takových letovisek, jakým je toto hotelové městečko, moc není. A to nejen v Tunisku. Podobně jako třeba středisko Hammamet Yasmine, i přístav Port el Kantaoui byl vybudován až teprve ve druhé polovině 20. století. Jeho hlavním úkolem je přilákat na zájezdy do Tuniska více turistů. Z tohoto důvodu nejsou přímo ve městě žádné historické památky či jiná zajímavá místa, která by byla starší než pár desítek let. Kdo si ale chce na zájezdu u moře užívat čisté a vyhřáté vody, písečných pláží, horkého slunce a kvalitních služeb, je v Port el Kantaoui na správném místě.

Spousta zeleně

Teprve několik dekád staré letovisko má svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Zdejší architektura je moderní a velice vzdušná. Ve městě je spousta parků a zeleně. Turisté, kteří přicestovali na zájezd do Port el Kantaoui, si tady určitě připadat jako na vyprahlé poušti. A to i přesto, že letovisko leží na východním pobřeží Tuniska v severní Africe. Konkrétně je k nalezení na břehu Hammametského zálivu.

Hammametský záliv

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Hammametský záliv je turisticky nejnavštěvovanějším regionem v Tunisku. Na letecké zájezdy sem přilétá zdaleka nejvíce turistů ze všech tuniských letovisek. Podél Hammametského zálivu se nalézají ta nejznámější prázdninová střediska v Tunisku. Jeho severní okraj tvoří Hammamet a Nabeul. Z jihu jej ohraničuje Sousse a Monastir. Samotný Port el Kantaoui leží v jižní části zálivu, jen asi 7 kilometrů severně od Sousse. Do Monastiru, kde leží i nejbližší letiště, je to necelých 25 kilometrů.

Moře a pláže

Skvělé pro rodiny

Jednoznačnou prioritou pro všechny jedince, páry a rodiny, cestující na letní zájezdy do Port el Kantaoui, je moře a pláže podél něj. Jejich povrch tvoří jemný bílý písek a do moře se svažují jen pozvolna. Stejně jako ve většině ostatních letovisek v Tunisku. Proto je toto prázdninové středisko tak populární i mezi mladými rodiči s dětmi. Rodiče mohou na zdejších plážích nechat koupat své ratolesti takřka bez dozoru. V mělkém moři u pláží jim totiž nehrozí žádné nebezpečí. A i nekonečné zásoby písku na zdejších plážích se postarají o dokonalou zábavu těch nejmenších.

Pláž směrem k Sousse

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Stejně jako v Sousse nebo v Mahdii, i v Port el Kantaoui jsou pláže dvě. Jedna z nich začíná u zdejšího přístavu na jih. Na této pláži, asi 3 kilometry od přístavu, leží aquapark Aquasplash. V této části pláže se také nacházejí první hotely, náležející k nedalekému letovisku Sousse. Sousská medina leží další necelé 3 kilometry odtud. Kdo má tedy zájem, může se po pláži vydat procházkou z Port el Kantaoui až do Sousse. Tato pláž ovšem není tak hezká a tak dobře vybavená jako pláž na severu.

Severní pláž

Většina turistů, kteří zvolili Port el Kantaoui coby cíl svého zájezdu, se koupe v příjemně prohřátém Středozemním moři na severní pláži. Podél ní jsou situovány, až na pár výjimek v blízkosti přístavu, všechny místní hotely. Severní pláž začíná vlastně hned u vlnolamu zdejšího přístavu. Její šířka kolísá od 10 do více než 50 metrů a na délku má více než 15 kilometrů. Okrajové hotely jsou u této pláže k nalezení i více než 7 kilometrů od centra.

Dobře vybavená

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Severní pláž je dobře vybavená Turisté na ní mají možnost využívat plážová lehátka a slunečníky. Jejich využití je ve většině případů zahrnuto do ceny za ubytování v konkrétním hotelu. Zahrady, parky a vůbec zeleň obecně není v Port el Kantaoui výsadou pouze centra města. Hotelové zahrady i v objektech dále od centra jsou pečlivě udržovány a zejména uprostřed horkého léta zpříjemňují svým hostům pobyt. Ve vybavení hotelů samozřejmě nechybí ani vlastní bazény. Ty největší hotelové komplexy jich mají ve svém areálu dokonce několik. Kdo si chce na svém zájezdu v Tunisku užívat lenošení na lehátku u bazénu, tady bude mít spoustu možností.

Pobyt v letovisku

Golf

Prázdninové středisko Port el Kantaoui má mnoho společného s letoviskem Belek v Turecku. Na zájezdy sem totiž, stejně jako do beleckých hotelů. velice rádi cestují hráči golfu. Hřiště Golf International Port el Kantaoui se pyšní 36 jamkami a začíná jen asi půl kilometru od zdejšího přístavu. O tom, že nejde o žádné druhořadé hřiště, svědčí i akce, které se zde konají pod hlavičkou profesionální asociace PGA.

