-

Lyžování Risoul / Vars

V zimě do Risoulu

Lyžařská oblast Risoul - Vars se nachází ve středu regionu Hautes-Alpes asi 100 km od Grenoblu. Oblast se jinak nazývá La Foret Blance, což v překladu znamená "Bílý les". Vznikla spojením 2 lyžařských středisek Risoulu a Varsu. Opravdovým lákadlem je zde tzv. letmý kilometr, což je označení pro prudký svah a každý rok se na něm jezdí závody ve sjezdovém lyžování a na horských kolech.

Risoul / Vars - ilustrační fotografie

Najdeme zde asi 150 km dobře upravených lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti obsluhovaných 57 vleky a lanovkami. Na snowboardisty zde čekají 2 snowparky s mnoha překážkami a navíc ten ve Varsu má i U-rampu. Snowpark v Risoulu je tím největším ve Francii. I na běžkaře je tu pamatováno a je jim zde k dispozici 45 km upravovaných tratí. Najdete zde perfektní sněhové podmínky a téměř stále svítící sluníčko.

Výhody:
- díky tomu, že většina svahů je severovýchodně orientovaná, jsou zde skvělé sněhové podmínky a asi 300 slunečníh dní
- dobrý systém umělého dosněžněžování
- dostatek lyžařských sjezdovek pro všechny typy lyžařů a zkušeností
- mnoho širokých lehkých a středně obtížných sjezdovek
- unikátní červená sjezdovka Olympique ve středisku Vars
- skvělé možnosti volného terénu pro milovníky freestylového lyžování
- snowpark Surfland ve středisku Risoul patřící mezi ty nejrozlehlejší ve Francii, najdeme v něm osvětlený half-pipe a boardercross
- rychlostní trať pro opravdové milovníky adrenalinu
- černá sjezdovka La Coni, která patří mezi ty nejobtížnější evropské tratě
- bezplatná možnost večerního lyžování
- kvalitní ubytovací kapacity dostupné za rozumné ceny

Risoul / Vars - ilustrační fotografie

Nevýhody:
- stále nedokonalý přepravní systém - pořád více vleků v poměru k modernějším lanovkám
- systém umělého dosněžování pokrývá pouze 38 % oblasti
- v okrajových termínech sezóny je obtížnější dojet až k ubytování díky tajícímu sněhu
- většina ubytování možná pouze v privátních apartmánech
- menší vybavenost ubytovacích kapacit
- nenajdeme zde bazén ani možnost zahrát si bowling

Kam v Risoulu na lyžování?

Turisté, kteří plánují lyžování ve Francii v Risoulu, mohou momentálně využít ubytování v těchto zimních střediscích.

Vars - ilustrační foto

Vars

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Vars.

V Risoulu na zimu připravujeme

V minulosti byli lyžaři, mířící na lyžování do Francie do Risoulu, ubytováni i v těchto zimních střediscích. A i když je v současnosti nenabízíme, tato situace se může v budoucnosti kdykoliv změnit.

Fontbonne - ilustrační foto

Fontbonne

JIž po několika hodinách cestování vlastním vozem či pohodlným autobusem se můžete ocitnout v lyžařském středisku Fontbonne. V něm na vás čekají prvotřídní sjezdovky, moderní a pohodlné lanovky a lyžařské vleky, běžecké stopy pro klasický styl i bruslení a pochopitelně též kvalitní ubytování.

Risoul - ilustrační foto

Risoul

Vydejte se na zimní dovolenou do hor v zahraničí. Vychutnejte si špičkové lyžování v zimím lyžařském středisku Risoul. To leží v regionu Risoul / Vars a opravdovou zimu si tu na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách užije každý.

Risoul 1850 - ilustrační foto

Risoul 1850

V současnosti si mnoho příznivců sjezdového lyžování nedokáže představit povedenou zimní sezónu, kdyby se nevypravili alespoň na pár dní do některého ze zahraničních lyžařských center? I to je důvodem, proč se tolik sjezdařů tak často vydává na lyže do střediska Risoul 1850.

Více k lyžování v Risoulu

Zajímá vás lyžování v Risoulu? Širokou nabídku ubytování v Risoulu nabízí na svých stránkách cestovní kancelář VLNA.cz, dlouholetý specialista na Francii a lyžování.

Zimní zájezdy do Risoulu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Risoulu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Risoulu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zde publikované zájezdy na hory pořádají české cestovní kanceláře.