Přístav

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Když už je řeč o přístavu, ten zdejší je řešen skutečně velkoryse. Byl postaven s cílem umožnit bezpečné zakotvení jachet a dalších soukromých plavidel. Port el Kantaoui je totiž letoviskem, schopným uspokojit požadavky i těch nejnáročnějších hostů. A bohatá klientela si toto turistické centrum skutečně oblíbila. V přístavu může současně kotvit takřka 350 plavidel nejrůznějších velikostí. Podél celého přístavu je vedena promenáda, kterou lemují kavárny, restaurace a obchody.

Procházky městem

Promenády jsou vůbec pro Port el Kantaoui charakteristické. Centrum města je jimi protkáno. Při procházkách městem narazí turisté na spoustu udržovaných a uměle zavlažovaných parků a zahrad. Ty zdobí v mnoha případech fontány nebo různé vodotrysky. Ty, vedle estetického hlediska, slouží k osvěžování a zvlhčování vzduchu. Zejména během horkých letních měsíců. Další zajímavostí letoviska je, že většina staveb tu není vyšší než 3 patra. Na turisty na zájezdech tak Port el Kantaoui nepůsobí svou zástavbou nijak nepatřičně.

Letecká přeprava

Port El Kantaoui - ilustrační fotografie

Oblibu mezi turisty zejména z Evropy si získal přístav Port el Kantaoui i svou dobrou dopravní dostupností. I když sem někteří turisté připlouvají na svých jachtách, více než 95% z celkového počtu sem na zájezd přilétá. Nejbližší letiště leží nedaleko Skanes v západní části Monastiru. Vzdušnou čarou je to z Port el Kantaoui na mezinárodní letiště Habib Bourguiba Airport asi 25 kilometrů. A protože se autobusy nemusejí prodírat skrze centrum Monastiru, neboť letiště bylo vybudováno na jeho periferii ve směru na Sousse a Port el Kantaoui, transfer na hotel trvá jen pár desítek minut.

Krásná dovolená

Stálé počasí

Letovisko Port el Kantaoui si získalo na oblibě mezi turisty i kvůli svému podnebí a stálému slunečnému počasí. Kdo se sem vypraví na zájezd během léta, může počítat s denními teplotami přes 35°C. V čase hlavních školních prázdnin pak nejsou nijak výjimečné ani dny, kdy teplota vzduchu ve stínu překonává 40°C. V mimosezóně, tedy v květnu a říjnu, se tu bude maximálně líbit jedincům, kteří nepříliš dobře snášejí vysoké teploty. Tou dobou se tu teplota pohybuje kolem 28°C. V říjnu je navíc moře krásně prohřáté a ani tu nebývá tolik turistů jako v létě.

Výlety za poznáním

Kdo by chtěl v Port el Kantaoui poznat něco z historie a kultury Tuniska, bude se muset vydat na výlet mimo město. Nejblíže leží Sousse. Toto město se může pyšnit jednou z největších a také nejzachovalejších medin, tedy historických částí města, často obehnaného ochrannou zdí, v celém Tunisku. Za vidění stojí i opevněný klášterní komplex Ribat či majestátní pevnost Kasbah. Něco přes 75 kilometrů jižně leží starověké město El Jem se světoznámým římským koloseem.

Zájezdy Port El Kantaoui aktuálně

Patříte-li k turistům, cestujícím letecky na zájezdy do Tuniska do oblasti Port El Kantaoui, můžete se ubytovat v následujících letoviscích.

Port El Kantaoui - ilustrační foto

Port El Kantaoui

Letecká doprava je v současnosti nejen nejrychlejším, ale také nejbezpečnějším způsobem cestování. A tak je zcela pochopitelné, že zájezdy letovisku Port El Kantaoui s leteckou dopravou patří k vůbec nejžádanějším pobytům u moře v Port El Kantaoui. A turisté možnost cestovat na dovolenou do Tuniska letadlem stále častěji využívají.

Port El Kantaoui jinde

Ucelená a několikrát denně aktualizovaná nabídka dovolené v Port El Kantaoui s leteckou dopravou, pořádané českými cestovními kancelářemi, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy se slevou na poslední chvíli v Port El Kantaoui, jež je právě teď na trhu, se nalézá v sekci last minute Port El Kantaoui. Letecké zájezdy se slevou, zahrnující zvýhodnění za včasnou rezervaci nebo nejrůznější předsezónní akce do Port El Kantaoui, můžete najít v sekci Port El Kantaoui se slevou.